Home » Tanker » Resultatet av No-Shave November

Resultatet av No-Shave November

“No-Shave November is a web-based, non-profit organization devoted to growingcancer awareness and raising funds to support cancer prevention, research, and education.” https://www.no-shave.org

no-shave-november

Kreftsaken har alltid betydd mye for meg, da mange i min familie har hatt en eller annen form for kreftdiagnose på et eller annet tidspunkt i livet. I sommer fikk jeg beskjed om at et kreftsyk familiemedlem hadde fått påvist genfeilen BRCA (samme som Angelina Jolie har, hvis det ringer noen bjeller? Les om mer om genfeilen her), og jeg fikk henvisning til rikshospitalet for gentest nå i høst. Jeg var i samtale der og tok gentesttesten, og tiden fram til jeg fikk resultatet var virkelig nervepirrende. Heldigvis var begge testresultatene negative, men midt oppi dette taper familiemedlemmet kampen mot kreften, og alt blir allikevel med ett veldig nært og sårt igjen. Livet er så innmari skjørt, og det tror jeg vi alle fort glemmer i en hektisk hverdag!

Da november omsider kom, var jeg derfor fast bestemt på å kjøre “no-shave november”, og la kroppshårene få gro som de ville. Da november gikk over til desember, donerte jeg et pengene jeg sparte på å ikke fjerne dem, pluss litt attåt, til Kreftforeningen her i Norge (det føltes mer riktig enn å donere til selve no-shave november-saken). Barberhøvelen er nå tilbake på badet, men det føles veldig fint å ha deltatt, donert og nå å få spre ordet videre her inne!

Om du ikke ønsker å kjøre en “hårete måned”, kjører hårete måned hele året, eller noe annet, kan du alltids donere penger til kreftsaken uansett ved å klikke her: https://kreftforeningen.no/stott-kreftforeningen

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Veldig viktig budskap, tusen takk for at du deler! I min familie har også veldig mange fått kreftdiagnosen. Vi har mistet og vi har heldigvis også overvunnet. Det gjør at jeg naturlig nok er redd og engstelig for meg selv og alle rundt meg, denne sykdommen er beint fram jævlig. Så trist å høre at du også har mistet kjær familie. :( Veldigveldig fint og viktig å donere til kreftforskning, bidra med bevisstgjøring, og ikke minst gå til jevnlige undersøkelser! Tommel opp for det!

    1. Det er en veldig fæl sykdom, og jeg er helt enig i at det er viktig å sjekke seg jevnlig. Man vet jo aldri! Heldigvis går forskning og behandling framover!

  2. Takk for et bra innlegg – det er viktig å opplyse om kreft og støtte kreftsaken! :D Noen ganger føler jeg at budskapet forsvinner litt i alle stuntene, men her kom det tydelig frem!

  3. Jeg er så redd for kreft!! Har vært heldig og min familie også, men nære venner har mistet foreldre og andre. Jeg hater kreft. Har donert til kreftsaken før og vil gjøre det igjen. Herlig Ina, at du setter fokus på dette! Mange bloggere kunne ha brukt stemmen sin mer fornuftig, men det gjør heldigvis du :-)
    Kanskje sees vi i Risør til jul :-)

    1. Takk for det, men sånn jeg ser det “skulle det bar mangle”. Har man en stemme, så må man bruke den, synes jeg. Jeg krysser fingrene for at både du og familie holder dere friske, og så håper jeg at kreftforskningen fortsetter å gå framover. Det er en grusom sykdom og rammer så alt for mange, ja, ikke bare den syke heller, men alle rundt dem. Ja, det kan veldig godt hende! God førjulstid!

Kommentarer deaktivert.