Home » Foto » Innkjøp og gaver » Pentax ME med 50mm f/1.7 optikk

Pentax ME med 50mm f/1.7 optikk

IMG_2502 IMG_2519

Jeg var så heldig å få overta dette av min sjef Christiane, etter at det har lagt i en skuff på kontoret i årevis. Kameramodellen ble produsert i perioden 1976-1979, og dette eksemplaret ser ut til å være i riktig så god stand! Nå må jeg prøve å få ordnet film og batteri til det, og så er det bare å knipse i vei! Jeg har ekstremt lite erfaring med å fotografere analogt, så dette blir både nytt og spennende. Heldigvis kan jeg en del grunnleggende, og så finnes det nyttige informative nettsider som for eksempel denne, men jeg tror nok allikevel at den første filmrullen kommer til å bli ganske dårlig. Haha! Jeg tør i alle fall ikke håpe på noe mesterverk! Men, spennende blir det såvisst!
IMG_2542

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Åh, så fantastisk heldig du er! Gleder meg til å se resultatet ;) I går fant moren min den gamle skrivemaskinen som en gang tilhørte bestefar og jeg var snar til å hente den kan du tro. Nå står den så fint i stua og det beste er at den funker enda. Har skrevet mange bøker på den i barndommen :) :) Ha en super lørdag!!!

  1. Taaaakk! Jeg ble hoppende glad selv! Fikk fikset både batterier og film idag før jobb, så i morgen blir det fototur, hoho! Åååh, så gøy med skrivemaskinen etter bestefaren din. Og ikke minst koselig! Med alle minnene<3 Kos deg med den! Goood helg!

 2. Åhh analoge kamera<3 digger de, har ett eget + et jeg låner fra skolen (må innrømme at jeg liker det bedre enn det jeg har selv) og bruker svart/hvit film og fremkaller film (og faktiske bilder) selv på skolen, er så gøy å gjøre HELE prosessen selv! Om du får lysmåleren på kameraet til å funke så er det kjempepraktisk, men skulle den ikke funke, så finns det gode app'er (eks. pocket light meter) som hjelper med sånt! c: Kos deg med å utforske det, er så gøy å lære seg med nye kamera! (og man må gjøre feil for å lære, så om den første filmen blir "dårlig" vet du hva du ikke skal gjøre med neste!) Ser frem til å se resultatet etterhvert!

  1. Så gøy! Jeg fikk ikke testet ut analogt da jeg gikk media, for det tror jeg var noe som ble gjort i tredjeklasse der jeg gikk, og gikk jo bare to år! Det virker veldig spennende. Bestefar jobbet som fotograf i gamledager, og holdt på med framkalling av bilder. Veldig spennende! Tusen takk for tips til lysmåler (inkludert app!)! Jeg fikk skaffet film idag, og har satt meg litt inn i hvordan kameraet fungerer, så i morgen blir det fototur for å knipse rullen full, og så få dem framkalt til uka. Er veldig spent! Jeg er helt enig; prøv og feil er den beste metoden å lære på når det kommer til foto, spør du meg! Så hyggelig å høre! Jeg håper jeg får noe å vise fram fra første rull!

 3. Jeg har å et gammelt analogt kamera fra min mamma da hun var ung. Jeg er veldig spent på hvordan bildene blir :D kjøpte filmrull i svart-hvitt, så forhåpentligvis blir det veldig kult!

 4. Stilig! Gleder meg til å se bildene du tar, selv om de ikke nødvendigvis blir dritbra så er det vel en erfaring å ha med seg? Kameraet var så fint at det nesten kunne gjort seg fint hengende på veggen som pynt også, haha :D

 5. så morsomt, jeg kjøpte Pentax ME (Super) for noen dager siden selv! gleder meg til å se hvordan bildene blir. de erfaringene jeg har med analoge kameraer er at man først og fremst må bruke blits mye mer enn med digitale dersom man ønsker å få bildene fremkalt. når du skal fremkalle vil jeg egentlig ikke anbefale Japanfoto; selv om kvaliteten er helt grei, får du ikke med de bildene de anser som “mislykket”, og fremkallingen foregår automatisk. ellers; alltid kjekt å be om å få bildene på en CD/minnepinne også, slik at man ikke trenger å scanne dem selv. det er alt jeg kommer på, masse lykke til og gratulerer med nytt kjøp!

  1. Hoho, så kult! Tusen takk for tips (jeg fikk forresten med en blits også, så det passer utmerket!)! Jeg har tenkt å dra til Aker Foto for å få dem framkalt, for jeg hadde håpet at de kanskje kunne gjøre det manuelt. Men, det har jeg ikke peiling på! Skal forhøre meg i morgen, for den første filmrullen er ferdig idag! :-D Tuuusen takk, og selv lykke til + kos deg!

 6. Analog foto er så gøy! :D Og om den første filmen ikke blir helt vellykket er jo det bare litt morsomt og en del av sjarmen med analog fotografi :D

Kommentarer deaktivert.