Home » Interiør » Stas og moro » Vi flytter!

Vi flytter!

Hemmeligheten jeg ikke kunne dele med dere enda? Det som gjør meg stressa, glad, og spent på en og samme tid? Som opptar tankene mine 24/7, og som gjør at jeg føler jeg svever rundt i en boble, rent mentalt? Jo, vi flytter!! Her er historien bak, og litt generell informasjon:

Åsmund har nemlig fått seg ny jobb, og begynner i den om i underkant tre måneder! Han blir konsulent i et firma med kontorer i sentrum, men vil da trolig jobbe “litt her og der” i sentrum. Det som er den store gulrota her, er at firmaet han ansettes i, har en avdeling i Grimstad (ca 1 time kjøretur fra Risør), og dit blir han forflyttet om 2 år!!! Det betyr med andre ord at vi om ganske nøyaktig to år fra nå, vinker adjø til Oslo-livet, og kan flytte tilbake til røttene våre for godt. HURRA!! Først tenkte jeg at “åh, to år er lenge..”, men kom fort fram til at “pøh, to år går innmari fort! Til sommeren er det allerede to år siden vi giftet oss!”. Det er så deilig å ENDELIG ha et konkret tidsperspektiv å forholde seg til, og å vite at vi har to år på oss til å runde av Oslo-livet skikkelig på. Hurra!

Men, det er ikke alt.
Etter at Åsmund skrev kontrakt med den nye arbeidsplassen, ymtet han forsiktig frampå at det kunne vært deilig å bo litt nærmere sentrum for å korte ned på reisetiden til/fra jobb, disse siste to årene i hovedstaden. Jeg tente på tanken med det samme, for selv om jeg elsker å bo nær marka, og et godt stykke utafor den travle bykjernen, kjenner jeg at det hadde vært gøy med forandring, og kjekt å bo nærmere jobb og venner, igjen som en bra avrunding på Oslo-livet. Dermed satte vi alle kluter til, og vips, nå er vi godt uti det!

Vi er i slagsprosessen med OBOS, og tirsdag kommer fotograf hit for å knipse bilder til boligannonsen vår. Rett over påske skal vi ha visning, og i morgen hjelper min snille onkel oss med å flytte ørten esker og diverse til et oppbevaringslager. Nips, bøker, og en god del annet er pakket ned, og skal bo på lageret fram til vi har fått oss en ny leilighet. Kåken må jo se ganske strøken ut til bilder og visning! Vi får ikke ta opp et nytt lån samtidig som vi har lånet på leiligheten vi nå bor i, og dermed må denne selges først, før vi får kjøpe ny. Det er med andre ord litt av en kabal som skal gå opp, men det ordner seg nok fint! Vi krysser fingrene for at vi får solgt fort, og at vi dermed kan hoppe rett over til å dra på visninger, og å by på leiligheter (jeg sitter allerede dypt begravd i finn-annonser, bare for å se hva som er der ute!). Ikke minst krysser vi fingrene for at vi finner oss, og får kjøpt, en ny leilighet rimelig kjapt, og at vi kan være flyttet inn i den så fort som mulig! Puh!

Med andre ord; Kaos!
Dette er altså grunnen til at jeg ikke greier å fokusere så mye på bloggen akkurat nå, og ikke har hatt så mye å dele (siden jeg ikke har kunnet dele dette før nå). Flytting, pakking, vasking, ordning, og styring er alt jeg gjør disse dagene (når jeg ikke er på jobb), og det tar virkelig all energi. Spenningshodepinen er på plass, magen slår seg vrang, og i ansiktet spretter den ene urenheten opp etter den andre; totalt stress! Jeg drømmer om flytting, tenker på flytting, og er så spent, så spent! Det er helt oppslukende, men samtidig så utrolig gøy og spennende!!

Har dere spørsmål rundt denne spennende bloggposten, så legg dem gjerne til i kommentarfeltet, så svarer jeg hver og en av dere! 

Så noen bilder fra prosessen til nå! Her er stua sånn den så ut på lørdag:
IMG_3480
Og her er den idag. Det er en del som gjenstår, men det tar form!:
IMG_3562
Et par esker til skal settes i denne stabelen i kveld, for så å fraktes til lager i morgen. Noen esker er merket Risør, og skal derfor få stå lagret uåpnet i bod eller lignende, fram til vi er på plass i hus i Risør, om to år (iik!):
IMG_3566
For dere som husker åssen det så ut på pulten, og i vitrineskapet, er det stor forskjell, og enda er det ikke helt ferdigryddet!:
IMG_3573

Til helga, når alle eskene er fraktet til oppbevaring, pluss noen av møblene, skal vi ta for oss terrassen (som skal bli vårklar og fin!) og bodene. I tillegg skal vi støvsuge, støvtørke, vaske, skrubbe, skure, pusse, og ordne til vi blir såre på fingrene, og det lukter rent i hver eneste krok. For en sjau!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Ååååå,så spennende!!!! :) Gleder meg på deres vegne! Og for en jobb dere har fremfor dere! Godt det blir vår og lysere/lengre dager! Du har vel endeeel duppedingser å pakke ;) :) Dette blir moro å følge med på!

  1. Jaaaa! Tusen takk!! Gjett om, det er en himla haug å pakke ned, men det har vi jo vært innstilt på for hver nye ting vi har dratt i hus, haha! Jeg er mildt sagt gira, hoho!

 2. Så gøy! Gratulerer :D Alltid deilig å se målene og ønskene sine bli virkelige!

 3. Så fantastisk! Jeg er så glad på deres vegne som “ser en ende på Oslo-livet” og endelig får flytte tilbake til Risør. Selv bor og studerer jeg i Trondheim for tiden, og jeg gleder meg så til jeg kan flytte tilbake til min hjembygd. Lykke til med pakking, flytting og salg! :)

  1. Tusen takk for det! Det er så befriende oppi alt flyttestress at det nå er “et lys i enden av tunnellen”, for å sette det på spissen. Å ha et tidsperspektiv å forholde seg til er helt herlig! Håper studietiden din suser avsted, så du får flytta tilbake!

 4. Oi, gratulerer masse, høres ut som dere har en spennende fremtid i møte! :D Risør er et helt fantastisk sted, så gleder meg til å følge med når dere flytter dit om to år!

  1. Tusen takk for det! Risør er det fineste stedet i verden, så det skal bli en drøm som kommer i oppfyllelse å flytte hjem igjen! Så koselig at du ser fram til å følge med i framtida!

 5. Hurra!! PS: boligmarkedet i Oslo akkurat nå er helt crazy. Men vi fant en fin og ikke alt for dyr leilighet for det, så da gjør nok dere det også :)

  1. Jaaa, takk!! Denne kommentaren hadde bloggen fanget opp som spam, så jeg så den ikke før nå :-( Men ja, du har helt rett, det er HELT vilt. SÅ herlig at dere allikevel fant noe bra! Jeg håper vi gjør det også :-D

 6. Så spennende, Ina! Dette skal bli moro å få være med på. Forstår at blogging blir lagt litt på hyllen, men vi lesere er jo alltid her. Det er kjekt å kunne folge deg på Bloglovin. Da kommer alle innlegg opp ettersom de postes :) ja, jeg ligger sikkert etter med å finne ut om Bloglovin, men for en smart tjeneste. Hehe! Ha en fin onsdag.

  1. Det er utrolig spennende! Så koselig at du ser fram til å følge med framover. Det setter jeg pris på å høre! Hehe, ja, Bloglovin’ er ganske så kjekt! Ha en finfin uke videre!

 7. Ååh så utrolig gøy! :D krysser fingrene for at salg og leting av leilighet blir lett som en fjert hihi. ^^

  1. Tusen takk! Ja, to år går himla fort, og så er det jo mye som må ordnes på de to åra også, så jeg tipper det vil gå litt ekstra fort, til og med! Jaaa, hurra!

 8. Så spennende!! Og gratulerer :D vi flyttet inn i nytt hus rett før jul og solgte gamlehuset vårt for 14 dager siden!! Kjenner til kaoset! X)

  Ønsker dere lykke til med salg og kjøp! Gleder meg MASSE til en “housetour” i det nye hjemmet deres ???? :)

  1. Tusen takk!! Ja, dere har jo levd ganske kaotisk i det siste, sånn sett, så jeg regner med du lett kan relatere deg til dette, hehe! Håper dere trives forresten, og gratulerer med salget! Hoho, gjett om jeg gleder meg til å innrede i et nytt hjem, da! Hurra!

 9. Så utrulig spennende!! :D Da du skrev tidligere at du hadde en hemmelighet du måtte vente med å fortelle, hadde jeg mine anelser om at det innebar flytting, hihi. åååh, kjenner jeg ble skikkelig gira på deres veine nå :D Og gleder meg enda mer til å bli helt ferdig med universitetet, så jeg endelig kan flytte ordentlig sammen med kjæresten :D
  Masse lykke til med både å selge og å finne ny leilighet :D

  1. HIHIHIHI, ja, det har jo lagt litt i kortene en stund nå! Så koselig at du er det! Skjønner godt at du gleder deg til det. Får håpe tida flyr fram til da!

 10. Ordenteg spennande, Ina! Gratulerer! Gleder meg til å følgje med på reisa, og masse lukke til med sal og flytting! :D

  1. Tusen takk, Silje! Jeg gleder meg til å dele også, og det er veldig koselig å høre at du ser fram til å følge med. Takk!

 11. Ååh nå ble jeg så glad på deres vegne! :-D gratulerer til Åsmund med ny jobb! For en spennende måte å avslutte oslo-kapitlet på, og så godt at du har fått et skikkelig tidsperspektiv på det å flytte hjem igjen! Jeg er en ordens-freak, og vil helst ha alt planlagt, så dette med at ting faller på plass kan jeg kjenne meg godt igjen i altså. ;-) det blir kjempespennende å følge dere videre, og du? Ikke tenk på at du ikke er så aktiv på bloggen for tida, når du blogger så leverer du uansett så fine innlegg- og vi har full forståelse for at du har hodet andre steder nå! :-D klem!!

 12. Åhhh ! GRATULERER ! Så utrolig flott ! Nå ble jeg kjempeglad på deres vegne ! :D

 13. !!!!!!!! Iiihhhh, nå ble jeg ordentlig KJEMPEGLAD på deres vegne!! (Må dog innrømme at jeg fikk bange anelser når du fortalte om dette for noen dager siden;) Så fantastisk at Åsmund fikk seg jobb med (etter hvert) base i Grimstad! Nå faller virkelig brikkene på plass her :) Jeg er helt sikker på at det ordner seg snarlig med leilighet – krysser dog alle fingre og tær for dere!

  1. Tuuusen takk! Ja, ENDELIG!! Det er spennende, skummelt og gøy på samme tid. Takk for de kryssede fingrene (og tærne!), det trengs!

 14. ÅH! Så GØY! Hihi, jeg mistenkte at det var noe slikt som drev på i kulissene – herlighet, jeg skjønner godt at du har hatt nok å tenke på! Og ikke minst er det herlig å vite litt frem i tid, mtp Risør :D Gøygøy, nei dette var skikkelig alright å lese – så glad på deres vegne – og ikke minst, gratulerer til Åsmund med ny jobb! :D

 15. Gratulerer så mye og såååå spennede!! Skjønner at ting er stressende da ja, men oi så moro!
  Dette er kanskje liiitt utenfor, men jeg lurer på, siden det egentlig er så kort tid til, to år går jo som sagt fort, om du har tenkt tanken på å prøve deg i å jobbe i en cafe i Oslo for erfaringen sin del, før du flytter nedover? Du har jo delt planene dine om at du ønsker å starte en cafe, så lurer på litt hvordan du har tenkt/ønsker å gjøre dette :-)

  1. Tuuusen takk!! Jeg skal i alle fall få tatt et baristakurs mens vi fortsatt bor her. Mer enn det vet jeg ikke enda, men jeg har mine tanker og idéer :-)!

 16. Hurra og gratulerer så mye! Jeg tenkte dette kom da du skreiv du hadde en hemmelighet :) Så morsomt og spennende og alt! Ønsker dere lykke til i flyttingen!
  klem

 17. Gratulerer, så utrolig flott! Jeg hadde mine anelser om at det hadde med flytting å gjøre. Dette er jo et stort steg i riktig retning med tanke på drømmen deres :-)

 18. Jeg føyer meg til gratulasjonene, og vil også tipse om det fineste stedet (litt subjektivt kanskje) i Oslo; Etterstad. Her er det både nærme sentrum og stille og fredelig, samt ikke for ille boligpriser (sett med Oslo-øyner da). Et lite tips i hvor dere kan lete i alle fall. Det var ikke her mannen og jeg tenkte å bosette oss når vi begynte å kikke for et par år siden, men nå kan vi ikke tenke oss å bo et annet sted!

 19. Å, så hyggelig å høre! Gratulerer med ny jobb og med flytteplaner! Og masse heia – dette blir spennende!

Kommentarer deaktivert.