Home » Risør » Puser og Urheia (Risør)

Puser og Urheia (Risør)

Endelig! Her er siste rest med bilder fra Risørturen jeg var på i begynnelsen av måneden. Først ut er søte Kass!:

Bebipusen Dexter, som jo egentlig har blitt veldig stor. Her ser han litt morsk ut mens han vokter huset:

Søndagen skinte sola, så jeg gikk en tur i Urheia. Urheia kan vel kalles en stor park/turområde som ligger et steinkast unna sentrum. Området ligger på fjellet over byen, sånn at man på utkikkspunkter kan få flott utsikt over både byen og fjorden, pluss at det er nedlagt vannverk der, hvor det i vår tid er lagt om til badeplass. Under andre verdenskrig okkuperte tyskerene Urheia, og den dag i dag står det bunkere og vollgraver igjen etter dem her og der, litt bortgjemt langs områdets mange stier. Jeg elsker Urheia, men får ikke vært der så ofte som jeg skulle ønske. Da jeg var barn, gikk jeg tur med mormor i Urheia nesten hver gang jeg var på overnattingsbesøk hos besteforeldrene mine (og det var ganske ofte!). Særlig godt likte (og liker) jeg denne lille bjørkeskogen, inni resten av skogen:

En av de mange bunkersene. Man kan gå inn i dem, og noen av dem er veldig store. Det er ikke belysning i dem, så en lommelykt kan være lurt å ha med hvis man vil på oppdagelsesferd! Jeg har alltid synes de har vært litt nifse, og har ikke utforsket dem så alt for mye:

På et av utkikkspunktene tok jeg meg en pust i bakken på en benk, og skuet utover den flotte byen som jeg er så glad i. På bildet er litt av indre havn, man kan se bilferga Øysang legge til helt nederst til høyre, og ved Politistasjonen (det gule murbygget) ligger redningsskøyta Risør II som Åsmund har seilt mye med. I havgapet ligger Stangholmen Fyr (hvor det idag også er et spisested):

På ferden møtte jeg en supersøt pus som jeg bare må vise fram! Åh, røde, langhårede katter er så fine!:

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Så nydelige katter! Hva slags rase er det? Main Coon? Norsk Skogskatt? :D
  Elsker pusekatter, har ei gammal frøken (som fylte 17 år i august) som bor hos foreldrene mine. Hu er ingen ren rasekatt da, men en blanding mellom norsk skogskatt, perser og vanlig huskatt vil jeg tro ;) Nydelig er hun i hvert fall! (er bilder av henne på bloggen min)
  Det var deilig å se lyse flotte høstbilder nå i mørket – et perfekt lite avbrekk i eksamenslesingen :)

  Ha en finfin kveld!

  1. Kass og Dexter er av rasen Maine Coon, fra NO*Damkattens Maine coon og Brite (http://www.damkatten.net/). Den røde vet jeg ikke om er noen rase; jeg har ikke møtt den før eller siden, og aner ikke hvem som eier den. Kass og Dexter er mamma og pappas katter, og bor med dem i Risør:-) Så veldig fin pusefrøkna var! Kattenfrøkna jeg vokste opp med, Tuttis, ble hele 18 år gammel! Er veldig koselig med puser som er med oss så lenge :-) Tusen takk for bilderos, og lykke til videre med eksamenslesning!

 2. Hvit bjørk er favoittreet mitt, sammen med palmetrær :-) Og kattene dere er SÅ fine, som alltid. Vi har faktisk en katt inne på DB nå som er litt grov og brei i nesepartiet, minner litt om en main coon. Vakker stårgrå lang pels.

  1. Bjørka er så fin:-)! Og pusene, hihi! Ja, mener du Coxy, som de la ut bilde av på Instagram? Han var fin! :-D

 3. Åh, så spennende med bunkerser! Jeg elsker å utforske sånt!
  Du må være den flinkeste kattefotografen i landet, forresten.

 4. Aha, da var ikke kunnskapen min om katteraser helt elendig i hvert fall ;) Nei, så klart, du skreiv jo at du møtte den oransje pusen når du var ute på tur – hehe, jeg er litt i eksamenståka her jeg sitter! Men nydelige er dem alle tre :) Ja, det er veldig koselig å ha en pusekatt i så mange år :)
  Takk takk!

  1. Hihi, takk! Jeg elsker tross alt byen mer enn noe annet sted, så det er ikke vanskelig å skrive fint om den :-) Et besøk anbefales!

 5. Så gøy at du skriver innlegg om Risør! Jeg bor der selv, rett ved Urheia, nærmere sagt Urbakken :) Møtte du den lille røde pusen der? Den har også noen små søte baby puser, som jeg møter nesten daglig :)

  1. Hehe, ja, jeg må jo det! Det er byen i mitt hjerte :-) Jepp, møtte den i Urbakken! Hihi, åå, de er sikkert veldig søte! Du får hilse!

 6. Åååw! Pusene er så fine. Kass ser alltid så streng ut:P Fnis!
  Ojoj, de bunkersene så jo spennende ut. Det var mange av de i Stavern (Der “Olsenbanden tar gull” ble spilt inn, hihi.) og vi pleide å utforske de på skoleturer. Spennende! :D

  1. Hihi, ja, han ser ganske streng ut. Men! Han er den snilleste pusen som finnes, enda han kanskje ikke alltid framstår som så snill på bilder! Aah, kool! Er veldig spennende med historie!

Kommentarer deaktivert.