Home » Favoritter » Venner, del 1

Venner, del 1

Inspirert av Sandra, lager jeg en serie om mine venner. Jeg har jo tenkt det så mange ganger selv, når jeg titter på bloggene jeg følger, at det er mange fjes som dukker opp igjen og igjen, og at jeg gjerne skulle ha likt å vite litt mer om hvordan personen bak bloggen ble kjent med disse menneskene. Samt litt om dem, naturligvis! Derfor ble jeg både inspirert og glad av Sandras post, og bestemte meg for å gjøre det samme. Her kommer del 1!:


Ane
Ane
Min alleraller beste venn, gjennom så lenge jeg kan huske. Vi traff hverandre for første gang i barnehagen, da Ane var 4 år og jeg 3-4 år, og begynte å henge sammen som erteris sånn ca fra da, med Løvenes Konge som en stooor fellesinteresse. Vi vokste opp i Risør, og da jeg flyttet til Oslo, flyttet Ane til Bergen, og etter noen år der, flyttet hun til Oslo for tre år siden (Hurra!). Gjennom disse 20+ årene har det blitt reiser og opplevelser i innland og utland, utallige latterkramper og hygge i fleng. Vi deler alt, gråter sammen, kan snakke om alt, og har en internhumor som er helt hysterisk! Vi leser hverandre som en åpen bok, avslutter hverandres setninger og har de samme verdiene. Ane er som en del av meg, og sammen er vi krutt!


Silje
Silje Elisabeth
Takket være Ane ble jeg og Silje Elisabeth kjent, og da vi var rundt 9 år gamle begynte vi å leke sammen alle tre (da lekte vi ofte at vi var hester, hoho!). Silje og jeg fant omsider tonen, og har holdt sammen siden. Etter at jeg hadde flyttet til Oslo, bodde Silje Elisabeth noen år i England, og nå er hun bosatt i fine Bergen. Vi sees langt ifra ikke så ofte som jeg skulle ønske, men allikevel er hun en av mine aller beste venner; Når vi treffes, er det som om vi så hverandre igår! Guttegærene på barneskolen fniste vi om kjekkaser, og årene i samme klasse på ungdomsskolen ser jeg tilbake på med varmt hjerte og bredt smil (så mange gode og morsomme minner!). Silje Elisabeth er utrolig varm, omsorgsfull, god og inkluderende, og jeg håper vi får mye mer tid sammen i årene som kommer!


Linda
Linda
Gjennom nettstedet nettby ble jeg og Linda kjent rundt nyttår 2007/2008, og chattet masse i månedene som kom. Jeg så opp til Linda som hadde piercinger, tatoveringer og fargerikt hår (tror det der var gjensidig!), men da vi traff hverandre for første gang i Oslo august 2008, var vi begge ganske sjenerte, hihi. Det samme året besøkte vi hverandre to ganger (hun meg i Risør, og jeg henne i Oslo), og et vennskap vokste fram. Da jeg flyttet til Oslo sommeren 2009, var Linda en ekstremt god venn og ha, som stilte opp masse og var der når jeg følte meg ensom, noe jeg har vært veldig takknemlig for. Linda er en sånn venn som sender koselige meldinger ut av det blå, og som jeg vet alltid er der for meg. Dessuten stilte hun opp som sminkør i bryllupet vårt, og introduserte meg for Pinpoint!


Mari
Mari
Mitt første møte med Mari var da jeg høsten 2009 var på jobbintervju på Pinpoint, kjempenervøs og spent. Da jeg begynte i jobben i januar 2010, var Mari den som i hovedsak lærte meg opp, og vi tilbrakte massevis av timer sammen på jobb, hver dag, det første halvåret. Det tok ikke lang tid fra jeg begynte i jobben, til vi var blitt gode venner, og tilbrakte mye fritid sammen også. Sammen har vi den groveste og mest politisk ukorrekte humoren sammen, og konferansen vi var på i Milano i forbindelse med jobb for noen år siden, er et av de beste minnene vi har sammen, synes jeg. Vi ler sammen så vi griner, og sender hverandre de morsomste bildene og historiene på messenger. Samtidig som det er mye fjas, er Mari en jeg kan åpne meg helt for, som alltid stiller opp og er god som gull.


Rakel
Rakel
Takket være jobben på Pinpoint ble jeg kjent med Rakel ganske kort tid etter at jeg begynte å jobbe der, men jeg tror ikke det var før i 2011 at vi virkelig begynte å henge sammen. Vi har hatt mye moro sammen i disse årene vi har kjent hverandre, og det siste året har vi kommet hverandre ekstra nære. Rakel er veldig generøs, gavmild, åpen og sprudlende, og en venninne det er perfekt å dra på loppis/bruktsjåpping med, eller spise middag sammen med etter en dag på jobb. Vi kan ha virkelig dype og gode samtaler sammen, men også le så vi hyler og det gjør vondt i magen. Rakel er super på å holde kontakten, og å invitere til hyggelige ting, noe jeg setter stor pris på!


Maria-Elén
Maria Elén
Maria Elén var på jobb på Lush den dagen jeg var der for å søke jobb tidlig høst 2010, og vi ble stående å prate sammen i sikkert en liten time. Full klaff fra første stund, med andre ord! Siden den gang har vi utviklet et veldig nært vennskap, og selv om vi ikke har sett hverandre så ofte etter at hun flyttet til Ås, og jeg slutta på Lush, er hun en venninne jeg setter utrolig stor pris på. Den gangen hun var på med meg på Risørbesøk er utrolig koselig å tenke tilbake på, og alle de hyggelige tekoppene vi har delt er bra! Maria Elén er som en slags søster for meg, som jeg ser opp til og vet at jeg kan stole 110% på. I skrivende stund er hun bosatt på Filippinene for et år med studier, og jeg savner henne allerede en hel del!


Dette var altså del 1, og i del 2 kommer flere fine venner. Lista over hvem som skal introduseres i neste del har jeg klar, men jeg vil også gjerne høre fra dere hvilke av mine venner dere vil jeg skal introdusere i del 2? Håper dere synes dette var en interessant og morsom post, og at dere som blogger kanskje lar dere inspirere til å gjøre det samme?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. For en gøy ide! Tror av de du har introdusert på bloggen er det Rakel og Synne jeg har blitt mest nysgerrig på, håper Synne kommer med i del 2 :D

 2. Åå, så koselig innlegg!! Gøy å bli “kjent” med vennene dine også! Ta med Åsmund og søsteren din i neste innlegg

 3. Hadde vært superkoselig å lese om Puddersky-Maren og Koffeine-Ine i del 2 :-)

 4. Sååå koselig å ha gode venner rundt seg, hæ?! :-) Elsker sveisen din på det barte-lush-bildet forresten :-D

 5. Morsomt innlegg! Har lurt sååå på en ting: jeg syns ane og silje elisabeth ligner så på hverandre: er de søstre? :-)

  1. Så fint at du likte det! Haha, nei, de er ikke i familie i det hele tatt. Men, du er ikke den første som spør;-)! Hadde dog vært litt merkelig om jeg hadde kjent Ane fra jeg var 3-4 år, uten å ha visst hvem Silje var før midt i barneskolen, hehe!

 6. For et utrolig koselig innlegg :) Og morsomt å lære litt om hvordan du kjenner dem (selv om jeg visste mye av det fra før!) :)

  1. Så hyggelig at du likte det, Linn! Hehe, ja, det er kanskje ikke så mye “ny” informasjon i denne posten, for dere som har hengt med her lenge!

 7. Dette var et veldig hyggelig innlegg, men jeg legger merke til at det ikke er gutter her? Har du ingen kompiser, eller kommer de i neste innlegg? Jeg lekte med gutter da jeg var lita, når jeg ble større hadde jeg ingen guttevenner før jeg kom på folkehøgskole. Nå er de like viktige som venninnene er :)

  1. Så hyggelig at du likte det! Jeg har ikke så mange kamerater, nei, det har du rett i! Det kommer et par karer i neste del, men ellers er de andre mennene jeg omgåes f.eks kjærester av venninner/gode kolleger av meg/svært gode bekjente, men kan ikke regnes under betegnelsen direkte venner, føler jeg.

Kommentarer deaktivert.