Home » Q&A » Svar på spørsmål, 23. september 2012

Svar på spørsmål, 23. september 2012

Trives du best i den nye leiligheten, eller den gamle?
Jeg trives nok mye bedre i vårt nye krypinn, enn i vårt forrige. Vi har mange gode minner fra vår tidligere leilighet, men utenom det at den hadde en solfylt terrasse (terrassen vår nå har tak over seg, så det slipper ikke inn like mye sollys der) og gåavstand til jobb, er det ikke noe jeg savner ved den. Såklart, de tre årene vi hadde der var veldig fine, men jeg må si at de to månedene vi har bodd i vårt nye hjem, har vært minst like bra! Vi har mye større plass, landlige omgivelser, turmuligheter rett utafor døra, stille og rolig nabolag og kort vei til kollektivtransport. Kan liksom ikke klage på noe :-)!

Hva liker du best å bruke penger på?
Reise (mange Risørturer, ja!), lopper, te/kaffi (til å ha hjemme), Lushsaker og kafébesøk/andre sosiale ting med mennesker jeg er glad i. Er også glad i å handle tøy og tilbehør som f.eks skjerf (samler jo på dem!), men det har liksom ikke blitt SÅ mye av det i det siste

Hva liker du minst å bruke penger på?
Sort tøy (til å bruke som uniform på Lush), sokker og undertøy, sko (enda det har blitt litt nytt på den fronten i det siste!) og regninger (såklart?!)

Hvilke klasse og skole gikk du på?
Jeg gikk i B-klassen på Risør Barneskole, D-klassen på Risør Ungdomsskole og 1MKA og 2MKA (medialinja) på Risør Videregående Skole

Hvor mange Mummikopper har du i skrivende stund?
Fjorten stykker! Bortsett fra Vinterkoppen for i år tror jeg ikke jeg skal kjøpe noen flere resten av året, fordi jeg heller vil ønske meg dem til jul og bursdag (fyller år ti dager etter julaften, hoho!)

Hvordan ble du kjent med Synne fra bloggen etdrysskanel.wordpress.com?:
Vi hadde fulgt hverandres blogger en tid, og så startet det vel med at hun kom innom Lush og sa hei? Deretter var hun med på en VIP-kveld jeg arrangerte på Le Palais des Thés, og siden da har vi møttes for middag, lunsj og tedrikking :-) En av tingene som gjør blogging så moro, er at det er så lett å komme over spennende mennesker som en kan stifte vennskap med!

Kan du anbefale ett bra speilrefleks-kamera?
Kamerahuset i seg selv har ikke SÅ mye å si (joda, endel, men ikke alt!); optikk og den som står bak kameraet har mye større betydning. Det er ikke sånn at så lenge du har et speilreflekskamera, får du fantastiske bilder bare ved å trykke på en knapp! Hvis du ikke har noe kamera fra før av, anbefaler jeg alltid å starte ut med et veldig godt kompaktkamera, framfor et speilreflekskamera (gjorde det samme selv!). Da kan du jobbe opp en skikkelig interesse for foto, og lære deg en hel det, før du går til innkjøp av et speilreflekskamera. Et speilreflekskamera er veldig stort, tungt og mye “drass”, noe som lett kan drepe en spirende fotoglede. Når du først har jobbet opp en skikkelig interesse for foto, og velger å bevege deg videre til speilreflekskamera, vil jeg anbefale å starte ut med de såkalte amatørseriene; de koster mindre og er enkle å bruke. Canon, som jeg bruker, kommer stadig med nye versjoner, så her er det bare å henge med! Ta turen innom en fotobutikk, og forhør deg med de som jobber der, så kan du få skreddersydd hjelp til å finne din perfekte match på kamerafronten. Lykke til!

Hvordan i huleste klarer du å holde ut med samme person så lenge? Jeg blir sprø i hvertfall.. Og et til: Har du noen gang vært i et avstandsforhold med Åsmund? Åssen klarte dere i så fall det?
Nøkkelen er vel å finne en partner som du elsker, som elsker deg tilbake, og som du fungerer godt sammen med på alle plan. Da blir det lite eller ikke noe krangling og surmuling, man jobber godt sammen og utfyller hverandre. Hva er det da å gå lei? Åsmund er min store kjærlighet og min aller beste venn. Går ikke an å gå lei av det, hehe! Vi har aldri hatt noe avstandsforhold, nei. Det hadde jeg ikke klart. Da han skulle begynne skole i Oslo for tre år tilbake, flyttet jeg med dit fra Risør, ene og alene fordi jeg ikke orket tanken på et avstandsforhold. All ære til de som får det til å fungere, for all del! Det er bare ikke noe for meg/oss.

Jobber både du og Åsmund nå?
Jepps! Åsmund fikk seg jobb nå nylig, og har jobbet der en uke allerede. Så nå er vi begge hardtarbeidende unge voksne!

Hva er framtidsplanene deres, skal dere bo i Oslo i mange år framover?
Vi blir nok boende i Oslo i noen år til. Alt kommer egentlig an på Åsmund og hans jobb, åssen det vil la seg gjøre å jobbe hjemmefra fra en annen by osv. Hvor mange år det er snakk om er umulig å si; det kan være to år eller det kan være ti! Forhåpentligvis heller mot førstnevnte :-)

Skal dere flytte til Risør en gang?
Ja, så fort det lar seg gjøre flytter vi dit (sjekk svaret ovenfor). Det er i Risør jeg vil bosette meg skikkelig og leve resten av livet :-)

Hva er planene for fremtiden din? Studier?
Gikk media fordi jeg ville utdanne meg til å bli fotograf, men da jeg fant ut at det ikke var veien jeg ville gå, lot jeg være å starte som fotograflærling, og siden da har jeg sett meg ferdig med skole for godt. Har ikke funnet noe jeg vil utdanne meg som, og trives utmerket med jobb som nå, og fotografering som en hobby. Med mindre det plutselig dukker opp noe jeg vil studere, er det absolutt ikke noe jeg kommer til å gjøre. Men, man vet jo aldri! Framtida i Oslo blir vel som nå; jobbing og kos om hverandre. Åsmund og jeg vil etterhvert reise litt mer, både i innland og utland, og vi håper på å få kunne kjøpe leiligheten vi leier i løpet av et års tid. Det er i alle fall planene :-)

Synes hårfargen din nå er veldig kul! Har du hatt rødt/oransje hår før?
Å, tusen takk! Er veldig fornøyd med resultatet selv :> Jeg fikk (heldigvis!) ikke lov til å farge håret mitt før jeg var konfirmert, så på konfirmasjonsdagen, etter at alle gjestene hadde dratt fra konfirmasjonsfesten, farget jeg håret.. Rødt! Beholdt det rødt i rundt et halvt år. Farget halve håret rødt, og halve håret sort, når jeg var rundt 16-17 år gammel, og rundt den tida var jeg også superkort innom neonoransje! Men, just den fargen jeg har nå, har jeg aldri hatt tidligere.

Hvor lenge har du jobbet på Pinpoint og Lush?
Har jobbet på Pinpoint i overkant av to og et halvt år, og på Lush i straks to år

Når skal du ha den give away konkurransen?
Når jeg har lyst, hehe ;-) (ergo, en gang når jeg er kommet tilbake i Oslo)

Jeg lurer på om dere har planer om å få barn etterhvert?
Nei, det har vi ikke. Vi forblir barnefrie resten av livet. Dyr derimot! Det har vi lyst på :-)

Hva er dine topp 10 favoritt-ting hjemme hos dere?
Hoho, ti ting?! Åi. Vel, det er vanskelig å svare på. Skal jeg se bort ifra “nødvendigheter” som kjøleskap, vaskemaskin, kamera, TV osv? Isåfall får jeg svare: Kaninlampa, Mummikoppene, skrivebordet mitt, sofaen og sofastolene (som riktignok ikke er våre!), alt av nips, Risørmerkene, polaroidbildene av familie og venner på kjøleskapet, kjøkkenbordet, Gudrun Sjödénduken (den brukte vi da jeg konfirmerte meg!).. Kommer ikke på mer i farta, jeg!

Kan du vise ulike måter å style kort hår på?
Der er jeg nok ganske blank! Personlig har jeg det enten stylet rett opp i en slags hanekam, eller rett ned, med sideskill. Er nok litt lite kreativ der, ja. Du kan jo alltids søke fram bilder av korte frisyrer på Google; der får du nok mer inspirasjon enn fra meg :-)!

Er det lov å ha husdyr i den nye leiligheten til deg og Åsmund?
Jepp, det er det! I gangen vi bor i bor det minst fem hunder, for eksempel!

Ønsker du deg flere piercinger eller tatoveringer?
Jeg gror piercinger svært dårlig, men har en bitteliten plan der allikevel. På tatoveringsfronten har jeg mange ønsker, og så fort de er blitt konkrete nok, havner de på kroppen min :-)

Hva er din favoritt gjenstand akkurat nå?
Kameraet med 50 mm’eren!

Ønsker du (og Åsmund) barn? Eller tror du dere noen gang vil ønske det?
Nei, det har ingen av oss hatt lyst på noen gang, og det er heller ikke noe vi ser for oss at vi noen gang vil

Ser du for deg at du og Åsmund gifter dere noen gang?
Hihi, ja, det gjør jeg! Skal jeg noen gang gifte meg, så må det være med ham

Hvordan ville drømmebryllupet ditt vært?
Det hadde vært et sommerbryllup, en varm og solfylt dag, med en mild sommerbris. Selve vielsen skulle ha skjedd på en holme uti havgapet, med blomster i håret og nakne føtter. Bryllupsfesten skulle ha vært med våre beste venner og familie, fargerikt design og med indisk mat. Herlig musikk, smil og glede uti de sene nattetimer

Hei! Redigerer du bildene dine på noen måte? Du har sikkert fått dette spørsmålet maaange ganger før, men jeg må bare spørre, for fargene på bildene dine er helt utrolige!
Det var koselig å høre! Takk :-)! Ja, jeg fotograferer i RAW-format og redigerer alle bildene mine i Photoshop. Det er det som gjør at et blogginnlegg tar så lang tid (typ 2 timer) å lage i stand, fordi jeg er så nøye og pirkete på redigeringa. Men, moro er det jo så absolutt også! Photoshop er vår tids mørkerom!

Du og Linda er like på så mange punkt, hvordan ble dere kjent med hverandre?
Egentlig er vi ganske så ulike, selv om det kanskje ikke virker sånn utenfra. Men, vi har en del like meninger og oppfatninger om saker og ing, som gjør at vi går godt sammen:-) Vi ble kjent med hverandre via nettstedet nettby.no for 4-5 år siden, vel? Vi pratet på nett en stund først, før vi møttes første gang i Oslo. Etter at jeg og Åsmund flytta til Oslo sommeren 2009 har vennskapet vårt bare vokst seg sterkere!

Vet du sånn ca når jule-produktene hos Lush kommer i netbutikk og butikkene? Samme med Halloween-produktene og, hihi
Jeg har ikke fått med meg noen konkret dato enda (vi har ikke fått produktene inn enda, f.eks), men jeg vil tro at julevarene skal lanseres i november, og Halloweensakene i begynnelsen av oktober

Hva skal til for at du liker en blogg du ikke har vært innpå før, og blir en «fast leser»?
Gode bilder, godt design, god tekst. Lidenskapelig engasjement for det vedkommende blogger om, og/eller en inspirerende person bak bloggen gjør at jeg legger den til på Bloglovin’

Er du innom alle bloggene til de som kommenterer?
Ja, det er jeg!

Hvilken Mummikopp er den neste på ønskelista?
Vinterkoppen for i år er neste på handlelista. Så ønsker jeg meg koppen med Filifjonka på :-) Og hufsa!

Hvilken Mummikopp skulle du ønske at fantes, men som ikke gjør det?
Åi, det vet jeg ikke helt, egentlig?

Trener du noe for tiden?
Nei. Har ikke gått på trening på lenge, men jeg skal faktisk melde meg inn på et treningssenter i aller nærmeste framtid! Det ser jeg fram til :-)!

Hva er dine beste høsttips på en litt grå og trist høstdag når kjæresten er langt borte og regnet høljer ned?
Kle deg i regntøy og gå en tur i regnet! Forfriskende herlig! Hjemme kan du ta en varm dusj, tenne stearinlys og krype under et pledd med en god bok eller en fin film på TV’en, og en varm kopp te fra favorittkoppen

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Åååh gleder meg allerede til juleproduktene fra Lush! :) Deeet er godsaker det. Det og påskevarene… så mye søtt og godt! Juleproduktene i fjor var jo bare nydelige, altfor altfor mye godt (om det er mulig?!) :D

  2. Liker det siste svaret! Jeg må alltid ha slike påminnelser for å innse at det ikke er såååå forferdelig at sommeren er over;)

Kommentarer deaktivert.