Home » Reiser » Trondheimstur i november, del IV (siste del)

Trondheimstur i november, del IV (siste del)

Lørdag var vår siste hele dag i Trondheimbyen, og vi bestemte oss derfor for å stå opp etter vekkerklokka. En liten frokost fikk vi levert på hotellromdøra, men kombinasjonen lørdag og ferietur betød at det også måtte en heller usunn frokostdessert til! Etter tips fra dere, besøkte vi Nordre Choco Boco. Jeg valgte meg gulrotkake og epletoddy:

Mens Åsmund koste seg fælt med kakao med alt mulig fint som topping, og en sjokoladekjeks:

Klokka var ikke mer enn halv elleve da vi vandret videre, innom Fretex og videre utover langs vannet:

Ferdens mål var musikkmuseumet Rockheim! Vi sto klare da museumdørene åpnet, og var veldig spente på alt vi skulle få se og høre. Skuffet ble vi såvisst ikke, og er du musikkinteressert og på Trondheimsbesøk, kan jeg absolutt anbefale en tur dit!:

Snaue to timer etterpå var vi ferdige, og klare for mer byvandring, denne gangen med Silje som guide. Vi smatt innom Dromedar Kaffebar på Bakklandet, og kjøpte hver vår kaffi til å ta med. Vinterkaffien de kalte pepperkakemann var ny på menyen, og hørtes spennende nok til å teste ut. Konklusjon? Sjukt god!! Noen som vet om det er noen steder her i Oslo som lager pepperkakekaffi? Nam! Med kaffipappkrus i hånda dro vi på besøk til brukt- og håndlagetbutikken Etter Min Morfar, som sto på ønskelista mi over plasser å besøke:

Silje på trappa til Etter Min Morfar, med pepperkakekaffi i hånda:

Pynt på utsiden av butikken:

Ingrid Riddervold selger masse av sine fine produkter der, som noe av dette:

Sølvtøy og annet fint:

Ingridkjoler og Ingridtubeskjerf; alt sydd av gjenbrukte stoffer:

Noen innkjøp ble såklart med fra Etter Min Morfar. Dere skal få se dem seinere :-)

Timene hadde fløyet avsted, og vi var alle blitt ganske så sultne. Så da ble det Tulla Ficher på oss!:

Der var det fullt av mennesker, og høyt lørdagstempo, men vi var heldige å kapre en fin sitteplass i en ganske rolig krok. Åsmund valgte seg dampede blåskjell til middagsmat, mens jeg gikk for en nydelig veggispizza. Skal si den var god! Sånn satt vi og koste oss med mat og prat mens klokka tikket avsted, og da vi skilte lag etterpå var det blitt mørkt. Kjempefin lørdag, og kjempefin avrunding på en veldig vellykket kjærestetur/turisttur til Trondheim!

Translation:
Our last full day in Trondheim was Rockheim music museum, yummy food and vintage shopping

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Ser ut som at dere kom over mye fristende spiselig og fint kjøpelig (?) siste dagen! Etter min morfar så ut som en veldig koselig forretning, og nå fikk jeg lyst på pizza… Kjekt å kunne avslutte turen på en så god måte!

 2. Ser ut som dere hadde skikkelig alright på tur! :D Kjenner det kribler litt etter å dra til en ny (evt annen) by selv, bare for å kose seg på kjærestetur og shopping! :D

 3. Må innrømme jeg er noe skuffet av at ingen av mine forslag åpenbart ikke virket fristende nok.. Du gikk glipp av mye bra.

  1. Hva var det du foreslo da (finner deg ikke i kommentarfeltet)?? Bare fordi jeg ikke har blogget om det, betyr det ikke at jeg ikke har vært der! Jeg skriver ikke om alle plasser jeg er, og alt jeg gjør, her på bloggen. Det gjeler for denne turen, og ellers også.

     1. Oki! Da kan jeg si at vi var innom Mormors Stue første dagen (tok ingen bilder, derfor ikke noe blogging om det heller, men super plass!), var jo som du ser innom Rockheim, trikketur hadde vi veldig lyst til å få til, men det ble det bare ikke tid til (ville gjerne gjøre det i dagslys). Vitenskapsmuseet virket spennende, men vi prioriterte Rockheim foran denne gangen. Så joda, litt av det fikk vi jo med oss! ;-) Takk for tips!

 4. Neste gang dere er i Trondheim, må dere dra på teateret! Det er så uhorvelig nydelig der!

 5. del IV ? :D Thihi.
  Blir så varm inn i meg av å lese om alle de koselig butikkturene og cafébesøkene dere hadde. Så bra dere tok turen innom Rockheim! Håper dere hadde det superkoselig :) Måtte forresten smake på pepperkakemannen på Dromedar selv, haha. Ble heller ikke skuffet :>

  1. Haha, ja, der vel mer korrekt! (Endret nå). Så veldig koselig å høre at du liker innleggene! Det setter jeg veldig stor pris på:-D Åh, heldige deg som har så lett tilgang på den!

 6. Jeg må innrømme at jeg ble ikke så veldig begeistret for Rockheim da jeg var der. For all del, det var knallgøy, men det var liksom så lite, og UKM, som jeg dro med, hadde satt av så uendelig lang tid der :P

  Choco Bocco er knallbra! Jeg var der nettopp for første gang og bestilte meg en smoothie med blant annet rødbeter i. Jeg tenkte jeg skulle prøve å være litt vågall, men må innrømme jeg var ganske skeptisk. Den visste seg likevel å være veldig god, selv for meg som ikke er noe veldig glad i merkelige smoothier :P

  1. Skjønner det var kjedelig med for mye tid! Vi satt av to timer, og det var akkurat perfekt:-) Rødbetesmoothie høres ganske spesielt ut ja, men jeg tror på at den kan være god! Moro å prøve noe nytt, uansett:-)!

 7. For en herlig tur dere har hatt! Trondheim er en av favorittbyene mine, godt at det ikke er særlig langt unna Brønnøysund hvor jeg bor :) Og den musikkelskende poden på fjorten kunne gjerne flyttet inn på Rockheim!! Ønsker deg en super søndag, klem fra Anette :)

  1. Var så koselig! Er enig med deg i at Trondheim er flott! Så koselig at du ikke bor så langt unna:-) Ha en flott søndag videre!

 8. Var veldig hyggelig å treffe deg og Åsmund da dere var her! Da jeg jobba i butikken denne helga kom det noen og spurte etter de sommerfuglebrikkene, artig å se hvor de hadde havnet hen da! Også håper jeg du får brukt lommeboka godt :-) Velkommen tilbake!

 9. Hei :) en liten hilsen fra mammaen på toget fra Koppang til Gardermoen, Kjekt “å hilse” på deg siden både min datter og jeg liker bloggen din og følger nøye med! Fortsatt god høst!

  1. Hei! Så hyggelig at du skrev! Var veldig koselig at du hilste på. Håper dere fortsetter å følge med også :-)! Ønsker dere en fin uke, og en god høst videre!

 10. Sååå fine dager dere har hatt i Trondheim! Byen er fantastisk vakker, med så mange fine kafeer og små fine butikker! :).
  Kjenner jeg gleder meg litt ekstra til Trondheims tur igjen nå :)

Kommentarer deaktivert.