Home » Hverdagsblogg » PT-time og førstehjelp

PT-time og førstehjelp

Igår var en spennende og givende dag på flere måter! Den startet tidlig med en iskald og pastellfarget vintermorgen:
DSCF9114
Klokka var ikke mer enn halv ni da jeg gikk av t-banen, og mot treningssenteret:
DSCF9119
Jeg har nemlig gått til anskaffelse av ti uker med PT-timer (personlig trener)! Igår var første time ut, og det var herlig å være på treningssenteret så tidlig. Svært få andre var der så tidlig, og Heidi, min PT, var like blid og inspirerende som alltid. Vi gikk igjennom flere øvelser, trente intensivt, og etterpå følte jeg meg både sprek og motivert. Hurra!:
DSCF9122
En kjapp dusj, på med sminke og hverdagsklær, et kjapt måltid på vei til jobb, og så noen timer med arbeid:
DSCF9147
En kort arbeidsdag ble unnagjort, og klokka fire, to timer før vanlig stengetid, låste vi sjappa. Christiane, Sala og jeg skyndte oss avsted mot Tveita, hvor vi skulle på førstehjelpskurs! Det var enda ikke helt blitt helt mørkt da vi kom fram, litt før fem. Fantastisk!:
DSCF9194
Førstehjelpskurs bør friskes opp ofte, og det var flere år siden jeg tok kurs sist (i Italia faktisk! På italiensk, med en engelsktalende oversetter, hehe!). Kurset var kjempebra; både spennende, engasjerende og lærerikt. Jeg slukte all informasjon, prøvde hjerteredning på dukker, og øvde på å legge bevisstløse i stabilt sideleie:
DSCF9198-2
Lærte å bandasjere for å stoppe store blødninger, lærte om sikring av skadested, brannskadebehandling og hva en bør gjøre ved kvelning. Blant annet! Her bandasjerer Sala handa mi stramt og godt:
DSCF9204
Timene på kurset fløy avsted, og jeg følte meg både sikker og klar for å utøve førstehjelp om en slik situasjon skulle oppstå. Forhåpentligvis får jeg aldri bruk for det, men det er veldig kjekt å kunne, sånn i tilfelle. Både i jobb og til hverdags!:
DSCF9206

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Jeg har lenge ønsket meg førstehjelpskurs! Hadde jo et i forbindelse med oppkjøring, men det begynner å bli noen år siden. Pluss at det var veldig klein stemning, så ingen ville egentlig “ta den helt ut”. Men det burde vært obligatorisk som menneske å ha opplæring i førstehjelp!

  2. Førstehjelp er så viktig! Jeg har selv lært hjerte-lunge-redning for et par uker siden, og føler meg trygg hvis det noen gang skulle skje noe med noen rundt meg (men la oss inderlig håpe det ikke gjør det!!).

  3. Førstehjelpskurs er så utrolig bra å friske opp, tok et lite kurs selv for noen måneder siden selv, var godt.
    Så morro med PT-timer da! Har selv vurdert det en stund nå med tanke på at det er så mange øvelser jeg vil gjøre, men som jeg definitivt burde ha myyye mer kunnskap om slik jeg ikke f.eks skader ryggen min.. Men så var det prisen da, hahah. Fresh du trener på? Me too!
    Kan ikke du etterhvert lage et innlegg eller to om din erfaring med PT? :)

    1. Lurt, lurt! Det er veldig bra hvis en skulle få bruk for det. Det burde ikke stå på pris når det kommer til helse/trening; å holde kroppen sterk er viktig og bra, både for psykisk og fysisk helse, og da bør det egentlig prioriteres over mye annet. Men ja, det koster jo litt penger, men det er ikke dyrt (treneren selv skal jo ha penger, senteret skal ha en andel, og en betaler for kunnskapen treneren har tilegnet seg). Jo, det kan hende jeg lager en post om det etterhvert :-) Vi får se!

Kommentarer deaktivert.