Home » Gjesteinnlegg » Reiser » Synnes topp 10 Paristips

Synnes topp 10 Paristips

Synne delte ganske nylig intet mindre enn 170 tips til fine steder å besøke og ting å finne på i Paris! Jeg har vært heldig og fått låne en topp ti-liste av henne, for å dele med dere her. Hurra! Synne bodde ett år i Paris, og rakk dermed å bli kjent med byen, også utenfor de klassiske turistløypene. Besøk gjerne Synnes blogg for å lese hele guiden (dere finner den her). Supermange fine tips, som Åsmund og jeg gleder oss til å benytte oss av i slutten av denne måneden!


La promenade plantée
Morsom gjenbruk av gamle jernbaneskinner! Denne parken kalles gjerne «den grønne korridoren», og den slynger seg gjennom byen, over bakken og inni tuneller, og er 4,5 kilometer lang. Den binder sammen flere andre parker i forskjellige deler av byen på sin vei, og man kan gå av og på som man vil. Jeg synes det er finest å begynne ved Bastille! (Eget innlegg her!)
Langs Avenue Daumesnil, 12e
Promenade-Plantée


Bistrot du Peintre
Gammel, ærverdig, praktfull bistro i gjennomført art nouveau-stil. Klassisk meny med god mat. Lokalet er eldgammelt og nesten urørt, og fullt av kunstferdige detaljer – ta deg god tid til å se deg om! Eget innlegg her!
116 Avenue Ledru-Rollin, 11e
Bistrot-du-Peintre


Le dernier bar avant la fin du monde
Helt nydelig og veldig populært sted som er stappfullt av alskens nerdete referanser. Det kan hende at man må vente på bord, men det er nok av ting å se på i mellomtida! Her serveres kaffe, kaker og lunsjmat på dagtid, men man kan også spise større retter eller innta alkohol utover ettermiddagen, omgitt av spill og bøker og effekter og likesinnede.
19 Avenue Victoria, 1e
Le-dernier-bar-avant-la-fin-du-monde


Berthillon
VERDENS BESTE IS. Ikke la deg lure av alle de andre stedene som selger den – gå til den originale isbaren hvor den lages fersk hele dagen, og hvor de har massevis av smaker du ikke kjenner til, og hvor du kan velge om du vil sitte i lokalet eller ta isen med deg. Det er verdt køen og prisen.
29-31 Rue Saint Louis en l’Île, 4e
Berthillon


Rose Bakery
Nybakte kaker og økologiske grønnsaker i en salig blanding. Det finnes flere utsalg, men min favoritt ligger i et nedslitt lokale med en vegg av glass. Vær forberedt på kø, og husk at kakene pleier å være så gode at de er verdt ventetida.
30 Rue Debelleyme, 3e (blant annet)
Rose-Bakery1 Rose-Bakery


Parc de Monceau
Min yndlingspark! Den er ikke så stor, men den er full av kriker og kroker, og her står søyler og portaler og snodige statuer i skjønn forening. En humoristisk og variert park som ligger litt utenfor allfarvei i et rolig og pent strøk. Eget innlegg her!
35 Boulevard de Courcelles, 8e
Parc-de-Monceau


Marais, 3e & 4e
Dette er en veldig populær bydel blant idelistiske unge – Paris’ svar på Grünerløkka, liksom! Marais er fullt av nedslitte hus og smale brosteinsgater, vintagebutikker, små kaféer og kunstgallerier, jødiske delikatesseforretninger og homsebarer (og ja, den blandingen er akkurat like rar og morsom som man skulle tro). Rue des Rosiers er en sentral gate i dette området.


Mamie-butikkene
Disse to forretningene utgjør en parisisk institusjon! Veldig anerkjente butikker som begge har fine lokaler i tre etasjer, og som selger omtrent alt man kan tenke seg. Her er det massevis av sjarmerende pynt, mye god kvalitet på klærne og innehavere som smilende synger med når radioen spiller swing-låter. Hit må man! (Les og se mer her!)
69 + 73 Rue de Rochechouart, 9e
Mamie-butikkene


La Maison des Tartes
Lite sted som lager paier av alle slag. Man kan spise salt pai først og salt pai til dessert, og dagens utvalg står til utstilling i vinduet. Lokalet er lite, og man ender gjerne opp med å sitte ved siden av fremmede – koselig! Kvitteringen skrives for hånd, og pengene legges i plasboks under disken. Slike steder finnes det ikke mange av i våre dager!
67 Rue de Mouffetard, 5e
La-Maison-des-Tartes


Blé sucré
Et lite, uavhengig bakeri i mitt gamle nabolag, som kanskje lager byens aller beste croissanter, og som ligger fint til ved parken på bildet under. Kjøp deg noe godt, finn deg en benk eller sett deg i skyggen av paviljongen, og hils byen fra meg.
7 Rue Antoine Vollon, 12e
Blé-sucré


Se hele Parisguiden til Synne ved å klikke her :-)

Flotte tips, eller hva!? Har dere kjennskap til noe fra lista ovenfor? Håper den falt i smak!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Nå fikk jeg lyst til å dra til Paris igjen <3 Kjempefine tips! Kjente ikke til noen av dem selv. Har vært i Paris to ganger, men, det er jo såå utrolig mye der. Begge gangene har det blitt mye de 'typiske' turiststedene, som man jo må få med seg syns jeg, når man først er der. :) Paris er vakkert!

    1. Så bra de falt i smak! Ja, en burde jo få med seg de klassiske turisttinga også. I alle fall noen av dem! Tittet du på den komplette lista hennes, og var det noe der du hadde sett før?

Kommentarer deaktivert.