Home » Middag » Oppskrifter » Vegansk vårsuppe med kål, vårløk og tofu

Vegansk vårsuppe med kål, vårløk og tofu

IMG_5881
Vegansk suppe med friske og vårlige ingredienser. Varmende god på kalde vårkvelder!

Du trenger:
– 1 pakke fast tofu, skjært i passe store terninger
– 2 gulrøtter, skrelt og skjært i små biter
– 1 liten hodekål, strimlet
– 1 dl ris
– 3 ss revet, fersk ingefær
– 1 pk vårløk, skivet
– 1 grønn chili, skivet
– 1,5 l vann med 1 terning grønnsaksbuljong (Knorr-buljong er vegansk)
– Soyasaus og pepper etter smak

Sånn her gjør du:
1. Fres ris og tofu i en gryte, til risen er blank. 2. Tilsett gulrot, kål og ingefær, og stek kjapt under omrøring. 3. Hell over buljongvannet, rør inn chili og halvparten av vårløken, og smak til med soyasaus og pepper. Skru ned plata på halv styrke, og la den småkoke under lokk til kål, ris og gulrøtter er møre. 4. Ta gryta av plata, og tilsett resten av vårløken før servering. Tada!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Dette såg godt ut! Men! Du! Eg er ikkje så glad i tofu. Men eg trur det er fordi dei gangane er har spist det så har det vore på restaurant med sjøgras som topping (i misosuppe og vegetarisk sushi) og eg likar ikkje smaken på sjøgras. Kva smakar tofu sånn heilt i seg sjølv? suger den til seg smaken i det som den tilbedredes med? haha, merkelig spørsmål..

    1. Kjempegodt var det, hoho! Du, jeg er enig. Er heller ikke sååå veldig glad i sjøgress, og i misosuppe synes jeg ikke tofu er så godt jeg heller (kanskje jeg bare har vært uheldig?). Tofu er litt som kylling på smak, på den måten at det “ikke smaker noe”, men man krydrer og ordner til så det smaker. Det er mest for tekstur og protein i en rett som dette, at det brukes. Bestill retten du spiser med tofu i stedet for kjøtt neste gang du spiser på en thairestaurant; da pleier oftest tofuen å være tilberedt veldig bra!

  2. Jeg er så langt ingen fan av tofu (tenk aversjon…), men her fungerer det faktisk. Mest sannsynlig fordi suppa eier masse smak.

Kommentarer deaktivert.