Home » Hverdagsblogg » Q&A » Spørsmål om julebakst

Spørsmål om julebakst

IMG_5625
Bilde fra bloggarkivet

Julebakst!
Vi har allerede bestemt oss for hva som skal bakes til jul her i huset i år, og søndag er det duket for bakedag hos oss. Det finnes jo så utrolig mye spennende å lage til jul av kaker og godteri, og nå er jeg veldig nysgjerrig på å høre med dere:
– Hva skal dere bake/lage til jul av julekaker/godteri i år?
– Hva er den beste julebaksten dere vet om? (Og hva liker dere minst?)
– Hva slags julebakst/godteri vokste dere opp med?

1, 2, 3! Fyll kommentarfeltet med smakfull julestemning, hoho!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Jeg er ikke en bakeglad person, så jeg kommer ikke til å bake noe, men jeg vil nok kjøpe litt kokosmakroner, lussekatter og smultringer nå og da fram mot jul.
  Beste julebaksten jeg vet om er lussekatter, berlinerkranser og sandkaker, mens jeg ikke er glad i brente mandler eller engelsk christmas pudding…
  Jeg vokste først opp med pepperkaker, men ingen av oss spiste dem egentlig, så vi gikk over til hvite kakemenn, og bestemoren min lagde alltid sandkaker (med krem i) og krumkaker. Nå lager mamma krumkaker og konfekt, og av og til lager jeg berlinerkranser når jeg kommer hjem til Risør til jul :-)

  1. Mmm, lussekatter! Kokosmakroner! Smultringer! Nam! Jeg synes mormor sine brente mandler er syyykt gode, men alle jeg har smakt kjøpt er ikke noe særlig.. Åi, sandkaker med krem i høres digg ut! Julebakst har så mange fine tradisjoner med seg!

 2. Her skal det bakes pepperkaker, selv om jeg ikke liker det, bare fordi jeg elsker å lage mange fine figurer. Mamma og gommo (altså bestemor) skal bake mange flere slag som er kjempegode. Jeg gleder meg til all den gode maten og kakene. Det jeg gleder meg mest til, er verdens beste kålrotstappe, som pappa lager, og av bakst er helt klart Sarah Bernard en vinner!

  1. Hihi, pepperkakefigurer er så fine! Det er nok mange som gjør som deg, tenker jeg. Så koselig med mamma og bestemor som baker mye godt! Sarah Bernard kake tror jeg ikke at jeg har smakt før (?), men det så veldig godt ut da jeg googlet det! Kos deg!

 3. Aiaiai det finnes ikke bedre julekaker enn Andreakaker! Helst med litt ekstra krydder i slik at de blir ekstra velsmakende. Det er så gøy med julebakst og når hele huset fylles av kakeduft da er det jul!

  1. Googlet meg fram til at det er såkalte “brune pinner”? De blir sikker veldig gode med ekstra krydder i, ja! Åh, jepp, kakeduft i huset er nydelig!

 4. Det bästa julgodiset jag vet är snickerskakor, det är jag uppvuxen med och kan inte tänka mig en jul utan. Jag kommer att laga det och egen wienerchoklad som är så mycket godare än det man köper från Fazer.
  Jag uppmanar alla som inte testat dessa att göra det, de är fantastiska!

  Snickerskakor:

  1 burk jordnötssmör
  1 1/2 dl ljus sirap
  1 dl socker
  1 msk vaniljsocker
  5-6 dl cornflakes
  300 g mjölkchoklad typ freija/marabou/fazer

  Smält ihop (koka ej) i en mediumkastrull, och krossa i cornflakes tills smeten är mättad, brukar gå åt 5-6 dl cornflakes.
  Platta ut smeten på en platt ugnsform/bricka och låt svalna.
  Smält chokladen och bred över,

 5. Oooh, gøy! :D
  Vi baker bestandig pepperkaker, kolakaker, sjokoladekjeks og sjakkruter, og så alternerer vi fra år til år mellom goro, strull og krumkaker (siden de tre er ganske like og krever litt ekstra tid og skills). I år skal jeg dessuten prøve meg på sjokoladetrøfler, og så har svigerinnen min og jeg tenkt å lage et pepperkake-mummihus ^_^

  1. Krumkaker er så godt, og fint! Mormor lager dem hvert år. Trøfler høres fjongt ut! Lykke til med det, og ikke minst med Mummihuset, hoho!

 6. Her bakes det pepperkaker, sjokolade boller med kokos, marsipan, jule eplepai, og likør marsipan. Og som alltid to store eplekaker og gulrot kake til varme stua her vi bor. Det er en fin plass folk som ikke har det så greit (rusmissbrukere, familie med dårlig råd osv) kan komme å spise julemat og deilige kaker. ;)

  Den beste julebaksten må vel være pepperkaker og sjokolade boller med kokos.

  Dette er hva jeg har vokst opp med. Gubben i huset har ikke vokst opp med noe spesielt, utenom pepperkaker ;)

  1. Aiaiai, fikk helt vann i munnen av alle de godsakene der! Så innmari koselig at dere baker til Varmestua! Det settes sikkert veldig stor pris på, og kanskje særlig i jula, hvor det er tøft for mange vanskeligstilte. Julebaking er ekstra kos!

 7. Hos oss bakes det mye rart, men favoritten her blir nok berlinerkranser :-) risboller er også utrolig godt, og i år tenkte jeg å prøve meg på karameller for første gang! :-)

 8. Vi skal bake hvite kakemenn, kransekakestenger(om det ikke er noen som spiser opp deigen først, kremt), mulig det blir noen pepperkaker og så skal jeg lage karameller. Samboern er så glad i sarah bernard, så kanskje det også.
  Pleier også å få noen poser med smultringer fra tante, og muuulig det blir en kakebytteavtale, med karameller mot krumkaker sammen med søskenbarnet mitt.
  Skal også bake rosinfritt julebrød, til julefrokosten :-)

  Den beste julebaksten… Nå spør du vanskelig! Tror det må bli (nesten) alt i på et herlig kakefat.
  Liker minst? Ting med rosiner og multekrem.

  Vokste opp med 7 sorter som har variert litt, men fast så har det vært snickerskake (Samme oppskrift som en av kommentarene over her, den er SÅ god! Anbefales, i små biter) sandkaker, sjakkruter, kolakaker, bordstabelbakkels og peppernøtter. Søster og jeg har også pynta pepperkakehus og laget marsipanfigurer i mange år. Husker at vi har hatt goro og tørrevaffler, men de hadde vi stående til påske så de ble kuttet ut etter hvert.

  1. Høres ut som det blir mye bra på deg/dere til jul, hoho! Så koselig med kakebytting også, forresten. Ikke dumt! Tusen takk for at du delte alle barndomsminnene på julebakstfronten; jeg drømmer meg tilbake selv her jeg sitter!<3

Kommentarer deaktivert.