Home » Q&A » Svar på julispørsmål, 2015

Svar på julispørsmål, 2015

Ønsker dere noen spesielle typer katter? For eksempel rasekatter? Eller vil dere helst adoptere noen fra dyrebeskyttelsen?
Åsmund har veldig lyst på en siameser (jeg synes også de er veldig søte, hihi!), men ellers blir det nok å adoptere, ja. Da blir det å gå for puser som ser ut til å passe vår livsstil og vår personlighet, og at de går godt overens med andre katter. Pluss at de er søte, men det er jo alle puser! Håper vi får en fin flokk som går godt sammen

Om ingen mat var usunn og sånt, hva ville du spist mest av da?
Jeg er veldig glad i å spise som jeg gjør per dags dato, men hvis jeg skal plukke ut noe usunt som jeg godt kunne ha spist flere ganger hver dag, må det bli bakst. Gjærbakst, kaker og kjeks av diverse slag. Åhhhrr! Det er min svakhet når det gjelder usunn mat

IMG_8123
IMG_5436

Hvordan har du det?
Etter en romantisk og fin feiring av bryllupsdagen sammen med Åsmund, har jeg det veldig fint! Før det var jeg ganske tankefull og litt vemodig, men ellers bra

Er det noen ting i livet ditt som er spesielt vanskelig og spesielt bra nå?
Ikke noe jeg har lyst til å trekke fram her på bloggen, men det har vært noen skjær i sjøen den siste tida. Heldigvis lysner det nå! Spesielt bra må være at jeg er så forelska i mannen min om dagen, og å være forelska er alltid veldig godt!

Har du noen favoritter fra NRK-arkivet å anbefale?
Regner med du mener NRK Nett-TV? Isåfall: Åiii, vanskelig! Kanskje naturdokumentarer fra BBC med David Attenborough? Ellers likte jeg veldig godt dokumentaren “Mannen i Hjorteflokken(da jeg så den, gråt jeg masse!), men jeg ser den er fjernet fra NRK nå, dessverre. Det er dumt at ting ligger ute så kort tid!

Har du noen dokumentarer å anbefale?
Får vel peke til dem jeg nevnte ovenfor! Skal prøve å bli flinkere til å tipse om fine dokumentarer mens de fortsatt er tilgjengelig på nett ser jeg, hehe! Men, dokumentaren Life med David Attenborough går an å få kjøpt hos Platekompaniet tror jeg, og den kan jeg alltids trekke fram. Den er nemlig veldig fin!

Har du noen podcaster å anbefale?
Hører i grunn bare på Radioresepsjonen, så jeg må nok svare dem!

Hva liker du best å bruke tiden din på?
Å tilbringe tid med Åsmund, familie, venner og puser. Knipse bilder, være i naturen, besøke koselige steder / kaféer / butikker, reiser og å slappe av

IMG_6325
IMG_3698

Hva er du mest redd for?
Å miste de jeg er glad i, brann, å bli gravid, ballonger, plutselige høye/uventede lyder, å miste kontrollen

Hva bryr du deg mer om enn folk flest?
Jeg innbiller meg at jeg bryr meg litt mer enn gjennomsnittet om å være høflig/rettferdig, ærlighet (ingen hvite løgner heller!), farger

Hva bryr du deg mindre om enn folk flest?
Hva andre tenker av negative ting om hvordan jeg ser ut/hvordan jeg har det i hjemmet mitt/meningene mine. Det bryr meg sånn ca midt på ryggen

Kommer svarene i en video? :D
Ikke denne gangen, dessverre! Kanskje neste? :-)

Du er jo kattemenneske utifra hva vi ser her på bloggen, men er det noe annet dyr du kunne tenkt deg å ha?
Høner, ååå! Og kanskje en hund av rasen shiba inu, fordi de er så himla søte.

Hva er på toppen av ønskelista di akkurat nå? (Materielt, reise, opplevelser, teit ting du ønsker deg akkurat når du svarer som f.eks. en kopp te eller noe, spiller ingen rolle hvordan du vil svare på det xP)
Nøyaktig nå kunne jeg ønske varmere vær i luft og hav, så det ble litt mer sommerstemning! Og en porsjon spinatsuppe. Er skikkelig sjesken på suppe!

Hva er dine favorittmatretter? Typ Frokost, Lunsj, Middag.
Jeg har nok nevnt det før/det kommer nok fram at jeg er skikkelig periodemenneske i matveien, og får lett dilla på ting. Just nå har jeg dilla på müsli i gresk yoghurt med honning til frokost. Lunsj er veldig gjerne grove knekkebrød med gulost, og til middag er thaimat veldig riktig for tida! Ellers er en all time favorite på middagsfronten indisk mat. Mmmm!

IMG_4613

Hvordan forholder deres familie og deres venner dere til at dere ikke vil ha barn? Er det noe som er et savn hos for eksempel foreldrene dine som kanskje vil ha barnebarn også fra deg?
De aller fleste er veldig positive til det. Jeg tror ikke vi har mer en toppen et par stykker av familie og venner totalt, som ikke synes noe særlig om det. Mamma og pappa synes det er 110% greit, og det har vi faktisk pratet en god del om opp igjennom årene. For å sitere mamma “Jeg fikk barn fordi jeg hadde lyst på barn. Ikke fordi jeg ville ha barnebarn”, og det summerer egentlig greit opp deres mening om saken. At vi ønsker et barnfritt liv har vært noe de har støttet oss på i alle år, heldigvis!

Hva spiste du til frokost i dag?
Idag spiste jeg *knis* kake! På en mandag! Får unnskylde med at det var dagen derpå etter bryllupsdagen + at det er ferie. He he he he!

Har du noen morsomme planer for hva du skal gjøre i høst?
Jeg har veldig lyst til å få reist på en del helgeturer, i innland og utland, og håper virkelig jeg får gjort det. Det var så gøy i fjor da jeg fikk gjort det, og håper at årets høst blir like bra!

Kva er den finaste plassen du har feriert?
Turen Åsmund og jeg hadde til Pisa i forbindelse med hans 20 års dag, står veldig høyt på lista. Det begynner jo å bli en del år siden, men den reisen står for oss begge som veldig fin. Det var vår første ferietur sammen, og alt vi så, så vi liksom med så unge og “naive” øyne, hvis en kan si det sånn? Pisa er i alle fall et vakkert minne!

260757-1-1244739274570-n500

Kor går den neste draumeturen?
Tokyo. Vi har veldig lyst til å få reist dit, for det virker sååå spennende, fint, annerledes og bra!

Kjem du og Åsmund nokon gong til å feire jul ilag?
Javisst, den dagen foreldrene våre ikke orker å stelle i stand julefeiring mer, blir det helt sikkert til at vi steller i stand en julaften og inviterer dem til oss! Det blir spennende å skape nye juletradisjoner sammen, men inntil da blir det til at vi feirer med hver vår familie, og med hver våre juletradisjoner. Det trives vi begge veldig godt med!

Eg og kjærasten min skal kanskje flytte til ein plass der eg ikkje kjenner ei sjel, og eg er ikkje så veldig utadvendt. Har du tips for å komme i kontakt med nye menneske, og få nye vener i vaksen alder?
Så spennende! Det er alltid skummelt å ikke kjenne noen, men jeg tror egentlig det beste er å hoppe i det. Smil, vær åpen og omgjengelig, så går det meste av seg selv, som regel! Jeg regner med at du skal gå skole/jobbe dit du flytter, og gjennom skole/jobb vil du helt sikkert treffe interessante mennesker, som kan bli til gode venner. Hvis ikke, er det å melde seg på kurs/trening eller annet du interesserer deg for lurt. Da vil du kunne komme i snakk med mennesker som har de samme interessene som deg selv, og det blir lettere å bygge nettverk. Nettet er også en fin mulighet til å søke bekjentskaper der du flytter til. Selv hadde jeg bare ei venninne i Oslo da vi flyttet dit for snart seks år siden, og siden da har jeg fått et stort nettverk med mange gode venner og bekjentskaper. Nesten alle gjennom jobb, og en del gjennom blogg også, faktisk! Jeg krysser fingrene for deg, og ønsker dere masse lykke til med flyttinga!

et_dryss_kanel_koffeine_mewkid

Har du eller Åsmund nokon gong vore med i ei trafikkulykke?
Nei, *bank i bordet*, heldigvis ikke!!

Og elles: Gratulera med bryllupsdagen (26/7)! :D
Tuuuusen takk!

Kan du legge ut et bilde eller to før og etter at du har redigert dem? :)
La gå da..!
Noen ganger er det svært lite etterbehandling som skal til, før jeg er fornøyd. Før til venstre, etter til høyre:
foretter_skjæra
Andre ganger må litt mer til, før jeg blir fornøyd. Før til venstre, etter til høyre:
natur_foretter
Og i blant er det en hel haug som må til, før jeg blir happy! Før til venstre, etter til høyre:
foretter_royksopp

Har du en god oppskrift på fiskegryte?
Ja! Denne her er helt magisk! Nå fikk jeg lyst på den, gitt….!
IMG_7770

Hvor mange notatbøker har du som du jevnlig bruker?
Én, “bloggboka” mi, hvor jeg skriver opp inntekter, blogginnleggidéer, samarbeid og sånt

Har du og Åsmund perfekt syn?
Hehe, jeg bruker alltid briller eller linser, så jeg kan ikke si at jeg har det, nei! Åsmund har derimot bra syn, heldiggrisen

Hvor ofte drikker du iskaffe? Hvis det var sunnere, ville du drukket det hver dag?
Iskaffi tilsatt “alt mulig rart” (dvs. fra Tine, hehe) drikker jeg vanligvis en gang i uka; til frokost på lørdager. Iskaffi bestående av kun espresso, lettmelk og isbiter drikker jeg gjerne oftere nå på sommeren/så ofte jeg har lyst på

Hva er dine særegenheter?
Fikk mamma og pappa til å ramse opp, og de kom med dette: Blid, sta, positiv, ærlig, snill, målbevisst, glad i dyr/dyretekke og natur og flink til å småprate

Har dere laget fotoalbum/scrapbook fra bryllupet?
Nei, vi har nok ikke det. Vi har en boks som heter “bryllup”, og i den ligger bilder (vi har alle bildene fra bryllupet i fysisk format også!), gjenstander og minner fra den store dagen. Det blir nok et fotoalbum i framtida, når vi får litt mer plass til et skikkelig bokhyllesystem, hvor fotoalbum kan stå!

Din leilighet er veldig fargerik og har mange pynteting. Tenker du noen ganger at andre du kjenner bor “kjedelig” når du kommer inn i deres svart/hvite, minimalistiske hjem; at du selv aldri hadde klart å sånn som de bor?
Jeg tenker det ikke på besøk, for da er det gjerne mennesker jeg har et eller annen forhold til, og da kjenner jeg gjerne deres personlige smak i forkant. Vi er alle forskjellige, og det synes jeg bare er bra! Men, når jeg ser i interiørblader, og jeg ikke har noe forhold til de som blir besøkt i reportasjen, da kan jeg fort tenke “åi, så mye grått, beige, hvitt og sort! At de ikke blir triste av så lite fargeinnslag?”, eller “ingen bilder, personlige gjenstander eller annet som forteller noe om dem som bor der.. Kun “trendy” ting! Så trist og sjelløst!”. Men igjen, smak og behag, osv osv. Mitt hjem er nok absolutt ikke for alle, så jeg skal ikke klage, haha!

k

Når blir du mest skuffet over mennesker?
Når mennesker er slemme mot dyr. Det er det som gjør meg aller, aller mest provosert, skuffa og trist over menneskeheten

Hva gjør deg flau, og usikker?
Jeg synes det er veldig pinlig med voksne som oppfører seg som tenåringer (sjangler drita fulle rundt i sentrum på en tidlig frdagskveld, skriker og skråler, osv), og når folk spiller høy musikk, bare for å være kule. Sikkert fordi jeg selv er 80 år i sjela, haha! Usikker? Hm.. Kanskje når jeg føler at jeg ikke har kontroll på en situasjon?

Har du tips til hvordan få i seg nok proteiner hvis man ikke er glad i å spise kjøtt?
Du kan absolutt få i deg nok proteiner uten kjøtt! De fleste som lever vegetarisk f.eks, spiser både melkeprodukter og egg, og disse gir naturligvis proteiner. I tillegg er det mye proteiner i linser, bønner, soyaprodukter, tofu, korn, frø, nøtter. Det finnes en veldig fin artikkel om nettopp dette med veggiser og protein, som jeg gjerne vil tipse deg om! Du finner den her. Lykke masse til!

Jeg har lest bloggen din i mange år og synes du virker som et herlig vesen!
Jeg har nå nylig endelig fått opp øynene for lush sine produkter, men jeg lurer på om du har noen favoritter til tørt hår og til uren hud? Jeg vet du har skrevet om dette før og jeg har forsøkt å lete tilbake i arkivet, men det har kanskje kommet nye produkter på markedet som du har erfaring med? 
Tusen takk for det, så hyggelig å høre! Jeg tok en titt i arkivet selv nå, og kan faktisk si at jeg forsatt står ved anbefalingene jeg kom med da jeg postet innleggene. Mot uren hud vil jeg anbefale produktene i dette innlegget, pluss Let The Good Times Roll, Cosmetic Warrior og Mask of Magnaminty. Mot tørt hår, vil jeg si at hårpleietipsene jeg blogget om mot kjemisk behandlet hår er gode! Den posten finner du her. I tillegg er sjampoene Trichomania og Jason And The Argan Oil fine, samt balsamen American Cream. Håper du finner noen gode tips, og nye favoritter blant dem!

IMG_5460

Også lurer jeg på om du kan tipse til noen gode fotografer som tar naturlige bilder? Jeg skal nemlig gifte meg til neste år!
Gratulerer så mye! Da går dere en spennende og fin tid i møte. Jeg prøvde å svare deg på dette i kommentarfeltet, for jeg skjønte ikke helt hva du mener med “naturlige bilder”? Kunne du ha utdypet det litt? Når det er sagt, stiller jeg gledelig opp som bryllupsfotograf, om dere ønsker å booke meg! Skal faktisk fotografere et bryllup til helga, så du kan jo få se hvordan du synes de bildene blir! Lykke til!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Tusen takk for at du la ut de bildene (før/etter)! Jeg har prøvd i flere år å finne min egen stil, men blir aldri fornøyd, så er veldig fint å få se litt av hva folk jeg syns tar utrolig fine bilder gjør :)

  1. Bare hyggelig! Det er nok ikke mange fotografer som synes det er så stas å dele sånt, og det er første gangen for min del, så det er godt å høre at det var nyttig! Tusen takk for så fine ord (hihi!), og lykke til med å finne din fotostil! Det tar gjerne år, men det er virkelig verdt det!!

   1. Tusen takk for at du gjorde det for min skyld! Setter virkelig pris på det! :D

    1. Hihi, så bra! Du får bare spørre (helst på e-post, da!) om du lurer på noe mer/om jeg kan hjelpe med noe!

 2. Tusen takk for svar! :D

  Hva jeg mener med naturlige bilder, hmm, ja si det? :P Hehe..
  Jeg tror “naturlig” i bilde- sammenheng har flere betydninger for meg. Både det at bildet ikke er for mye redigert, men også at det er naturlige positurer og gjerne “in-action” bilder, hvis det sier deg noe :) Jeg merker at jeg ikke helt klarer å forklare hva jeg mener, men jeg kjenner det godt igjen når jeg ser det. Og jeg må si jeg er fan av dine bilder! Gleder meg til å se de du skal ta i bryllup nå!

  :D

  – Annie

  1. Aha, da er jeg med! Vel, da vil jeg jo absolutt si at det er noe jeg kan få til, om dere måtte ønske å bruke meg! Men, jeg har jo ikke (enda) noe erfaring fra bryllup.. (Portfolioen min ligger forøvrig her: http://mewkid.net/portfolio/). Da vi skulle gifte oss, sto det mellom Karina (http://photobykarina.com/category/weddings) og Heidi (http://heidifurre.com/bryllup/) som bryllupsfotograf. Valget falt etter mye fram og tilbake på Karina, men Heidi tar også veldig fine bryllupsbilder! Mariell (http://hjartesmil.com/portfolio/weddings/) er også dyktig på bryllupsfoto. Bryllupsbildene til helga er etter planen nygiftbilder og brudebilder på location, og ikke alt rundt, men det vil allikevel gi en smakebit! Tusen takk for det, og lykke til med valg av fotograf!

 3. Fine svar, som alltid :) Og så må jeg bare signere veldigveldig på det med bakst/kjeks osv, haha! Jeg tar lett en vaffel/hvetebolle over sjokolade eller smågodt!!! Og nå fikk jeg lyst på kanelboller!!!!!!! :p

  1. Velkommen tilbake! Håper turen var super! Hah, det har vi ingen planer om. Det blir om våren (vet at sommer i Tokyo kan være ganske…Hot!), men mange takk for tipset uansett! Håper det ikke ble for hett!

Kommentarer deaktivert.