Home » Hverdagsblogg » Rett fra hjertet

Rett fra hjertet

Her er det litt stille om dagen, og siden det er så mange av dere fine folk som har glede av å klikke dere inn på bloggen min, føler jeg at jeg skylder dere en forklaring på fraværet mitt.

Det har nok vært sånn lenge, kanskje flere i måneder, men de siste ukene har jeg kjent det sånn skikkelig helt inn i margen. I uka som nå går mot slutten innså, og innrømmet, jeg at jeg er deppa. En vinterdepresjon som jeg så godt jeg har klart har prøvd å undertrykke, men i løpet av de siste ukene har jeg gitt det litt opp, og denne uka innrømmet jeg for meg selv at jeg ikke har det bra. Alt er kjedelig, leit, vanskelig. Jeg kjenner på en skremmende likegyldighet, jeg er generelt nedstemt, gråter lett og klarer ikke glede meg skikkelig over ting jeg egentlig liker. Det er som å stå på sidelinja av mitt eget liv, og jeg kjenner ikke meg selv igjen, noe som skremmer meg. Deppa har jeg vært før, men denne gangen har det føltes ekstra ille. Det er tungt å gå på jobb, tungt å stå opp, tungt å gjøre de mest hverdagslige ting. Igår hadde jeg min siste arbeidsdag på en god stund, og å legge vekk “smil-jeg-har-det-bra”-jobbmaska er godt. Jeg håper at påskeferie og tid til å slappe av med familie og venner vil gjøre godt. Jeg kjenner allerede nå, at ved å endelig innrømme det for meg selv, og etterhvert de rundt meg, hjelper det i seg selv veldig. Å tørre å kjenne på følelsene, og akseptere at de er der er bra. Lytte til kroppen og ta en pause, rett og slett. Oppi alt dette har blogging vært noe jeg har satt langt ned på prioriteringslista, enda det i blant har hjulpet å sette seg ned foran dataen med bilderedigering og blogging, for å fokusere på noe annet. Jeg har bilder som ligger på vent på kameraet, og jeg håper på å få lyst til å dele dem med dere veldigveldig snart. Bare å skrive dette, og dele det med dere, kjennes som en lettelse. Jeg vet jeg ikke er alene om å være nedfor, jeg vet vi er mange som har det sånn, særlig i vinterhalvåret. Sender fine tanker til dere alle sammen, og ønsker dere en fin helg! Takk for at dere tok dere tid til å lese dette hjertesukket. Jeg håper på å komme sterkere tilbake veldig snart!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Du er fantastisk og fin uansett! Ta deg tid og ikke prioriter blogg før du er klar, vi venter vi :-)

 2. Dette er jævla kjipt å lese, Ina! Men, jeg synes også det er flott å se at du leser signalene og tegnene så godt og at du skjønner selv hva som skjer.
  Håper at en god påskeferie (forhåpentligvis i Risør med familie, katter, venner og Åsmund) gjør godt for sjelen din og at ting ser lysere ut snart!

  Ønsker også våren hjertelig velkommen, for den trenger vi alle nå! Mange klemmer til deg! <3

 3. Forstår hvordan du har det, jeg har det sånn selv. Men det hjelper virkelig å snakke med noen, mer en man kanskje tror. God helg, og jeg håper på at alt ordner seg for deg.

 4. Sånn har jeg det også, så jeg vet hvor tøff hverdagen kan virke. Ta det i ditt eget tempo, gjør ting som gjør deg glad, og kryss fingrene for at sola og varmen som forhåpentligvis snart kommer vil gjøre ting bedre. Sender varme tanker din vei, håper det gir seg og du føler deg bedre om ikke så alt for lenge!

 5. <3 Håper du føler deg bedre snart,fine Ina.
  Vet så altfor godt hvordan det er å være deprimert.
  Ta godt vare på deg selv,og støtt deg på de rundt deg.
  Stor klem til deg! <3

 6. Isj :(
  Håper en god ferie gir deg et lite “vår-kick” og setter igang en fargeeksplosjon på innsiden ;)
  God bedring iallefall! Liker at du er så ærlig og det er som du sier utrolig viktig å kjenne på egne følelser!
  Sender varme tanker og håper dine blir like varme supersnart! :D

 7. Du er absolutt ikke den eneste som har det sånn, selv kjenner jeg det nesten hver høst. Du får ha masse masse god bedring, sender varme tanker, også håper jeg du får en fin påske med masse kvalitetstid med familie, venner og Åsmund (og puser!). Er glad for at du deler det, for det gjør det lettere for andre som leser å forstå og føle på seg selv litt også. Sender en påskeklem!

 8. Ta en velfortjent pause Ina. Vi er her når du kommer tilbake. Jeg kjenner på mye smerte selv om dagen – du er ikke alene. Tenker massemasse på deg. Hjerteklem fra hannah

 9. God bedring Ina! Depresjon skjer med selv de vakreste av fargeklatter, og husk at din eneste forpliktelse er overfor din egen helse! Ikke gjør bloggingen til en belastning og fokuser på å ha det bra. Vi er her når du trenger oss :)

 10. Så leit å høre! Vet så altfor godt hvordan du har det.
  Sender deg gode tanker å ønsker deg en fin påske Ina :-)

 11. Har selv vært deprimert, og det viste seg å være D-vitamin-mangel som hadde skylda. Vi får i oss alt for lite D-vitamin i Norge, og alle bør sjekke det hos fastlegen, er bare en enkel blodprøve. Nivået skal ligge på mellom 75 og 100, jeg var nede i 35! Så det kan være så enkelt som det, bio-kjemisk ubalanse rett og slett :)

 12. Hei!
  Vil bare si at jeg vet AKKURAT hvordan det føles! For min del fikk jeg lyst til å skrike da jeg så snøen kom nå sist, og gradestokken som krøp langt ned forbi null igjen. Jeg har så lyst til å gråte fordi jeg er så lei, men klarer det ikke. Jeg blir heller mer innesluttet og isolert. Jeg presser meg på forelesninger, seminarer og kollokvie, men orker ellers ikke å være særlig sosial utenom det. Sosiale arrangementer er det en evighet siden jeg har vært på, og jeg orket ikke å bli med studentene på hyttetur selv om jeg vet at det hadde vært bra for meg. Jeg sitter heller hjemme og leser en middels bra bok, enn å treffe noen.
  Energinivået mitt er for tiden faretruende lavt. Å presse seg ut av leiligheten uten å ha en avtale å gå til er en lang og slitsom prosess, og når det er mørkt ute er det ekstra vanskelig. Har så lyst til å plassere meg i et varmt badekar med diverse badebomber fra Lush, og bli sittende der til våren kommer og jeg slipper å bruke boblejakke og vintersko. Dessverre er det ikke badekar i mitt 15m2 krypinn, og det er fortsatt is ute som tilsynelatende aldri forsvinner…

  Men en ting vet jeg, og det er at det snart blir litt bedre! Vi er snart i april, og da er det jo snart mai, og da er det snart sommer! For min del betyr mai også eksamensperiode, og jeg sliter med motivasjonen i fagene for tiden, og savner butikklivet som var eksamensfritt. Men det går over, det også! Det er ille nå, men det skal nesten ingenting til for at det skal bli bedre. Det at man dessuten sliter litt i blant, gjør at man setter mer pris på ting når det går bedre igjen. De som hele tiden lever i “sus og i dus” sliter betydelig mer når de opplever motgang, da er veien opp igjen til “normal” tilstand betydlig lengre!

  Hilsen en trofast leser av din blogg, ønsker deg god bedring!

 13. Så trist å les :(
  Har slitt med depresjon og angst selv i flere år, men nå er det borte.
  Jesus har helbredet meg. Tenkte jeg ville si det, hvis det kan hjelpe deg <3
  Å snakke med Jesus er som balsam for sjelen.
  Håper du kommer sterkere ut av dette!!
  Stor klem

 14. Bedre å innrømme det, enn å skjule og holde på det vonde for seg selv. Håper påsken hjelper på. Ta vare på deg selv!

 15. Leit å lese, men fint å vite at det sannsynligvis går over! Venninna mi gikk på samme veggen som deg for litt over en uke siden. Hun tok seg en ukes fri fra alt. Hun bare lot internett være, holdt seg hjemme med familie og gode bøker og fine ting. Det er fortsatt ikke lett, men det går sakte men sikkert over.

  Bloggen og leserne venter tålmodig. Ta deg tid til å hente deg inn igjen! Vi vet at du innerst inne er en positiv gladjente, og har forståelse for at ting er vanskelig. Gi deg selv en pause og kom tilbake når du føler for det!

 16. Hei ina! Har fulgt bloggen siden 2009 og føler nesten du er vennen min, enn vi aldri har møttes. (har prøvd though, var på pinpoint og pierca meg, men du var der ikkje) Nesten kvar dag har du lyst opp livet gjennom nydelige bilder og varmande tekst. Kjennes underlig, men er nesten som du har tatt vare på meg via bloggen,hehe:) difor har eg vore litt bekymra i det siste, for *vennen* min har ikkje vore seg sjølv. Var stor lettelse å sjå at problemet er noko som går over, om enn litt tid. Håper du har det bra tross alt , og god bedring:) ønsker deg alt godt:)

 17. Stå på Ina! Og husk at t lytte til egen kropp, og klare å innrømme at man faktisk ikke har det særlig bra, er første skritt mot å få det bedre. Lykke til<3

 18. Det er ikke godt å ha vinterdepresjoner eller depresjoner i det hele tatt. Jeg er selv deprimert nesten hele tiden, og du blir fort sliten av å være det så ofte! Håper i hvert fall du får god støtte fra venner og familie og at du snart kan lyse opp dagene for oss med vakre bilder og finfin tekst ♥

 19. Depresjon er ikke lett. Håper du kommer deg ut av det <3 Og ikke vær redd, leserne dine blir ikke sinte hvis det blir lite blogging en periode <3

 20. Huffameg :( skjønner deg veldig godt. Er vanskelig å finne lyst til noe når man ikke har det så bra.
  Heldigvis går det ganske raskt mot vår. Jeg håper virkelig du får det bedre snart og at ferien gjør underverker! Vet for min egen del at det gjør godt å innrømme depresjonen og snakke åpent om den.
  Sender deg klemmer samt masse gode og fine tanker :)

 21. Jeg håper at du finner igjen deg selv, uansett hvor lang tid det tar!
  Har også hatt det slik i det siste, men er påvei opp igjen nå, og det føles så bra! En stor forandring i hverdagen var det som skulle til for meg, men det er fortsatt noe jeg må jobbe med for å få det “til” helt…
  Det er absolutt ikke moro å smile å late som at man har det bra, når det er noe annet som kverner rundt på innsiden…
  Men, ønsker deg en fin påske, håper og tror at våren og varmen er rett rundt hjørnet!

 22. Det var leit å høre, Ina.. Men det virker som om du har fine folk rundt deg. Og når du ikke er for “sterk” til å tørre å være svak og innse at alt ikke er okei, så tror jeg og ikke minst håper veldig at du vil også komme ut av det og få lysere dager :) Stor klem til deg!

 23. God bedring, fina! Kos deg masse i påsken med familie, venner, pusekos og andre fine ting. Det er viktig å høre på kroppen, selv om man ikke nødvendigvis liker det man hører. Omgi deg med folk og ting som gir deg positiv energi (det høres veldig New Age ut, men du skjønner sikkert hva jeg mener); det hjelper på det meste! Ta lange bad med fine badebomber i, spis masse god mat og kaker, sov uten vekkerklokke, gå lange turer i solskinnet og gjør det du føler for, så skal du se at det også hjelper på humøret og anspentheten. Ha en fin ferie/restitusjon! (:

 24. <3! Godt du klarte å plassere det til slutt, det gjør det lettere å akseptere, og også å komme seg opp og frem etterhvert. Håper det hjelper på når våren kommer på ordentlig og ikke bare lurer oss… Tenk så ekstra fine ting vil føles når du har det bedre igjen :) Lidelse og tomhet er en nyttig men smertefull kontrast sånn sett. Ønsker deg en så god påske som mulig! Med eller uten kaninører ;)

 25. Kjære Ina. Jeg så deg i byen en dag i forrige uke. Jeg tenkte; herregud så fin hun er. Men det hjelper ikke å være flott, ha en positiv innstilling til livet, være en fargeklatt når livet snur ryggen til en, som den kan gjøre til alle mennesker en gang i blant løpet av livet.

  Det er en styrke å innse at en sliter litt. Å ta det rolig, lytte til signalene som kommer. Dette vil du tjene på på sikt. Det at du kan innrømme dette, og også dele det med alle leserne dine er veldig tøft gjort.

  Ta den tiden du trenger. Slapp helt av. Så vil nok det fargerike livet komme tilbake, både i det ytre og det indre. Stor klem:-)

 26. Fikk en klump i magen av å lese dette, jeg kjenner meg dessverre igjen, og unner ingen andre å gå gjennom slike vonde perioder. Allikevel så skjer det, håper du har gode muligheter til å hvile, ta vare på deg selv, og la andre ta vare på deg også. Det er lurt å forsøke og plassere følelsene sine (eller prøve å forstå fraværet av følelser). Krysser fingrene for at humøret snart snur, ta den tiden du trenger. Vi er her når du føler deg klar for å komme tilbake.

 27. Alltid godt å få følelser ut, gode som vonde. Vet selv hvordan vinterhalvåret kan påvirke en – men det skal du ha – uansett, så er det en inspirasjon å poppe innom bloggen din å lese. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger dagen har vært grå og trist, og så ser jeg de fargerike bildene dine, og humøret letter liksom litt med det samme.

  Håper virkelig du føler deg bedre snart – nå kommer våren, med alle sine små gleder, hvert øyeblikk og jeg gleder meg til å se hvordan du fanger dem på kamera!

  Thumbs up <3

 28. Skjønner godt hvordan du har det, du er ikke alene nei :) Det går seg til etterhvert, og i mellomtiden må du nyte påsken sammen med de du er glad i :) God bedring <3

 29. Åå fine ina-min <3 Det skal bli godt å se deg når du kommer til Risør :*

 30. Håper du kommer deg med tiden! Det er ikke noe godt å ha det sånn… Det viktigste er jo tross alt og lytte til kropp og sinn. Kos deg som bare rakkern med familie og venner, og ikke minst med deg selv! Riktig god påske, ina! Varme tanker og vibber til deg ♥♥♥

 31. Når ting er kjipt, kan de bare bli bedre. Det ordner seg alltid til slutt. <3
  Håper du får en fin påske med familie og kattepuser. :-)

 32. Ååh, Ina! Så leit å høre. Jeg håper virkelig du får en fin påske som kan hjelpe deg på bedre tanker. Ønsker deg alt godt fremover, det fortjener du virkelig. Du er et fantastisk menneske, og det er kjempemodig av deg å innrømme dette både for deg selv og for andre. Klem fra meg! <3

 33. Søte, gode Ina :)
  Jeg føler med deg! Har hatt en laaaang vinter selv, og da ikke våren kom så tidlig som den skal i Polen (der jeg studerer), var det litt ekstra tungt. Hør på kroppen og plei den godt, noe jeg vet du er flink til. Hør på musikk som minner deg om gode tider og ta deg en påsketur med appelsin og kvikklunsj i den gule fjellräv-sekken. Du er helt fantastisk, og selv om du er i en litt dyp dal nå, så er den ikke dyp nok til at du ikke kan klare å klatre ut av den, steg for steg (bare husk at man trenger noen rastepauser med proviant på ferden).
  Klem fra fast følger, Norris :) Jeg hadde forresten blitt veldig glad om du vil følge meg på instagram @noragisnas

 34. Ta deg en velfortjent ferie! Vent på humøret, og jeg må nevne, at du virka så blid og fornøyd når jeg var innom Lush her, og det er sånn det bør være! Dessverre er det ikke alltid sånn, men det går i bølger, og en bølge har alltid en topp og en bunn! :) Du klatrer nok oppover skal du se..

 35. Forstår deg så uendelig godt! Ta tiden din, slapp av og ikke minst Pust<3

  Det er stille fra min side også, og jeg kjenner meg godt igjen i hva du skriver. Derfor er det så stille fra min side på min blogg også. Jeg håper du kommer deg, men husk å puste, for pusten den er svært viktig å huske på. Ikke bare nå, men ellers også :).

  <3 Klemmer i vei!=)

 36. Så trist og høre, men så bra at du innrømmer det ovenfor deg selv og at du tar en pause med familie og venner. Det er ofte det og innse det ovenfor seg selv som er det mest vanskelige, og derfor gir mest lettelse. Takk for at du deler! Ønsker deg god påske og gleder meg til nye innlegg når du er klar for det! :)

 37. Uff, ta deg den tiden du trenger! Enda godt at du ser signalene selv, iallfall, og at det ikke rakk å gå lenger før du tok tak i deg :) Heier på deg <3 God påske! Den minner meg om deg – like fargerik og fin!

 38. Jeg har også følt det slik ganske så ofte, at jeg kun skribler ned om glede i hverdagen uten å mene noe med det, litt apatisk, ganske så tom men så lysner det til igjen. håper det blir lysere tider for oss alle <3 stor hjerteklem!

 39. Vi er så urettferdig mange som er der, og da er det jo ekstra trist at man skal føle seg så alene med det. Jeg håper livet behandler deg bedre etterhvert som solen og sommeren kommer tilbake (du er jo ikke en person som er skapt for å leve alene i mørket), så håper jeg at du behandler deg bra i ferien. Pust med magen og ha det så bra som du kan. <3

 40. du er superflott og fin og flink som tør å dele dette med oss.
  jeg håper du føler deg bedre igjen snart, Ina. nyt påsken og friuken(e) dine <3

 41. Jeg skjønner deg så godt, Ina ! Leserne dine venter til du er på beina igjen, så ta den tiden du trenger og slapp av. Håper at det at så mange skriver fine ord til deg hjelper på humøret for vi bryr oss om deg <3 Stor hjerteklem

 42. Vit at du ikke er alene, og ta den tiden du trenger. Kos deg som best du kan :-) Klem

 43. En stor og god klem går til deg! Livet er ikke bare sunshine og rainbows, dessverre, man må gjennom et par regnskurer også. Men, du vet vel hvor deilig det er når regnet gir seg?

 44. Skjønner akkurat hvordan du har det, kjære Ina! Du fortjener virkelig ikke å ha det kjipt og jeg håper inderlig at den tunge perioden snart er over for din del. Slapp av, nyt ferien og ta vare på deg selv! <3

 45. Åh, vinterdepresjon er noe dritt (pardon my french) :( Men det fine er at det går over! Snart kommer sola, varmen og forhåpentligvis også smilet ditt tilbake :) Sender deg gode tanker <3

 46. *kaster snøball på Ina* hihi^^ keep up that big beautiful smile of yours, even if its fake! goklæm fra kalde snytonge nord!

Kommentarer deaktivert.