Home » Bakverk » Dessert » Oppskrifter » Oppskrift på verdens beste appelsinkake

Oppskrift på verdens beste appelsinkake

Verdens beste appelsinkake

Appelsinkake
Denne appelsinkaka fikk mamma servert i et bursdagsselskap hos ei venninne som lita jente. Mamma likte kaka så godt, at hun fikk mormor til å skaffe oppskriften, og siden den gang har kaka vært en slager i vår familie. Jeg husker den veldig godt fra oppveksten, og den er absolutt en av mine favoritter, fordi den er så frisk og søt (og jeg er ei kakeelskende jente!). Her kommer oppskriften, og om noen av dere lager den er det veldig koselig med tilbakemelding!

Du trenger:
Selve kaka:
– 100 g margarin
– 200g sukker
– 3 egg
– 1 ts bakepulver
– 150 g hvetemel
– 1/2 dl ferskpresset appelsinsaft (ca 1-2 appelsiner)
– Revet skall av 1 appelsin (vask appelsinen godt først!)

Glasur:
– 2 dl melis
– Appelsinsaft til utrøring
– Revet appelsinskall til pynt

Sånn her gjør du:
1. Rør smør og sukker hvitt i en bakebolle. 2. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt imellom. 3. Ha i appelsinsaften og appelsinskallet, mel og bakepulver siktet sammen. 4. Kle en rund kakeform på ca 24 cm i diameter med bakepapir, og smør deretter dette med margarin, og strø med mel. Ha deigen i formen, og la kaka steike på midterste rille i ovnen på 180 grader, i ca 45 minutter. 5. Avkjøl kaken før glasuren påføres, og kaka pyntes med revet appelsinskall. Fantastisk!

Appelsinkake

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Åh, denne ser og høres veldig god ut! Jeg er veldig glad i å bake (og spise) sitronkake, så denne skal jeg prøve meg på ved anledning. Takk for i går og god onsdag, Ina!

  2. Denne høres god ut :-) Jeg er oppvokst med en lignende kake, og den var det også sjokoladebiter i… Himmelsk! Det bør du prøve. Kombinasjon appelsin + sjokolade = sant!

  3. Jeg ble veldig inspirert av det innlegget her, og gikk rett på kjøkkenet! Den var kjempe god, jeg trodde jeg hadde gjort noe galt, for forventet en stor høy kake, men når jeg sjekket her så fikk jeg det jo til! Jeg laget den med sukrin,og litt mindre sukrin enn oppskriften sa! Kjempe god! :)

    1. Herlig at den falt i smak! Og, flott å høre at den smakte godt med sukrin óg! :-D Fikk sannelig lyst på den nå, ja… ;-)

  4. Åå denne så perfekt ut! jeg tror jeg kommer til å lage den i løpet av et par uker, for snart nærmer det seg en masse av bursdager. Ellers er det jo vinterferie og det er vel en god grunn til å feire i seg selv. Tusen tusen takk hihi, håper du får en finfin søndag.

    1. Den er sjukt god! Saftig, frisk og søt på samme tid. Du kommer ikke til å angre om du tester den ut! Takk det samme til deg :-D

  5. Samme kake som min mamma laget da jeg var barn:) Helt nydelig!! Ingen påske uten denne kaken. Har også laget den glutenfri med supert resultat!!

Kommentarer deaktivert.