Home » Middag » Oppskrifter » Vintersuppe med crème fraîche og tomat

Vintersuppe med crème fraîche og tomat

IMG_5631

Du trenger:
– 1 pk kjøtterstatning i skiver (Quorn, soya, fryst eller tørt+bløtlagt. It’s up to you!)
– 1 gul løk, kuttet i terninger
– 1 rød løk, kuttet i terninger
– 5 fedd hvitløk, skivet
– 1 rød paprika, kuttet i terninger
– 1 gul paprika, kuttet i terninger
– 1 boks hakka tomat
– 1 beger crème fraîche
– Saften av 1 sitron
– 1 grønnsaksbuljong blandet ut i 7 dl vann
– Salt og pepper etter smak, olje til steking, samt fersk persille

Sånn her gjør du:
1. Fres kjøtterstatning, løk, hvitløk og paprika sammen med olje i en dyp gryte. 2. Når løken er blank, tilsettes hakka tomat, buljongvann og crème fraîche. Rør godt sammen, og skru ned plata på middels varme. 3. La retten putre under lokk i ca 10 minutter. Rør om underveis. 4. Smak til med salt og pepper, hell over sitronsaft og frisk persille, og bland godt. Tada!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Lagde denne suppen til middag for meg og mor. Bare at vi hadde oppi kyllingkjøtt. Smakene var kjempe gode, og vi begge likte den veldig godt.

  2. Suppa her er knallgod. Synes creme fraiche gir en fin touch og retten er rik på smak og fyldig. Jeg brukte soyafarse, men neste gang vil jeg prøve quornfarse. Jeg hadde nok mat til to dager, for suppa metter så godt at en faktisk blir skikkelig mett, og det er nok kombinasjonen proteiner fra farsen og fettet fra creme fraichsen som gir tyngde og mye næring. Jeg synes det holder med saft fra 1/2 sitron, men det får være opp til den enkelte… Frisk oppskrift. Må si det falt i smak.

  3. Kjøtterstatning i skiver, ja. Det fungerte uansett supert med soyafarse. Får nok prøve meg på quorn-fileter siden. Hvis ikke soyabiter.

Kommentarer deaktivert.