Home » By Request » Sminkerutine vår 2014

Sminkerutine vår 2014

Bloggleser Marit spurte for litt siden om jeg kunne blogge om sminka jeg bruker. Det kan jeg såklart! For tida bruker jeg ikke sååå mye sminke, men har en veldig fast rutine med produktene på bildet nedenfor, når jeg er ute på jobb eller i byen. I tillegg bruker jeg alltid leppepomade, gloss eller leppestift, men produkt, merke og farge på det varierer daglig.
IMG_7326

Jackie Oates Color Suppliment blander jeg med litt Charisma Skin Tint og asiktskremen min. Alle fra Lush. Da får jeg en farget dagkrem som jevner ut hudtonen, og gir fin og varm sommerglød. Jeg bruker bareMinerals concealer for å dekke over kviser, og bruker blush fra MAC (denne er flere år gammel (ja, jeg vet en egentlig skal kaste gammel sminke!), og ble kjøpt før MAC begynte med dyretesting) for å markere kinnbeina. Jeg avslutter med Emotional Brilliance transparent ansiktspudder for å matte ned, og få sminka til å sitte godt. Maskaraen min er fra Gosh, og passer vippene mine bra. Øyebrynene fyller jeg forsiktig inn med øyebrynspenn fra H&M. Eyelineren Fantasi fra Lush er herlig gullglitrende, og sitter bra. Matcher gullsmykkene jeg har i piercingene i nesa også! Utenom MAC er alle merkene ovenfor dyrevennlige. Hurra!

Her finner dere oversikt over kosmetikk som ikke er testet på dyr
Her finner dere oversikt over kosmetikk som er testet på dyr

Bruker dere sminke? Og, har dere i så fall en fast rutine?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Så fint at du deler oversikt over dyretestede produkter! Jeg forsøker å finne litt research om de produktene jeg har brukt og liker, og fant dette som jeg syns var veldig positivt og interessant om L’Occitane. Slik jeg forstår det er det mange store merker som ikke får solgt til Kina om de ikke benytter dyretesting, da Kina kun vil selge produkter som har blitt testet. Det er veldig synd at dyrevelferd blir nedprioritert i forhold til kapital og marked. Derfor syns jeg det var positivt å lese at L’Occtiane har gått inn i en dialog med Kina for en alternativ løsning. Man bør nok likevel ha i bakhodet at det er fra dems egen nettside, og har heller ikke blitt oppdatert.

  1. Bare hyggelig! Ja, en må være veldig skeptisk!! Ofte kan ingrediensene selskapet bruker, være testet på dyr for andre formål enn kosmetikkbruk. Selskapet har allikevel lov til å si at produktet ikke er testet på dyr, heller ikke ingrediensene, fordi de jo ikke har vært testet i forbindelse med kosmetikk. Utrolig vanskelig situasjon! Vi får holde oss til de grønne listene, og håpe at vi kan stole på dem.

 2. Sminke<3
  Jeg har masse sminke, og har alt for mye enn jeg egentlig trenger! Har ikke noen fast rutine, men når jeg skal sminke meg bruker jeg ofte BB-kremen fra Gosh. Blitt veldig glad i nøytrale "jord" farger til øynene, så det går mye i den sjangeren. Er også glad i gullfarge, men det blir mer til fest :-)

  Jeg la nettop merke til den lille smilyen nederst til venstre! Har den vært der lenge? :-)

  1. Hoho! Gøy med sminke, ja! Hehe, den nederst i bloggen? Jepp, den har det! Er ikke jeg som har lagt den der dog.

 3. Sminkerutinen min har blitt drastisk redusert etter at Orvar kom, hehe. Nå bruker jeg colour supplement, litt pudder og maskara, stort sett. Skal jeg flotte meg skikkelig, slår jeg til med eyeliner og leppestift også. Woop!

 4. Bra at det finnes så mykje sminke som ikkje er testa på dyr. Synst det er ekstremt vanskeleg å vere bevisst forbrukar. Eg brukar ikkje sminke, men alt av hudpleieprodukt kjøpar eg frå Lush eller the Body Shop, fordi eg veit at dei er imot testing av dyr. Men så er det klede då, korleis veit eg at det eg har på meg er produsert under gode forhold? Eg vil helst ha godt samvete når det kjem til det eg kler meg i. Er det noko du tenker på, og er bevisst på? Tenker sidan du verkar som du er veldig miljøbevisst og flink på det området.

  1. Er ikke lett nei! Og så har du sånn som feks Body Shop som eies av L’Oréal, som er en av verstingene når det gjelder dyretesting. Vanskelige saker! Nei, jeg er ikke flink når det kommer til klær, men prøver å være så flink jeg kan åå andre punkter.

 5. Joda, jeg bruker sminke, men det blir sjeldnere og sjeldnere. Bruker egentlig bare sminke når jeg trenger en ekstra selvbilde boost eller når det er forventet at man skal sminke seg, altså typ fest, nyttårs og slikt. Men jeg har en fast hverdagssminke rutine og en fast festsminke rutine likevel.

  Ellers bruker jeg kun dyrevennlige produkter.

 6. Jeg prøver så godt jeg kan å kjøpe sminke som ikke er testet på dyr, for tiden har jeg prøvd ut makeupmekka.no, som i tillegg har mye salg. Veldig billig!

  Jeg har slitt mye med uren hud, så har brukt primer, foundation og pudder mye, men nå er huden min på bedringens vei og jeg bruker kun foundation til å dekke til rødheter og under øynene. Ellers er det maskara fra makeup mekka, som er veldig bra! En tynn børste og brun øyenskygge fra h&m til øyenbryna og dermed har du hverdagssminken min. Om jeg skal ha på mer bruker jeg som regel brun og/eller svart øyenskygge, eller våt eyeliner.

 7. åh, så utrolig mange merker jeg liker som tester på dyr! var jo klar over loreal f.eks, så de styrer jeg unna. men liker godt mascara fra maxfactor og maybelline, så nå må jeg også styre unna de i fremtiden. testing på dyr er nono. hvordan synes du mascaraen til lush fungerer? takk for at du linket til siden med oversikt over merker som tester/ikke tester på dyr. blir lettere å holde oversikt fremover nå! spesielt siden jeg har lastet ned appen deres :-P

  1. Jepp, det skal ikke være lett! Jeg synes den maskaraen fra Lush er veldig fin om en ønsker et naturlig resultat! Jeg bruker den mest om jeg skal føle meg litt sminka, uten å bruke masse sminke, hehe! Bare hyggelig!

Kommentarer deaktivert.