Home » Q&A » Svar fra Spørsmålsmandag, 12. desember 2011

Svar fra Spørsmålsmandag, 12. desember 2011

Hva er det aller fineste kattebildet du har tatt?
Bildet under er det aller fineste kattebildet jeg noen gang har tatt, fordi det er det aller siste bildet jeg tok av Timmipus før han døde. Jeg klarer ikke holde tårene tilbake når jeg ser på bildet, og skriver dette. Det var en fin sommerettermiddag i august: Silje og jeg satt på benken i hagen hjemme i Risør, ved siden av drivhuset, mens vi spiste is og koste oss. Timmipus var som alltid sammen med oss, nysgjerrig og kosen, og hoppet opp på fanget mitt for å få kos og for å tigge is. Bildet knipset jeg like før han spratt opp på fanget:

Hvor er det fineste stedet du har vært? (I Norge og utenlands)
I Norge er det lett Risør, min hjemby og verdens aller fineste plass. Utenlands er det nok et sted i Sverige som heter Dalsland. Der har jeg vært mye med familien min på hyttetur om sommeren, og har mange gode familieminner derfra

Er du vegetarianer?
Nei, jeg spiser fisk, så vegetarianer er jeg ikke. Men, bortsett fra fisk/sjømat, spiser jeg ingen former for kjøtt. Har ikke gjort det siden 30. august 2009 :-)

Hvor kjøper du klærne dine?
Det aller meste jeg har av klær er fra H&M. Handler også litt på Indiska, og ellers der jeg kommer over fine klesplagg som faller i smak

Kva er din favorittbuss, favorittrikk og favorittbane i Oslo?
Jeg liker godt 54- og 34-bussene, fordi de kjører meg hjem og til jobbene mine. Perfekt avstand fra busstoppene til hjem/jobb! Trikk tar jeg ikke så ofte, men gjør jeg det liker jeg godt linjene som kjører meg til Grünerløkka hvor flere av vennene mine bor og noen av de fineste kafeene og spisestedene ligger. T-bane må bli linja som kjører meg til Linda, og den som fører meg til Sognsvann

Hva spiser du på julaften?
Min første jul uten kjøtt spiste jeg soyapølser. I fjor laget jeg meg nøttesteik (oppskriften ligger her på bloggen, under “Veggismat/mat”), og i år blir det ferske fiskekaker fra Fiskebrygga i Risør med brun saus og resten av julemattilbehøret. Gleder meg!

Hva liker du aller best med Åsmund(bare én ting)?
Personligheten hans. Hvordan han alltid støtter, og sier de rette tingene uten å legge noe imellom. Måten han alltid klarer å snu vonde ting til noe positivt. Hvordan han får meg til å smile og le, føle meg vakker og elsket. At han alltid er åpen og ærlig, morsom og så uendelig snill

Hvordan liker du å se ut på julaften?
Jeg er ikke så flink på å pynte meg sånn “festaktig” med høye hæler (har ikke et eneste par finsko, ææ!) og satengkjole, men til jul i år tror jeg det blir den røde, tettsittende julekjolen jeg kjøpte i fjor og en blå blazer eller skjorte over. Fortsatt litt usikker!

Tradisjonell, eller “utradisjonell” jul?
Jeg er veldig glad i tradisjoner, jula inkludert!

Hva spiser familien din på julaften, som oftest?
Hos oss har det bestandig vært svinesteik med svor, poteter, blomkål, gulrøtter, saus laget på kraft fra steika, surkål, rødkål, rosenkål, stekte epler med svisker, rørte tyttebær, tyttebærsyltetøy.. Kommer ikke på noe mer vi pleier å ha til julemiddagen? Til dessert er det frisk fruktsalat med all mulig herlig frukt oppi, og pisket krem til. Mmmmm

Beste ved jula?
Familie, venner, kos, ro, mat, gaver, pynten, snø (som jeg håper kommer i år også!)

Verste med jula?
Hmmm… I selve julehøytida kommer jeg ikke på noe som ikke er fint, men i førjula må det vel bli at så mange er stressa og sure

Er det ofte fans som kommer til Lush og ser på deg og slikt? Isåfall, hvordan reagerer du? :D
Haha, liker at du bruker ordet fans! Som om jeg er en skikkelig A-kjendis! Om det kommer folk på Lush og kikker på meg legger jeg strengt tatt ikke merke til. Hender at jeg ekspederer kunder som virker litt ekstra fnisete og titter litt ekstra mye, men jeg vet jo ikke om det er fordi de leser bloggen min, eller fordi de synes jeg ser fin/rar ut på grunn av stilen min. Og så lenge de ikke presenterer seg og forteller meg at de er blogglesere, får jeg ikke greie på det heller! Det synes jeg er litt kleint.. Men! Å bli hilst på er derimot utroooolig koselig! Og det skjer heldigvis en del det også. Er sååå mye bedre å få sagt ordentlig hei, takket for at de leser bloggen min og kanskje gitt dem en ekstra fin prøve på et eller annet Lushprodukt. Det er veldig koselig :-)

Hva får deg til å smile?
Utenom Åsmund, familie og venner er dette hva som har fått meg til å smile litt ekstra den siste uka: Snø! Julelys og julepynt i butikker og i de tusen hjem. En gammel og krokbøyd mann som gjorde en galant gest og smilte for å vise at jeg skulle få gå før han på bussen. Julekort i posten! Love Actually. Julemusikk. Gratis julegrøt til de ansatte på Byporten en tidlig morgen på jobb. Å selge julegaver, på begge arbeidsplassene mine. Snøstorm og milkshake på en torsdag! Kjærestefridager. Hjerte i soyamelkskummet i lunsjkaffien fra Bit. And the list goes on!

Topp tre tips for å holde liv i kjærligheten?
– Gi hverandre komplimenter av diverse slag hver eneste dag. Det trenger ikke være store og fantastiske komplimenter hver gang heller; “du er flink til å dekke bordet” eller andre hverdagslige komplimenter er absolutt like fine. Små hverdagsgaver funker også fint, som feks en pakke med kjærestens tyggisfavoritt, eller en bukett med blomster, helt ut av det blå
– Gjør fine ting sammen! Gå på oppdagelsesturer, se gode filmer, lag middag sammen, gå på kafé, reis på turer, snakk godt sammen osv.
– Og sist men ikke minst; kos! Masse kos, kos, kos! Kan aldri bli for mye kos :-)

Favorittrett og favorittgodteri?
Just nå er favorittrettene mine ság panír og bakt fisk med masse digge grønnsaker. På godisfronten ligger ostepop med hvitløksalsadip og smågodt

Tre beste band/artister?
Mew! Og så… Beatles og Kaizers, kanskje? :-)

Hva heter mammaen din og pappaen din?
Nina og Jan heter de

Hvordan fikk du så kult og fint design?
Så koselig at du liker det! Har designet det selv, og fått hjelp av Åsmund og Håvard fra lettpanett.no til å kode det

Hvorfor er du så kul?
Takk for at du synes jeg er kul! Hvorfor du synes jeg går under kategorien “kul” må du nesten svare på selv, hehe!

Hva slags klær kunne du aldri gått med og hvorfor?
Kunne aldri gått med pels, fordi jeg ikke vil kle meg i dyrelik, og ikke synes det er noe pent å se på

Hva syns du om at Henrik Thodesen og Charlotte Thorstvedt er sammen?
Hurra for kjærligheten!

Liker du Bik Bok?
Har ikke handla der på lengelengelenge, så kan vel egentlig ikke si jeg gjør det. Finner ca aldri noe fint der

Har du spist noen av tingene på Lush? De lukter jo så godt!
Hehehehe, har smakt på en del av det, ja! Det gjør alle Lushies, selv om noen kanskje ikke tør innrømme det

Favorittbutikk?
Lush, såklart! Er det lenge siden jeg har vært der på jobb, må jeg bare ta turen innom for å hilse på, titte og lukte

Har du fått noen henvendelser fra “kunder” til annonseplassen(e) på siden?
Jepp! Bildelinkene blir publisert 15. desember, og blir værende til 15. januar

Hvem er din aller beste venn?
Mine alleraller nærmeste venner er Ane, Silje, Mari, Linda og Maria

Har du vært på Island?
Nei, men jeg kunne veldig godt tenke meg å reise dit en vakker dag! Virker som et vakkert land

Ca hvor mange av leserene dine kjenner du igjen i kommentarfeltet?
Alle som er flittige på kommentarfronten kjenner jeg igjen. Skal ikke så mye til, og jeg setter stor pris på “fastisene”!

Hvor ofte farger du “skinnskjegget”?
Liker bedre å kalle det ørehåret, jeg. Litt mindre maskulint, hehe! Ørehåret farger jeg hver annen til tredje gang jeg vasker det

Ønsker du deg flere tatoveringer?
Ja, såklart :-) Er mange fine halvveisplaner i hodet mitt når det kommer til tatoveringer, men jeg er ikke så glad i å dele dem før de sitter på huden min for alltid

Hvorfor svarer du ikke på piercingspørsmål utenom på mail?
Jeg svarer gjerne på piercingspørsmål som omhandler mine piercinger, men hvis en leser har et problem med piercingen sin eller lurer på noe annet innen piercing, er det bedre at vedkommende sender meg en mail så jeg får svart ham/henne personlig. Er ikke sikkert alle her er interesserte i å lese om den infiserte tungepiercingen til “Didrik”, og jeg føler det da går over til å bli en samtale mellom meg og henne. Tanken ved Spørsmålsmandag er at jeg besvarer spørsmål i et eget innlegg som alle kan få lese og kanskje dra nytte av; ikke at det ikke går an å stille meg spørsmål ellers!

Hva er din favoritt julekake?
Smultringer, korianderkake, kokosmakroner, pepperkaker… Mmm!

DIGGER BLOGGEN DIN OG DEG!!! :D <3 Bare lurte på om har du bestilt ting fra ModCloth?
Å, så kos! Takktakk :-D Nei, det har jeg ikke. Har bare drømt om det, hihi. Liker ikke så godt å handle på nett (merkelig nok!)

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Tilbringe tid med fine folk, fotografere, gå turer, sitte på kafé, lese ukeblader, nerde foran dataen, oppleve nye ting

Trener du ofte?
Nope!

Hva er din naturlige hårfarge?
Som lita hadde jeg nesten så lyst hår som jeg farger det til nå. Men, nå er min naturlige farge mer sånn her, ispedd en del grå hår

Hvordan møttes du og Åsmund?
Hele historien kan du lese her: mewkid.net/by-request-hvordan-jeg-traff-asmund

Hvilken utdanning har du(om du har), og hva gikk du på vgs?
Jeg gikk to år medier og kommunikasjon, og har dermed ikke noe utdannelse

Hva vil du bli når du blir “stor”? Eller hva ønsker du å bedrive dagene med?
Jeg er der jeg vil være, og tar dag for dag som den kommer. Lever i nuet, og tenker at så lenge jeg har et godt liv her og nå, er det alt som betyr noe. Om jeg om et år, fem år eller ti år vil utdanne meg til å “bli noe” er også fult mulig! Vi er ganske heldige sånn her i Norge. At vi har frihet til å kunne velge, liksom

Hvorfor valgte du akkurat å være så gladelig fargerik?
Har alltid vært glad i farger, og da føles det også veldig riktig og fint å kle seg i dem! Det gjør meg glad, og får meg til å føle meg fin :-)

Har du noen julegavetips fra Lush?
Ja! Har du mulighet er det nesten best at du spør oss når du kommer i en Lushbutikk :-) Hvis du ikke har mulighet til det, kan du ta en titt på dette innlegget jeg laget til jul i fjor, med Lushjulegavetips. Og! Så burde alle kjøpe minst én Gode Gjerninger bodylotion, der alle inntektene (minus moms som går til staten) går til et veldedig formål

Har du noen litt “rare” eller “spesielle” interesser som du er litt smånerdete med?
Vet ikke om det helt går inn under spørsmålet ditt, men jeg er veldig flink på å huske bursdagsdatoer og stjernetegn! Og så får jeg veldig lett dilla på ting; sanger, klær, Lushprodukter, ord, mat og så videre. Vi snakker typ skikkelig dilla!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Jeg liker å att vare färgglad! Härlig blogg du har, Silje som anbefalt den :) Så lade jag stemmen min på deg å håper du kjems till å vinne!

  2. Er så trivelig å besøke deg på Lush, altså! Føler meg litt stalker noen ganger, men kan jo ikke la vær når jeg får så god behandling ^^ Lett et av favorittstedene mine i Oslo!

  3. Vakkert, tydelig og flott bilde! De grønne-gule øynene av din avdøde Timmipus er helt utrolig! <3

  4. Timmi er så fin <3 Jeg har stemt på deg maaaaange ganger på den Vixen-tingen, så nå krysser jeg alt av fingre og tær (og pus krysser poter!) for at du vinner :D

  5. Elsker å lese svar på spørsmål, da føler jeg at jeg blir så mye mer kjent med deg, på en måte =) Du er knallflink til å inkludere leserne dine, det må du absolutt ha skryt for :)

  6. Jeg er også ekstremt god i å huske folks stjernetegn. Er en liten fanatiker:)

Kommentarer deaktivert.