Home » Risør » Vakthusheia på en desembermandag

Vakthusheia på en desembermandag

Mandag våknet jeg til solskinn, og bestemte meg raskt for at jeg skulle ta meg en tur ut i skog og mark. Det blir for dumt å bare sitte inne i jula, og ikke benytte seg av den finfine naturen som ligger rett utafor døra, så “ut på tur, aldri sur”!:
IMG_7962
Mildt var det også, i tillegg til sol, og ikke tegn til frost noe sted, så boblejakka måtte etterhvert kneppes opp, og skjerfet løsnes. Frost, kulde og snø hadde egentlig passet meg perfekt nå, men en får vel gjøre det beste ut av det uansett. Været kan ikke styres!:
IMG_7979
Jeg bestemte meg midt i turen min for å gå en ekstra lang tur, nemlig til Vakthusheia; en finfin tur med slak stigning på ullent terreng. Sist jeg gikk dit var høsten 2010 sammen med Åsmund, så det var kanskje på tide å ta en ny tur?:
IMG_8078IMG_8008
Turen opp til Vakthusheia er populær for sporty og turglade Risørbeboere, men jeg møtte ikke på mer enn tre mennesker og én hund på min vei. Å ha skogen så og si for seg selv på den måten er ganske så fantastisk!:
IMG_8037
Nesa var fortsatt tett, så det var dessverre ikke mye jeg fikk lukte av den friske skogsduften, men lyden av sildrende små bekker, vinden i trærne og fuglesang hjalp på den komplette opplevelsen av skog og natur, som jeg er så himla glad i:
IMG_8044
Etter noe som virket som en evighet (det må da være mer enn to kilometer opp dit?! Haha!), var jeg omsider på topp, og hadde flott utsikt utover byen, kranfjorden og skjærgården. Frisk vind lekte med håret mitt, og jeg fikk tatt meg en pust i bakken, samt tittet litt på det som står igjen der oppe av spor etter okkupasjonen under 2. verdenskrig. Husker dere forresten teltturen Åsmund og jeg var på i forbindelse med bryllupsdagen vår? Øya vi sov på ligger rett på bortsiden av den helt til høyre, nederst i bildet her (Finnøya heter øya med husene):
IMG_8057
Videre gikk turen hjemover igjen, og vel hjemme var det åh så nydelig å hvile beina skikkelig! Får satse på at det ikke blir fem år til neste gang jeg kommer meg til Vakthusheia da, hoho!:
IMG_8069

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Haha! Jeg var der oppe i august, og hadde heller ikke vært der på årevis. Trodde jeg aldri skulle komme opp, det var 2 lange km ja! Nydelige bilder, kanskje jeg må ta meg en tur opp når jeg kommer hjem på juleferie :-D

    1. Hoho, ikke sant! Det verste er at jeg husker det fra sist også, at det føltes som om turen var uendelig lang. Haha! Hvis du tar deg turen, får du ha goood tur!

Kommentarer deaktivert.