Home » Reiser » Rosenborg slott og kronjuvelene

Rosenborg slott og kronjuvelene

Fra Botanisk Have spaserte vi til Rosenborg Slot. Det var virkelig litt av et syn!:
IMG_0246
Vi ankom ikke så lang tid før stengetid, så vi måtte være ganske effektive for å få med oss det vi ville. Først tok vi oss allikevel en titterunde rundt på utsiden av slottet, og i Kongens Have rundt:
IMG_0249 IMG_0250
Fine tårn og spir!:
IMG_0254
Slottet sto ferdig i 1624, og det i seg selv er nok til at jeg synes det er spennende. Tenk, 391 år siden!:
IMG_0255
IMG_0265
Vi tok turen inn i slottet også! Der lot jeg kameraet ligge, men knipset noen bilder med mobilen. Først ut var det å se på utstillingen av kronjuvelene, gull og skatter, samt elfenbensrelieffer, kunst og våpen som sto utstilt i museumdelen av slottet. Deretter tok vi oss en tur inn i selve slottet, og det var spennende! Utrolig mange fine møbler, tapeter, lysekroner og speil. Og komiske portrettmalerier, haha! :
rosenborgslott
Etter en rask runde i slottet, forlot vi det det de skulle stenge for dagen, og vi var begge enige om at det hadde vært veldig moro å få det med seg!:
IMG_0267

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Fine, fine København <3 Hvordan var vinden og temperaturen? Jeg og kjæresten skal på dagstur om et par uker, og lurer på hvordan vi skal kle oss :) (Vi var der i februar også, og da blåste verdens sureste vind, rett gjennom vinterkåpen min!)

    1. Ja! Det var helt ok! Litt kjøligere enn vi hadde trodd, men det funket fint med det vi hadde med oss av klær. Ta med en vindtett jakke, og kanskje også noe ull/fleece til å ha under, for sikkerhetsskyld. God tur!

Kommentarer deaktivert.