Home » Lunsj » Middag » Oppskrifter » Oppskrift på ert- og brielapper

Oppskrift på ert- og brielapper

img_6377
De første (underst) ble litt vel godt stekt, hehe! Pass godt på dem under steikinga, med andre ord! Basert på oppskrift fra kokeboka “Leon Fast Vegetarian”

Du trenger:
– 250 g frosne erter
– 1,1 dl melk
– 30 g maismel
– 100 g hvetemel
– 1 neve finhakket fersk mynte
– 100g lagret brie, i passe små terninger
– 2 egg
– 1 ts bakepulver
– Salt, pepper og olivenolje

Sånn her gjør du:
1. Kok opp saltet vann, tilsett ertene når det fosskoker, og la dem koke i to minutter. Hell av vannet, og mos dem grovt med en potetmoser. 2. Visp sammen egg og melk i en bolle, bland sammen de to melsortene og bakepulveret, tilsett og rør det godt sammen til en fin røre. 3. Varm opp en steikepanne med olivenolje i, og rør inn de moste ertene, brieterningene og mynten i mel- og eggblandingen, samt en dæsj salt og pepper. 4. Bruk en dessertskje til å tilsette fire klatter med røre i steikepanna, og klapp dem forsiktig flate. Steik dem til de blir faste og såvidt lysebrune på hver side. La dem hvile på kjøkkenpapir. 5. Serveres med f.eks raita, tomatsalat og sitronskiver

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Er du fornøgd med leon fast vegetarian? Trenger litt inspirasjon til fleire grønne oppskrifter so det blir meir variasjon :)

    1. Veldig!! Kjempefin bok med mange herlige oppskrifter, fine bilder, morsomme og hyggelige tekster, samt lure tips og nyttig informasjon. Anbefales på det varmeste!

  2. Kan du legge ut oppskriften du bruker når du lager raita? Sliten med å finne den gode balansen.

Kommentarer deaktivert.