Home » Hverdagsblogg » Tid for eplekake!

Tid for eplekake!


Oppskriften kommer fra Åsmunds mor, og er en kake han har vokst opp med, og som jeg har blitt veldig glad i etter at jeg kom inn livene deres. Håper dere liker den like godt som vi gjør!

Du trenger:
– 150 g smør, romtemperert
– 250 g sukker
– 3 egg
– 200g hvetemel
– 1 toppet ts bakepulver
– 4 mellomstore epler (bruk sesongens norske epler! Nydelige!)
– kanel

Sånn her gjør du:
1. Kjør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. 2. Pisk de tre eggene, og ha oppi sammen med smør og sukker. 3. Sikt sammen hvetemel og bakepulver over i bakebollen, og kjør det hele til deigen får en fin konsistens. 4. Vask eplene godt, fjern kjernen på dem og skjær dem i passe tynne båter. Ha ca halvparten av eplebåtene i en plastikkbrødpose sammen med en passe mengde sukker og kanel, og rist godt så alle eplebitene får krydret seg :> 5. Rør inn eplebåtene uten krydder på i deigen, og ha deigen i en rund, smurt form. Pynt kaka med de krydrete eplebåtene, og strø over en fin dæsj med kanel på toppen helt til slutt. 6. Stekes på midterste rille i ovnen, på 180 grader i ca 45 minutter. Tada!!

Supergod og saftig kake som smaker ekstra godt med norske høstepler oppi, og kanskje en dæsj vaniljeis til? :-) Pluss en kopp rykende varm te eller kaffi, såklart!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Bestemor pleier å lage eplekake med vaniljekrem inni, det er den beste eplekaka som finnes :) Eplekake er så godt, spesielt med vaniljeis inntil!
    Ha en fin dag :)!

  2. Det der så innmari godt ut! :) Jeg tror nesten jeg må prøve, etter at jeg har laget appelsinkaken din så mange ganger kan jeg jo prøve noe nytt til søndagskaffen! :D

  3. oooh naice! Bakte eplekake i bursdagen til Smurfen her for noen uker siden og den gikk ned på høykant! nammenamm :) Skal teste denne imorgen etter å ha vært på epleslang i hagen til mamma og pappa ;)

  4. Takk for oppskriften, jeg laget den og den var kjempe god! Jeg tok kun i halvparten av sukkeret i, og brukte sukrin ikke sukker, og det var knall godt!

Kommentarer deaktivert.