Home » Middag » Oppskrifter » Oppskrift på pulled jackfruit

Oppskrift på pulled jackfruit

IMG_1002

Pulled pork har vært trendy i vårt langstrakte land en god stund, og nå er også veggisvarianten pulled jackfruit i slaget som aldri før! Jeg prøvde meg på å lage det her for en liten tid tilbake, og ble virkelig ikke skuffet! Her kommer oppskriften, basert på denne:

Du trenger dette til pulled jackfruit:
– 2 bokser hermetisk jackfruit (VIKTIG! Hermetisk, i vann eller brine, ikke i sirup eller lignende!)
– 1 rødløk, finhakket
– 5 hvitløksfedd, presset med hvitløkpresse
– 1 ts brunt sukker
– 1-2 ts kajennepepper
– 1 ts spisskummin
– 1 ss liquid smoke (røkaroma. Fåes blant annet på Meny. Helt genialt!)
– 1 ts soyasaus
– 1-2 dl vegetarisk BBQ-saus
– 2 dl vann med grønnsaksbuljong i/flytende
– Pepper, grovmalt
– olivenolje til steking

Sånn her gjør du:
1. Sett stekeovnen på 250 grader, og skyll jackfrukten. Bitene er små trekanter, og disse kutter du bort kjernen/spissen på, del dem i to på langs, og fjern frøene (disse gjemmer seg ganske godt inni frukten). 2. Fres løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank, og tilsett jackfrukten. 3. Rør inn krydderene, soyasausen og liquid smoke, bland godt til frukten er godt dekket av blandinga. 4. Hell over grønnsaksbuljongen og la det steke på middels varme under omrøring, til all veske er absorbert. 5. Bruk en stekespade til å mose frukten til den ser ut som “pulled pork”, og spre det utover en stekeplate med bakepapir på. Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter. 6. Hell over BBQ-sausen, bland den godt inn og la det steke videre i omlag 15 minutter. Tada!


Jeg serverte pulled jackfruit med hjemmelaga coleslaw og søtpotetstappe (med mye hvitløk, chili og koriander i), frisk koriander og noen limeskiver. Litt tidkrevende å lage, men så utrolig godt på smak! Perfekt til festmiddag eller søndagsmiddag, kanskje spesielt i sommerhalvåret!

DSCF9226

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Kult! Hvor fant du jackfruiten? Jeg var på Grønlands torg og lette her om dagen, men fant bare den søte versjonen. Men i en butikk med hylle på hylle med hermetikk er det ikke så lett å finne det man leter etter, når man egentlig ikke vet hva man leter etter! :P Hehe

  1. Jeg kjøpte på Scanasia i Storgata (rett ved Brugata). Den var plassert i en hylle heeeeelt nede på gulvet, så dem var ikke så lett å finne med det første!

 2. Litt pinlig å innrømme, men jeg måtte google jackfruit… Hadde aldri hørt om det før, jeg! Men det så VELDIG godt ut! :D

  1. Haha, det er i grunn ikke pinlig! Det er jo ikke noe vi er så veldig vant med her i landet enda. Det var det! Lett å lage også:-)

 3. Nam! Har hatt så lyst til å prøve dette lenge, men finner ikke liquid smoke noe sted D: Hvor kjøpte du din?

 4. naaam! dette har stått på to-do-lista mi lenge nå! ser også oppi handlekorga di at du har kjøpt mock-chicken! det prøvde eg for nokre dagar siden, og det var godt, litt rart, men godt! hehe

  1. Prøv, prøv! Veldig lett og godt (men som skrevet, litt tidkrevende). Haha, ja, det er skikkelig “trashy”, men godt i supper, omeletter og lignende. Nam!

 5. Kan du legge ut en wokoppskrift, Ina? En vegetarisk variant og en med fisk? Gjerne vær kreativ.

 6. bra du tok bilde av boksen, for gjett om jeg ble glad når jeg så den boksen på asia-butikken som er rett nedi gata hos meg :D
  …jeg kjøpte alle…for jack-fruit er fantastisk! Du må prøvde de dehydrerte med litt salt på :)

Kommentarer deaktivert.