Home » By Request » Tilbakeblikk » Tre år har gått..

Tre år har gått..

Tenk, tidlig februar måned for tre år siden bestemte jeg meg om å legge om livsstilen.

Vår og vinter 2008

Fra en ekstremt inaktiv livsstil fylt med godteri og massevis av søppelmat hver dag, til en hverdag fylt med normalt sunn og variert mat, mosjon og innføring av godterilørdag (flesklaurdag, hihi). Jeg vant helsa tilbake, og kroppen krympet tilbake til normalen sin. Å ta det valget er noe av det beste jeg har gjort i livet, og jeg håper jeg kan være til inspirasjon for andre som er i situasjonen jeg var i. En sunn inspirasjon!


Sommer 2008

Strekkmerker og litt løs hud her og der sitter igjen som minner på tida som var, men hadde jeg kunnet reise tilbake i tid, til før jeg begynte den usunne livsstilen, ville jeg ikke endret på noe. Å ha denne opplevelsen ryggsekken er noe jeg ikke ville ha vært foruten! Et eget innlegg om livsstilsendringa mi, skrevet for en god stund siden, kan leses her


Sommer 2008 og vinter 2009

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Har selv lyst til og få en bedre og sunnere livsstil, men det er bare det og begynne og holde seg der uten og falle tilbake, det er veldig vanskelig og det at man omgås så mange som spiser litt her og der og det og klare og motstå fristelser det er vanskelig.
  Men du er for meg ett flott forbilde og det du har klart og de målene du har nådd ved slik du ser ut idag er fantastisk og du ser så bra ut ! :-)

 2. må bare si det, du har ikke bare blitt tynnere, du ser utrolig mye bedre og sunnere ut. både kropp og ansikt. beundrer deg som har fått til å endre livsstilen din så drastisk og som har klart å gjøre det så lenge!

 3. Du er så sykt flink! Har beundret deg i lang tid! Helt siden mewangel på nettby x)
  Jeg burde skjerpe meg å ta tak i latskapen min selv. Kjenner det er vanskelig siden jeg er kjempeslank uansett hva jeg putter i meg, men livsstilen min er ikke akkurat noe glansbilde fordet.

  Men det er vel på tide å ta i et tak her også! Du er iallefall helt superduperflink og du ser KNALLbra ut!;)

  1. Og jeg husker deg fra da! :-D Som du sier kan man godt se slank ut men være “tykk på innsiden”, altså at kroppen ikke har det så bra pga dårlig livsstil. Man kan også veie noen kilo for mye og allikevel være sunn! Er derfor vi alle må være forsiktige med å dømme utifra kroppsvekt! Jeg håper du klarer å få inn noen gode og sunne vaner, for om du ikke trenger det utenfra, vil du nok oppleve positive effekter innenfra :-)! Og tusen mange takk for skryt!!

   1. so true!
    Har iallefall klart å innarbeide fastere måltidsrutiner og minst èn veggisdag i uka så langt!
    Håper jeg klarer å komme like langt som deg og at jeg klarer å dra med gubben :P

    1. Det er absolutt bra! Så lenge du koser deg med det, og føler det du gjør gjør kroppen din godt, er det nok også veldig riktig:>!

 4. UTROLIG bra gjort :) Synes det står respekt av noe sånt, vet selv hvor vanskelig det kan være å fullføre noe slikt :)

  Kan jeg spørre deg omen heelt annen ting: hvordan du får sidemenyen delt opp slikt du har den? Med mellomrom mellom de ulike delene (kategorier, arkiv osv) og hvordan du får arkivet i en slik drop-down meny?
  Bruker du for å få til “blogger jeg leser” delen?
  Er nokså dreven på koder osv, forstår en del, men får ikke heelt til sidemenyen slik jeg vil. Setter stooor pris på om du ville hjulpet meg litt :) Men forstår også om du ikke gidder.

  1. Takktakk:-)! Jeg har ikke stått for kodingen på bloggen; der stiller jeg blankt! Den er kodet av Håvard fra http://lettpanett.no, så du får nesten spørre han. Når det gjelder rullemenyen var det bare noe jeg krysset av på at jeg ville ha i designinnstillingene. Åssen det kodes vet jeg dessverre ikke.

 5. Oj, Jeg var som sånn det du var før. Jeg er veldig inaktiv, spiser lite mat med næring i (er sikkert underernært, følt meg ganske slapp, hodepine, energitap, ++ i det siste). Men det er ikke så lett å endre livsstil heller… så du er veldig flink som fikk det til! Jeg beundrer deg for det så nå ble du litt min inspirasjon:)

 6. Jeg la om kostholdet i 2010. Nå er jeg nærmere målet enn noen sinne. Men jeg hadde noen fler kilo enn deg på baken etter mange år på sykehus… Det er så deilig å kunne komme inn i klær på Ungdomsavd på H&M feks! :D

 7. Kuttet du ut brød og den slags også? Og hvordan var det du trente/ hvor ofte?

  Jeg har ofte tenkt jeg skulle ha kuttet ut brød, siden de fleste sier at det påvirker vekta mye, men jeg er så usikker på hva slags retning jeg skal gå i.

  1. Nei, jeg har spist/spiser brød. Grovt brød og knekkebrød. Har ikke fulgt noen kur, har bare spist mer variert, mer frukt og grønt, mer rent og mer grovt. Og sånn har det fortsatt. Trente endel i starten, for å komme igang (styrke, step, danseaerobic, svømming), men nå prøver jeg bare å gå turer og ta trappa framfor heisen. Småting ;-) For meg har det fungert fordi de endringene jeg gjorde, er endringer jeg kan leve med resten av livet. Hva som vil funke for deg må du nesten bare prøve deg fram til. Lykke til!

 8. Du er en stooor inspirasjon, Ina! Du er et så fargerikt og fint menneske, og det digger jeg! Jeg begynte smått og legge om livsstilen min høsten 2010, da jeg så at vekta nesten viste 90kg. Det er alt for mye for ei lita jente på 1,65m. Høsten 2011 så viste vekta 68, og jeg var superfornøyd. Jeg ble nok litt for fornøyd, og det begynte å daffe av, og nå har det bare blitt større og større tall på vekta igjen! Men når jeg ser på deg og din fremgang så blir jeg så motivert. Jeg har nettopp begynt med trening og kuttet ut brus og godsaker i ukedagene, og har bestemt meg for å komme ned på 65kg til jeg flytter og begynner på ny skole til høsten igjen! Jeg ser på det som en “ny start”, og jeg kan ærlig inrømme at du viser virkelig at det er mulig! Stå på :)

  1. Tusen takk for det<3! Du har jo allerede klart deg kjempefint, og er på god vei til dit du var! Lykke til :-D

 9. Du har fått (utifra bildene) utrolig mye bedre hud på de tre årene!
  Skyldes dette produkter? Har selv problemer med huden min og prøver å finne produkter som kan roe ned talk og oljeproduksjonen …

  1. Tja, det går veldig opp og ned med huden. Den har blitt en god del bedre etter at jeg la om kostholdet, og litt bedre enn det igjen etter at jeg la over til bare Lushprodukter. Men, den kan fortsatt være vrang, og det er alltids noen kviser her og der!

 10. Jeg prøver, men jeg får det liksom ikke til. Det er i stor grad en psykisk greie, jeg trøstespiser alt for mye. Trenger ikke en gang være en kjip dag, jeg bare må ha godter :/

 11. Du er rå flink!!!!!!! Jeg har 8 kg igjen så er jeg “normalvektig” HURRA!!! Håper jeg klarer det :)

 12. Syns det sier så mye om deg som person at du har klart å gjennomføre en slik forandring, for så å bli der! Respekt! :)

 13. Selv om du var mye større før, har du ALLTID vært et stort forbilde for meg! Jeg kom meg gjennom en vanskelig tid på ungdomsskolen og ble mer meg selv av å se opp til deg. Jeg begynte å kle meg som jeg ville, selv om det var litt annerledes og jeg fant ut at det var i skjørt, kjoler og mer fargeglade klær jeg hørte hjemme i. Tusen takk for at du er den du er, og det med livsstil endringen din har også vært utrolig inspirerende. Du er så bra! <3

  1. Godt å høre at du kom deg igjennom stormen, og står sterkere tilbake! Tusen takk for kommentaren, den varmet VELDIG! <3

 14. Du er en inspirasjonskilde. Ikke at jeg trenger å gå ned, kanskje bli litt sunnere igjen, men likevel. Og, for en gave å gi kjæresten sin! ^_^ Dere var vel sammen før du gikk ned i vekt også, Åsmund har jo nesten fått en “ny kjæreste”, både med mer livsgnist, mer selvtillit, færre kilo og finere hud, og sikkert fler år å leve også! :D

 15. Det er så utrolig fantastisk hvordan du beviser at man ikke trenger å gå noen ekstremkur eller hardtrene hver dag for å få en sunnere og friskere kropp! Et sunt forbilde, og ekte inspirasjon :) Selv er jo ikke jeg overvektig, men har lagt på meg en hel del det siste året, og har slitt mye med slapphet og energimangel. Nå har jeg begynt å trene, og håper å gå ned de 8 kg som må til for å komme dit jeg var, og prøver så godt jegk an å holde meg borte fra usunnheter i hverdagen, selv om det er veeldig vanskelig til tider! Om man bare klarer å bite tennene sammen litt, så er det ikke så mye som skal til for å få et bedre liv. Du inspirerer, og flesklaurdag er et veldig godt konsept! hihi. <3

  1. Du er kjempefin som du er :-)! Men, er du mye slapp og mangler energi, og du vet det kommer av livsstilen, er det jo en fordel å gjøre noen små justeringer:> Og takk! <3

 16. Du er virkelig en inspirasjon, Ina!
  Jeg har gått mye opp og ned i vekt, først opp pga antidepressiva, så ned fordi jeg utviklet anoreksi,og så opp igjen forbi normalvekt og til overvekt.
  Både på grunn av mye sjokolade og en veldig lat livsstil.
  Nå har jeg forandret på mye, gått ned 6 kg og begynt å trene.
  Blogginnleggene dine om livsstilen din før og etter er mye av grunnen til at jeg sparket meg selv i rumpa og begynte.
  Har endel kg igjen, men er hvertfall på vei.
  Du har vært utrolig flink, og du har ALL grunn til å være veldig stolt :)

  Klem <3

 17. Nå er ikke jeg overvektig, men syns likevel at dette innlegget er kjempeinspirerende :-) Det viser at om en virkelig går inn for noe, så får en resultater! Heia deg, flinka!!

 18. Du er så skjønn uansett, Ina <3
  Men jeg er glad du tar godt vare på kroppen din, for det er det det til slutt handler om. Det er så sant det du skriver over her i en kommentar, at man fint kan veie noen kg for mye og likevel være sunn! Det er altfor lett for mange å gå utifra det motsatte.
  Det er vanskelig å ønske seg å gå ned i vekt og være sunn, når man i tillegg har spiseforstyrrede tanker. Men mennesker som deg gir litt ekstra glød til å komme seg ut av det livet (nå for tiden er det ekstra vanskelig å finne glød, men du har fortsatt evnen).
  Jeg blir så GLAD for at du har mistet kiloene på en så PSYKISK sunn måte også, det må jeg si! Jeg blir gal av alle dietter og kurer som florerer rundt, og muligens hjelper noen folk ned i vekt, men som jeg personlig mener stjeler av livets små gleder.
  Du (og PULS-Yngvar, hihi) gir meg troen på at det enkle er ofte det beste, også i denne sammenheng: alt med måte + fysisk aktivitet = en sunn og glad kropp.
  Takk for at du er så fin! På innsiden like så mye som på utsiden.

  1. Puls-Yngvar er knall! :-D Og det er du også, Ingunnfina. Jeg savner deg vettu! Og synes du er flott, både utenpå og inni<3

 19. Du har virkelig vært flink! Syns også at klesstilen har forandret seg også, ifra flere farger, til mer begrenset, men fortsatt fargerikt.
  Vil bare fortelle at vi begynte livsstilendring nesten samtidig vi to, jeg var litt tidligere ute enn deg, og da jeg la merke til at du ble slankere du og, var det som et lite puff for meg å fortsette. To år senere og 20kg overvunnet! Så stolt har jeg aldri vært over meg selv, tror jeg. Hadde ikke vært så “lett” siden barneskolen.
  I ettertid har kiloene sneket seg på igjen, ikke alle riktig nok, og jeg har tatt opp kampen nok en gang. Wish me luck!
  Du er en sann inspirasjonskilde, ihvertfall de bildene med den fantastiske turkise kjolen. Beste bloggen.

  1. Gratulerer så mye! Og jeg ønsker deg masse lykke til. Du har jo allerede klart det tidligere, så det blir nok ikke så vanskelig:-)!

 20. Jeg må bare si: wow! Dette var virkelig til inspirasjon. Det er ingen fare med meg, men jeg har gått opp flere kilo det siste året, og jeg er inne i en periode hvor jeg sier: “er det så farlig’a?”, for deretter å putte i meg både en og to sjokolader. Jeg er ingen fanatiker – jeg mener at man gjerne kan kose seg med en sjokolade eller to på ukedager også, men det er når det blir en vane at det kan bli skummelt. Det, i tillegg til å være inaktiv som du sier, er jo ikke akkurat noen ideell situasjon for kropp og/eller sinn. Jeg har nå begynt å gå en liten tur hver dag, og jeg har tro på at det kan hjelpe litt. Merker at humøret også bedrer seg når jeg får en halvtimes luftetur ute hver dag. :) Du virker som en veldig flott person.

  1. Var samme greia for min del. Bare ballet på seg med usunne saker, og til sutt endte det opp med å bli masse junk hver eneste dag. Klærne vokste jeg ut av, men det var klærne sin feil; ikke min. Tror mange havner i den “fella”! Turer er kjempefint, for det er så koselig også! Og en så enkel måte å få mosjonert litt på også :-) Tusen takk for finfine ord! <3

 21. Du var flott før også, det vil jeg ha sagt, men forvandlingen er stor, og du ser sunnere og sterkere ut i dag. Inspirerende, Ina!

 22. Jeg har alltid hatt problemer med hvordan jeg ser ut, og i åttende klasse begynte jeg å spise mindre. Jeg kunne hoppe over flere måltider og hvis jeg et måltid spiste for mye, kunne jeg tenke at jeg måtte hoppe over det neste. Jeg ble sulten og måtte få i meg mer mat og begynte å ha små perioder der jeg spiste lite, så små perioder hvor jeg spiste mye, og slik fortsatte det. Jeg hadde ikke mye energi og jeg var sur og gretten.
  I niende klasse bestemte jeg meg for å legge om livsstilen min, sånn som du gjorde. Jeg fikk mer energi og ble mye mer positiv. Så jeg vil takke deg for å få meg til å spise mer normalt.
  Jeg går nå i tiende og jeg begynner å gå litt tilbake til hvordan jeg var, men jeg tenker på å få med meg alle måltider og at det ikke er farlig å spise. Jeg er ikke så veldig flink til å sette ord på ting, men takk for at du viste meg at man kan være sunn og spise mat

  1. Takk for denne kommentaren. Det er veldig viktig og riktig det du sier; Å spise er ikke feil, men hva du putter i deg. Kroppen trenger masse mat i løpet av en dag for å fungere, men den trenger ikke masse søppelmat hver eneste dag. Håper du fortsetter å spise normalt og være full av energi og glede! :-)

 23. Er så stor inspirasjon!!

  Hvor lang tid tok det før de første 15kg var borte?

  1. Takk! Det tok vel omtrent 6-7 måneder, tror jeg? De resterende brukte jeg et år på (fra jeg startet).

 24. Du er et perfekt eksempl på at det ikke finnes noe som heter kraftig beinbygning! Du bør være stolt over deg selv. Stå på, finingen! :D

 25. Utrolig fascinerende å lese, og ikke minst å se bilder av hvor flink du har vært til å holde på de gode vanene! Har gått ned rundt 10 kg selv, etter jeg sendte mail til deg for en stund tilbake. Du har vært en stor inspirasjon! :)

  1. Tusen takk <3! Gratulerer så mye med ti kilo! Veldig moro å høre at det gikk så bra, etter å ha mailet med deg. Hurra! :-D

 26. Du er en veldig stor inspirasjon for meg! Det å se “før og etter”-bilder av deg gir meg en bekreftelse på at det er fullt mulig å gjøre livskvaliteten bedre med noen enkle trekk som sunnere mat og mer mosjon.
  Strekkmerker og løs hud er jo ikke til å unngå hvis man har vært noen størrelser større, og det er jo bare bevis på at du klarte det som kanskje virket umulig før du gikk inn for å legge om livsstilen. :)

 27. Du er en fantastisk inspirasjon!! Kan du ikke lage et innlegg om hvilken mat du spiser om dagen osv :) Jeg vil gjerne ned 15 kg, ser ut sånn ca som du gjorde på før-bildene ;)

  1. Takk for det:-D Jeg har bevisst ikke noe særlig fokus på kosthold og ting som har med livsstilsendringa å gjøre her på bloggen, så noe innlegg om det kommer nok ikke. Jeg kan derimot si at jeg spiser variert, mye frukt og grønt, mye grovt. Lurer du på noe mer konkret kan du alltids sende meg en mail:-D Lykke til uansett!!

 28. det er så beundringsverdig, ina! du er et flott, flott forbilde – dette gir så mye mer mening enn diverse andre “livsstilsinnlegg” jeg har lest.

 29. Inspirasjon!
  Takk for åpenheten, for at du deler. Det er forfriskende å lese om noe som ikke har fokuset kalorier/slanking (det er litt trist i grunn, for det sier så mye om samfunnet nå).

  Jeg driver selv og legger om etter over et halvt liv med sykdom. Det er tøft, men det blir verdt det, til slutt.

Kommentarer deaktivert.