Home » Q&A » Svar fra spørsmålsmandag, 10. desember 2012

Svar fra spørsmålsmandag, 10. desember 2012

Hva liker du best med julen?
At folk blir ekstra smilende, gode og glade. Alle lysene, pynten og stemningen. Mat, presanger og samvær!

Hva gir deg julestemning?
Julepynt (både hjemme og ute), julemusikk, Kongerøkelse, julemat/godis, julegavesjåpping

Hva er din absolutte favoritt fra Lush?
Wææ, går ikke an å bare velge én ting, vel! Favorittene forandrer seg hele tida. Her kommer topp fem-lista i skrivende stund: Ultrabalm, FantasiOcean Salt, Besluttsom og Vanishing Cream (klikk på navnene for å lese om produktene)

De tre fineste julesangene du vet om?
Jeg er veldig glad i The Pogues og Kirsty McColl med Fairytale Of New York, Jussi Björling med O helga natt og Wham med Last Christmas (haha, ganske variert med andre ord!)

Har du planer om å studere noe, i så fall hva?
Det er et spørsmål som dukker opp uendelig mange ganger, og svaret er nei. Hadde jeg villet studere, hadde jeg ikke jobbet nå! Jeg tar ikke noe pause i utdanning med å jobbe; jeg er rett og slett ferdig med skole. Jeg har ikke noe jeg kunne tenke meg å utdanne meg som, så med mindre jeg finner noe som frister en gang i løpet av livet, blir det heller ikke noe mer skolegang på meg. For meg er det et riktig valg per dags dato, men jeg kan jo ikke si at jeg aldri skal studere heller. Ting kan alltids endres!

Hvor mange land har du vært i, hvilke?
Utenom Norge har jeg vært i: Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Tsjekkia, England, Italia, Tyrkia og Tunisia

Hvilke juletradisjoner har du, som du bare mååå gjennom hvert eneste år?
Første desember hvert år smaker jeg på julegodteri, julebrus og julekaker for første gang. Jeg må ha adventslys og en eller annen form for adventskalender, samt julepynt :-) Lille julaften er det tradisjon å møte Ane og Silje for å åpne julegavene vi gir til hverandre, pluss å spise pizza (!) med mamma, pappa og min storesøster på kvelden. Julaften Er det godis og barne-TV hele formiddagen med min storesøster, risgrøt og juleevangeliet (min kristne storesøster har fått trumfet det igjennom i vår ikke-kristne familie), julemiddag og julegaveåpning med resten av familien på ettermiddagen. Første juledag spiser vi julefrokost/lunsj hos besteforeldrene mine, og i romjula en gang feirer jeg bursdagen min med familien

Hvordan feirer du nyttårsaften?
Vet du, nyttårsaften er jeg ikke så veldig glad i faktisk! Jeg synes fyrverkeri er utrolig flott å SE på, men jeg synes det bråker litt for mye, og så blir det så mye griseri av det. Masse overberusede mennesker over alt er det også, så ikke helt min greie med andre ord. I år skal jeg faktisk jobbe på dagen på nyttårsaften, og på ettermiddagen/kvelden har jeg/vi ikke noen planer enda. Forhåpentligvis blir det stjernesprut på terrassen, en god middag og kos her hjemme

Har du et tips til en finfin alkoholfri nyttårsdrink som du vil dele?
Drinker er jeg ikke så god på, men jeg er veldig glad i Himmelstund Äppelcider, Liereple med blåbær og Ringi Eple og Aronia som alle selges på Vinmonopolet! Kan anbefales!

Hvor mange lesere har du daglig?
Det varierer veldig, men rundt 2000 unike besøkende er vel et gjennomsnitt

Hva slags fotoutdanning har du (om du har noen)?
Jeg har nok ingen utdannelse innen foto! Begynte å fotografere med mitt eget kamera for sju år siden, og har lært meg det jeg kan på egenhånd. Gikk riktignok to år på medialinja, men der lærte vi ikke annet enn helt grunnleggende ting som jeg allerede kunne. Hadde vært moro å ta et eller annet fotokurs en gang i tida, for å få litt input!

Hva er din favoritt julegjenstand?
Hjemme hos mamma og pappa er jeg veldig glad i mye av pynten til juletreet (var så glad i alle sånne små plundreting da jeg var liten, så de har brent seg litt fast i hukommelsen og hjertet) halmbukkene, julestjerna og juleserviset (ikke fordi jeg synes det er så heftig vakkert, men det har så mange fine minner med seg). Hos Åsmund og meg har vi liksom ikke hatt så mye julepynt så lenge, så jeg har ikke rukket å få noen ordentlige favoritter enda, men det kommer nok :-)

Hva er den beste julegaven du har fått noen gang?
Åi, vanskelig! Hmm. Det gjorde ekstra stort inntrykk på meg var da jeg fikk penger til å ta piercing i nesa (min første piercing utenom øreflippene, wiii!). Kaninlampa jeg fikk av Åsmund i fjor var også noe jeg satt stor pris på! Familien min og vennene mine er alltid veldig flinke til å finne ting jeg setter stor pris på, så jeg kan vel egentlig si at det meste jeg har pakket opp på julekvelden har blitt verdsatt veldig!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Hei lillejenta mi. Koselig for en mamma og lese også dette her. Dessverre er det ingen halmbukker fremme i år. Mamma prøvde å ta dem frem, men beibipus synes de var veldig spennende OG gode å tygge på. De tilbringer årets jul på loftet. Jeg prøver igjen neste år.Stor klem til deg fra mamman

    1. Hihi, så bra det var koselig lesning! Ååå, bebipusen daa! Det går helt fint :-) Han er jo så søt. Stor klem tilbake!

Kommentarer deaktivert.