Home » Q&A » Tre julespørsmål til dere
 1. 1. I år er det ribbe på menyen siden vi er hos pappa, men di årene vi er hos mamma er det pinnekjøtt på bordet!
  2. I år skal jeg ta med meg kjæresten til Kristiansand å feire jul der hos farfar sammen med pappa, broren min og et søskenbarn. Skal bli en kjempefin julaften!
  3. Må vel bli driving home for christmas, himmel på jord og jeg så mamma kysse nissen :))

 2. 1. Ribbe og/eller pinnekjøtt med tilbehør. :)
  2. Være i stallen hos hestene, spise god mat med familie og kose meg. :)
  3. Katzenjammer og Ben Caplan sin versjon av Fairytale of New York ^^

 3. 1. Jeg spiser vegetarmat. Varierer hvilken rett det blir fra år til år. I år blir det min egen oppskrift, som da er en grateng med mye godt i.
  2. Jeg blir hjemme hos familien som vanlig. Dette inkluderer tre loddne kattepuser.
  3. Jeg liker egentlig Kurt Nilsen sine julesanger, men har kommet over en veldig fin sang som heter Dream a dream av Charlotte Church. God jul Ina!

 4. 1. Torsk :) Jeg spiser ikke kjøtt, men fisk det vil jeg ha!
  2. Hjemme med mamma, pappa, lillebror og hundevalp! Koselig siden jeg flyttet hjemmefra i år!
  3. The Christmas Song! Og Julekveldsvisa :)

  God jul til deg nydeligse menneske!

  1. Kan tenke meg det blir ekstra koselig å få komme hjem å feire jul da, ja! Takktakk, og god jul til deg også:-D

 5. Her blir det som regel Ribbe med tilbehør, selv om jeg personlige liker pinnekjøtt MYE mer hehe.
  Iår så skal vi til samboeren min sin familie i Skien og feire med totalt 12 stykker.
  Åh, jeg er veldig glad i “Have yourself a merry little christmas” og “Driving home for Christmas”.

  Ønsker deg en fiiin jul, Ina!

  1. Kos deg masse, Marte, og god jul! Du får høre på Driving Home for Christmas på vei til Skien;-))!

 6. Vi bruker å spise kveite med deilig saus ved siden av! I år skal jeg for første gang feire jul med kjæresten og hans familie, og det gleder jeg meg veldig til! De fineste julesangene må være o helga natt, nordnorsk julesalme og mitt hjerte alltid vanker :) hva med deg selv? :)

  1. Så spennende! Du får kose deg masse :-) Jeg skal teste ut en ny oppskrift på nøttesteik, som jeg skal spise sammen med tilbehøret de andre skal ha (hos oss går det nemlig i svinesteik). Julaften i år blir som julaftener før; barnetv med julegodis på morgenen, risgrøt med mandel på formiddagen, julemiddag med mamma, pappa, min søster, onkel, mormor og bestefar på ettermiddagen, etterfulgt av presanger. Iiih, gleder meg! De julesangene jeg liker best er The Pogues og Kirsty McColl med Fairytale Of New York, Jussi Björling med O helga natt og Wham med Last Christmas:-)

 7. 1. Pinnekjøtt, gleder meg nesten mest til maten.
  2. Jeg skal feire med mamma, lillesøster og mormor. Samboer og hund kommer først tredje juledag.
  3. Det hev ei rose sprunge.

  Jeg er fast leser, men dårlig til å kommentere – forsøker å skjerpe meg, hehe. God jul, Ina!

  1. Det høres bra ut, både julefeiring og skjerpingsen, hehe! :-D Takk, god jul til deg også Oda!

 8. I år skal vi spise kalkun (NAM!) og det er jeg som står for julemiddag for aller første gang. Jeg feirer den sammen med kjæresten min, mammaen min og selvfølgelig verdens beste hund. Det blir mat, kos, mer mat, filmtitting og enda mer mat. Julaften blir “Stuff your face without giving a damn” dagen for i år :P
  Mine favorittjulesanger ja.. Hmm.. God Rest Ye Merry Gentlemen, spesielt når Ronny James Dio synger, Oh Holy Night med Mariah er alltid en slager, ellers er vel de fleste julesanger fine på sine måter. Cheesy, men fine :)

 9. 1. I år blir det fult kalas, så vi serverer ribbe, medisterpølser, medisterkaker, rødpølser og pinnekjøtt! Pluss alt det herlige tilbehøret!
  2. Min jul i år består av familiekos hele dagen! Jeg starter dagen tidlig, ved å hente nissestrømpen min med godsaker, før jeg slår meg ned foran tv’en og koser meg med filmer dagen lang!
  3. Jeg er ganske old-school av meg, og liker ikke de nye versjonene (a la Justin Bieber, Taylor Swift osv). Derimot ELSKER jeg Frank Sinatra, Bing Cosby, Dean Martin og alle disse herlige artistene! Fantastiske julesanger!

 10. Hos oss er det ribbe på menyen, med medisterkaker og rosenkål og annet snadder til (selv om jeg ikke er så glad i ribbe)

  Julaften er hos mamma, og planen er å se Tre Nøtter til Askepott mens jeg snufser av siste scenen. Beste julefilmen <3

  Favorittjulesangen er egentlig en salme: Deilig er jorden. Den er nydelig. De urnorske gamle er fine, men de erkeamerikanske som Driving home for Christmas er også favoritter, selv om Deilig er Jorden troner øverst.

 11. 1. Pinnekjøtt :D
  2. dra til pappa lille julaften og bli der hele julaften for å feire sammen med han og søstrene mine.
  3. Er veldig glad i “en stjerne skinner i natt” men synes også Kråkesølv og Marit Larsen sin versjon av “vi tenner våre lykter”.

  God Jul! :D

 12. Hos oss blir det nok ribbe med tilbehør og elgsteik. Enkelte som ikke spiser gris rundt bordet. Så riskrem til dessert, og såklart kaker etter julegaveåpninga. Jeg og lillebror skal feire med pappa i år, siden foreldrene våre er skilte. Så da blir det fine klær, julemiddag klokka 6 og julegaveåpning i 9 tida. Før 5 hjelper alle med å gjøre ferdig det siste, mens vi ser tre nøtter til askpott og alle de andre seriene som hører med. Juletreet kommer inn lillejulaften etter de minste har lagt seg, så de våkner til at det er ferdig pyntet på julaften.

 13. 1. Stekt kveite :-P NaM!
  2. Kose meg med familien hjemme hos foreldrene mine.
  3. På låven sitter nissen :-D

  God jul til deg og dine fine! :-D

 14. På julaften pleier vi å ha ribbe, men jeg vil helst ha pinnekjøtt.
  I år skal jeg feire den med pappa sin familie, siden jeg var hjemme hos mamma i fjor. Er bare bittelitt trist at storebroren min skal feire med kjæresten sin sin familie.
  Favorittjulesangene mine er O Helga Natt med han… han svenske? Det Lyser i Stille Grender og Vårres Jul.

 15. På julaften skal jeg spise nøttestek siden det er min første jul etter jeg ble veganer :D Min samboer og gjesten/gjestene får spise ribbe, men alt tilbehøret blir vegansk :) Vi får besøk av en venninne fra Bergen, og kanskje min samboers far. Ellers blir det julefilmer på NRK, lesing av julehefter og forhåpentligvis noen brett- og kortspill :)

  Min favorittjulesang? Det var et godt spørsmål.. Jeg syns Jingle Bells er koselig og glad, men tror ikke jeg ville kalt det en favoritt da. Men det er den flotteste jeg kommer på i farten :)

 16. 1: lutefisk og bacon inni myke lefser <3 kunne aldri spist det med potet og ertestuing, haha :p
  2: feire med store deler av familien på mammas side hjemme hos besteforeldrene mine :) tre nøtter til askepott, julestrømpe, på med finklær, middag, nissebesøk og gaveåpning og kos ut i de sene timer :D
  3: er ikke så glad i julesanger, men de eneste jeg hører på er gamle slagere sunget av bing crosby eler judy garland :)

 17. 1. Ribbe! Det går rett og slett ikke med noe annet her i huset.
  2. Planen er å kose seg max. Kjæresten skal feire jul hos oss i år, så det blir kjærestekos også! Askepott og Disney på formiddagen. Masse sjokolade. Titte på juletreet og alle gavene under. Julaften er en av mine favorittdager!
  3. Rockin around the christmas tree, All I want for christmas, Driving home for Christmas, Winterwonderland (med Dolly Parton) og Jinglebell rock.

  Ønsker deg en riktig god jul og håper du får masse fine minner!

  1. Spennende med første julaften sammen med kjæresten! Helt enig, julaften er så gøy og koselig! Takker så mye, og god jul til deg også!!:-D

 18. 1. Jeg pleier å spise ribbe, men jeg er ikke spesielt glad i svoren, så den gir jeg til søsteren min (aka hunden, hun spiser så mye). Vi pleide å ha sossisser også, som min søte, gamle oldemor kalte englepikk, men det var ikke så populært. Hadde det ikke vært for mine utallige allergier mot nesten alt utenom kjøtt, hadde det nok blitt veggismat.
  2. Jeg skal feire jula slik jeg alltid gjør – begynne dagen med storesøsteren min foran tven klokken halv åtte, spise grøt klokken ett, overvurdere hvor god tid jeg har og stresse halvt ihjel før familien min kommer. Ah, jula.
  3. Jeg har egentlig aldri vært så glad i de tradisjonelle julesangene, med tanke på at jeg vokste opp på en streng musikkdiett bestående av jazz og soul. Derfor er jeg glad i de litt obskure, jazzete med rytmer og slikt. Jeg har en svakhet for Whams “Last Christmas”, da, det må jeg dessverre innrømme. Håper pappa ikke leser dette.

  God jul!

 19. I år skal vi ha kalkun med trad. tilbehør og ribbe, for den Norske.
  I år så skal jeg først synge solo i kirka vi går til, så kommer begge brødrene mine, han ene med forlovede til middag og gaveåpning, vi går sikkert i badstuen før maten. Også kommer svigerinne utpå kvelden etter at hun har feiret jul med sin familie.
  Favoritt julesang: Home for Christmas – Maria Mena.

 20. Me ska ha både ribba og pinnakjøtt,naminam.. Ska ver hos mamma og søstrene mine og kjærestene dis og to onger ska og ver dr,så d blir stas:) di finaste julamusikken eg lige e: first noel,last christmas,do they know its christmas me band aid og himlen i min famn me carola.. riktig god jul ina:) må julen bli fiin:) ska du feira julen me åsmund?komme han og fra Risør?

 21. 1. Jeg skal sikkert spise ribbe, jeg er ikke så veeldig glad i det, men i midt-norge er det som oftest ribbe på julaften. Jeg kommer sikkert til å spise mest potet og saus. 2. Julaften begynner med at jeg spiser frokost før jeg drar til pappa + stemor + to lillesøstre og blir der under hele disney-kavalkaden. Så løper jeg bort til bestefar for å si god jul og slippe unna unger som er høye på sukker. Løper hjem til far igjen og åpner noen få pakker, før jeg skal til tante + onkel + to søskenbarn og spise ribbe sammen med dem, mamma, mormor og morfar. Drar så til mormor + morfar for å åpne pakker! 3. Jeg er veldig glad i Romjulsdrøm av Alf Prøysen, og Vårres jul av Hans Rotmo.

  God jul :)

 22. 1. Spiser vegetarmat! I år har jeg ikke tid til å lage noe spesielt, så da blir det bare enkle fileter med grønnsaker og saus til. Godt uansett!
  2. Jeg skal feire jul sammen med familien, hos bestemor. Vi blir vel nærmere tyve personer, noe jeg syntes er veldig koselig.
  3. Haha, jeg skjønner ikke hvorfor, men den eneste julemusikken som får meg i julestemning er julerap! Som for eksempel “Afroman is coming to town”. Veldig teit og grotesk tekst, men jeg syntes det er morsom. Ellers hører jeg veldig mye på “Christmas lights” av Coldplay, den er så søt :)

 23. Pinnekjøtt <3
  Og julaften blir tilbrakt hjemme hos mor og far med søster med familie og bror og mimmi og beste. Håper kjæresten kommer innom en tur iløpet av kvelden også ;)
  Favorittjulesangene mine er Tenn Lys med et eller annet kor, Fairytale of New York med The Pogues og Stjernesludd med Kurt Nilsen. Ja også When You wish upon a star fra Disney da ;)

 24. 1. vi har alltid spist pinnekjøtt, så det blir det i år også :)
  2. se på tre nøtter til askepott, sølvguttene, snikker andersen og tante pose (om det går i år) og kose meg med familien min samt vår fine pus.
  3. driving home for christmas av chris rea, white christmas med andrea bocelli – det gjør julen perfekt. vil også legge til at det er mange andre fine julesanger der ute, men blir aldri “lei” disse :)

  øsnker deg en god jul og et godt nytt år!

 25. 1, Pinnekjøtt og jordbær med krem til dessert ♥
  2, Hjemme hos mine foreldre.♥
  3, Last christmas med wham ♥

  Ha en riktig god jul!

 26. 1. På julaften spiser vi alltid herlig pinnekjøtt! Pinnekjøtt blir bare spist én gang i året for min del, og jeg gleder meg like mye til hver gang! Så utrolig godt.
  2. Før har vi alltid hatt besteforeldrene mine på besøk på julaften, men siden begge to dessverre ikke er her mer, så skal vi for første gang ferie julaften på besøk hos noen andre. Hele familien skal til tanta mi, og det blir nok litt uvant og rart, men tror det blir veldig koselig også. :-)
  3. Driving Home for Christmas syns jeg er så utrolig koselig. Dessuten er jeg veldig glad i Tenn lys, fordi jeg har veldig fine minner til den.

 27. 1. Jeg skal spise vegetarbloggen.com sin “sopp wellington” med tilbehør, samt vegan riskrem til dessert.

  2. Siden jeg flyttet ut hjemmefra i januar så skal jeg hjem til mamma på julaften og deretter være med henne og mine søsken opp til tanta mi for å spise julemiddagen og åpne pakker.

  3. Mine favoritt julesanger er “Änglar i snön – Mauro Scocco”, “Marias guttebarn – Anita Skorgan”, “En stjerne skinner i natt” og “Jul, jul, Strålande jul – Tommy Nilsson”.

  God jul, Ina! Håper du får en kjempefin feiring! (:

 28. På juleaften spiser vi kalkun, sosisser(?) og har samtidig utrolig mye grønnsaker! I år er det også, som alle andre år, sjokolademousse på menyen til dessert, selv om jeg selv planlegger å heller spise litt frukt for å ikke la mengden kcal ta helt overhånd!
  På juleaften skal jeg stå opp når jeg våkner med søsteren min, som overnatter hjemme for anledningen<3, og under treet venter det alltid en pakke på oss til morgnen – så skal vi drikke kakao, spise sjokolade (som jeg ikke har gjort siden oktober) og se film sammen. Resten av dagen går til å forbrede huset for gjester, som er min farmor, onkel og en god venn av familien!
  Er veldig glad i Driving Home for Christmas, men har begynt å like julealbumet til Rob Stewart veldig godt ((:

 29. 1) Vi spiser dansk julemat hjemme hos oss! And, brune kartofler, stekt rosenkål og alt annet godt som hører med.
  2) Jeg har aldri vært vandt til noen særlige juletradisjoner, jula for meg er egentlig bare god mat. Men jeg har alltid feiret jul hos faren min, med familien der, men i år kommer mormoren min på besøk hos mamma, så da skal jeg løpe litt frem og tilbake mellom hver forelder og få med meg det beste på begge steder. Dobbelt opp med julemiddag :-)
  3) Jeg hører ikke så mye på julemusikk, egentlig, men jeg har en viss svakhet for “det lyser i stille grender”, for det ligger så mange koselige barndomsminner bak den.

  God jul!

 30. 1. Innbakt nøttesteik, hjemmelaga saus og vegisterkaker med grønnsaker og poteter som tilbehør.
  2. Skal feire sammen med hele familien (søster, bror, barna deres, foreldrene mine). Blir en vanlig julaften der pappa leser opp jule evangeliet før vi spiser og pakkeåpning etter mat og kos.
  3. Con te partiro er av en eller annen grunn min favoritt julesang, selv om det ikke er en julesang i det store og det hele.

 31. 1. Pinnekjøtt :)
  2. Jeg skal feire jul sammen med kjæresten min hos mine besteforeldre i Bergen. De skulle egentlig feire jul alene i år, derfor bestemte jeg meg for å heller feire jul med de enn hos mamma.
  3. Last christmas med wham :)

 32. 1) Hjemme hos meg er vi kjøttetere, så det går i ribbe, medisterkaker, medisterpølser, familiens saus, poteter og alt det der! Personlig går det mest i potet og medister ;)))
  2) I år skal jeg og gubbedyret feire hos min farmor og farfar sammen med pappa,onkel og hunden Ronja! Litt uvandt å være så få, vi er som regel alle unga og flere ledd i slekta, men tror det skal bli like koselig i år allikevel! :D Vi ser juleprogram på tv, tenner lys på gravene til våre kjære som er borte og koser oss med julekaker frem til middagstid, gaver og skikkelig juledessert♥♥
  3) Det blir ikke jul hos meg uten “Baby please come home” med U2. Går generelt mye julemusikk her i heimen hele julen, gamle klassikere som nytt :)))♥

  Riktig god jul til deg og dine! Kos dere skikkelig i jula! :)))

 33. Vi har litt av alt mulig fra både Norge og Sverige på julaften, men jeg spiser medisterpølser, skinkestek og rødkål og brød (ikke noe glad i poteter!)! :)

  Julaften så åpner jeg strømpen, så drar vi på kirkegården og setter ned lys og alt på gravene, så skal jeg facetime med mannen og svigerfamilien i Singapore og så blir det mat og gaver! :)

  Favoritt julesangene er nok Driving home for Christmas og Christmas time! :)

 34. 1. Jeg skal spise fisk med vanlig juletilbehør – kålrotstappe, poteter, surkål osv:P
  2. Skal tilbringe julaften hos svigers, og tre nøtter til askepott er vel den viktigste delen av julaften for meg;)
  3. laalaalaaalaaaalala, you know;)
  God jul fina!

 35. Hjemme hos oss har vi ribbe lille julaften, pinnekjøtt på julaften og torsk 1 juledag. :) Pinnekjøttet er min favoritt! På julaften så skal jeg kose meg med godteri og “Tre Nøtter til Askepott” så blir det julekaffe og kaker hos naboen til kjæresten min, det har jeg gjort de siste 3-4 årene. Også blir det så klart julemiddag hjemme med familien. Det er årets fineste måltid.

  Mine favoritt julesanger er “Fariytale of New York”, “Driving Home for Christmas” og “Hemmatt tell jul”

 36. 1. Ribbe, kjøttkaker og urøkte pølser! Selv spiser jeg aldri ribbe da jeg ikke synes slikt kjøtt er noe særlig godt.
  2. I år blir det julaften med familien hos min tante og onkel. Skal hilse på min fetters nye kone for første gang og det blir veldig spennende!
  3. Jeg har faktisk ingen spesielle favorittjulesanger. Jeg er ikke sånn veldig fan av julen generelt, så julesanger klarer jeg meg fint uten :)

  God jul, Ina! Håper du får en fantastisk jul. :)

 37. 1. I alle år har vi pleid å spise ribbe, medisterkaker og julepølser med diverse tilbehør, men jeg har aldri vært noe særlig fan av julemat, så i år får jeg vilja mi og det blir kalkun til julemiddagen!
  2. I år skal jeg bare sitte hjemme sammen med pappa og kjæresten hans og kose oss med god mat, kaker og film på tv. Deilig å bare slappe av og ta det med ro.
  3. “Driving Home From Christmas” er vel min favorittsang. Hører veldig sjelden på julesanger.

 38. 1) i år som i fjor, fiskekaker med tilbehøret de andre spiser. (takket være ditt tips fra tidligere) :D
  2) starter dagen med å jobbe 10-13.. Så fyker jeg hjem til mamma og feirer sammen med lillebroren min, mamma, tante og bestemor :)
  3) har ingen spesiell julesang jeg liker sånn supergodt.

  Ønsker deg en kjempefin jul, ina <3

 39. 1. Elsker innmatspølse : D Navnet får det til å høres skikkelig ekkelt ut, men det er veldig godt ^^
  2. Mamma og Pappa skilte seg for ikke så lenge siden, så dette blir den første jula hvor vi ikke feirer sammen. På julaften skal jeg, broren og søstra mi til mormor og bestefar sammen med mamma, og 2.juledag skal vi på hytta for å feire med pappa og hans nye samboer.
  3. Det er mange fine julesanger, men ingen av dem gir meg julestemning. Eneste sangen som gir meg julestemning er åpningssangen til tre nøtter til askepott.

 40. 1: Jeg er oppvokst med ribbe, så det har vi alltid, men i år skal jeg prøve meg på pinnekjøttet også (for første gang, hjelp!) fordi kjæresten min liker det best. Begge deler i år altså!
  2: Jeg skal være med familien. Lage mat og kose meg. Akkurat nå sitter jeg å drikker te forann tv’en.
  3: Nordnorsk julesalme, sunget av Moddi, er min absolutte favoritt :)

  God jul!

 41. Bedre sent enn aldri :p

  1. Det går som regel i ribbe, og i år hadde vi ribbe stekt av bestefar, som er himmelsk :D
  2. Julekvelden ble tilbragt hjemme, sammen med bestemor, bestefar, onkel og søskenbarn. Hyggelig, med fine gaver!
  3. Favorittene mine er og blir Fairytale of New York og Little Drummer Boy i Josh Groban sin versjon. Blir aldri lei!

  God jul! :)

Kommentarer deaktivert.