Home » Sponsor, Giveaway » Om sponsing, samarbeid, annonser og denslags

Om sponsing, samarbeid, annonser og denslags

sponsorI høst bestemte jeg meg for, etter flere år som blogger, endelig å tjene litt på denne hobbyen. Da jeg presenterte idéen for dere her, var tilbakemeldingene gledelig positive også! Det har alltid vært litt vanskelig det der, fordi jeg bryr meg så mye om hva dere tenker: For eksempel er det en av hovedgrunnene til at jeg ventet så lenge med å få annonser på bloggen. Tenk om dere ville mislike det?! Samtidig har jeg flere rundt meg som har mast på at jeg må benytte meg av de mulighetene som er, for å tjene litt på denne hobbyen, som egentlig klassifiseres som en jobb.

For timene jeg legger ned i bloggen hver eneste dag, hele året igjennom, er ikke få. Alltid drasser jeg med kamera rundt, knipser bilder, redigerer og skriver poster. Kommentarer besvares, e-poster besvares. Alt dette er noe jeg absolutt koser meg med og trives med så til de grader, men det er allikevel for dumt å ikke tjene noen kroner på det samtidig, når muligheten er der! Derfor fikk jeg i høst GoogleAds, og har siden da takket ja til flere samarbeid med sponsorer.

Når det gjelder ponsorer er jeg kresen og kravstor, for jeg er sterkt imot å ukritisk blogge om produkter og diverse for sponsorer, som jeg ikke kan stå inne for. Pengespill for eksempel er lagt ifra det jeg vil promotere her inne, og forespørsler jeg får om samarbeid med slike firmaer er ikke få. Naturligvis takker jeg nei til slikt, enda pengene hadde vært kjekke å ha. Moralen min for hva som kommer på bloggen er med andre ord høy, og alle samarbeid blir nøye gjennomtenkt, for at dere skal være fornøyde, og for at jeg skal kunne gå god for det som blir publisert.

Ærlighet har alltid vært viktig for meg, også her på bloggen. Derfor er alle samarbeid jeg har gjort, merket. Enten ved at de ligger inn under kategorien “Sponsor, Giveaway” her på bloggen, eller at det står “sponset”/”samarbeid” eller noe lignende i toppen av posten i tillegg (dette er av nyere dato for min del, og alle samarbeid heretter vil bli merket på denne måten). Dermed er et såre enkelt for dere å se hva jeg poster fordi jeg har fått en pengeslant, eller et produkt, i retur, eller hva jeg poster fordi jeg selv har lyst. Sistnevnte er jo absolutt hva det postes mest av her inne, og sånn vil det nok fortsette å være også.

Uansett. Med denne posten ville jeg bare få forklart, oppklart, og informert. Jeg tenker jo ofte selv at “ja, det er jo en selvfølge at jeg ikke takker ja til alt? Det er en selvfølge at jeg ikke har fått dette sponset”, men det er det naturligvis ikke for dere. Derfor denne posten, en gang for alle, for å få en klarhet i det hele.

Jeg håper dere setter pris på åpenheten og ærligheten min, og fortsetter å kose dere med postene mine, enten de er sponset eller ei. Takk for meg!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Jeg synes det er helt greit tjene noen kroner på en hobby som dette, når – som du selv sier, og jeg tydelig ser – du legger så e tid ned i den. Jeg synes uansett det kan være interessant med sponsede ting og tang – kanskje er det noe jeg synes er spennende og! :-) Neei, keep up the good work, og jeg unner deg noen ekstra kroner for det!

  1. Tusen takk for det! Ja, det tenker jeg også. Så lenge en ikke takker ja til alt, men ser det litt an, så er det vel bare å kjøre på? For meg å skulle skrive om feks dyretestet sminke ville jo vært uaktuelt, uansett pris.

   1. Jeg tenker litt det samme :-) Så lenge man takker ja til noe man føler man kan stå for og liker er det ikke noen problem – og det er jo også ofte da det blir litt interessant for leserne :D

 2. Du fortjener så absolutt å tjene noen kroner på det du gjør! Jeg unner der hver en krone :D Og de sponsa innleggene, annonsene du har kommet med som er å finne her er behagelig og spennende! Har ikke tenkt over det som “reklame” i den forstand,
  Bloggen din er fin, du er fin, alt er fin fint! Vær stolt! Ha en super fin torsdag og helg :D

  1. Åh, så koselig å høre! Tusen mange takk!! Ja, de er jo i min skrivestil, og gjenspeiler bloggen på en eller annen måte. Noe annet er helt utelukka. Takk, ha en knakande fin kveld og helg!! KLEM!

 3. For meg kan du gjerne takke ja til å skrive sponsete innlegg, så lenge du føler de står i stil med deg og du kan stå for det :-) Unner deg virkelig å tjene penger på hobbyen din. Det er så utrolig mange forskjellige måter å gjøre det på, men så lenge du lager innleggene slik at det er ‘deg’ er jeg all for it. :-) Har allerede fått et inntrykk av at du ikke er en som skriver hva som helst for penger, så sponsing med troverdighet er thumbs up. Morsomt å lese litt reklame også synes jeg og høre hva du mener om ting :-)

  1. Så fint at du synes det! Og så flott at det er det inntrykket du sitter igjen med, for det stemmer jo på en prikk. Ja, jeg liker veldig godt å gjøre samarbeid, for det er jo virkelig en vinn/vinn situasjon for den man samarbeider med! Takk for den fine kommentaren din. Det er veldig hyggelig med innspill!

 4. Har vurdert å skrive et lignende innlegg selv! Ser så mange som ikke merker innleggene når de (åpenbart) er sponset, og det synes jeg blir så feil. Dessuten sier statistikk at både produktet og bloggeren får bedre ry når de er åpne om samarbeid, så skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig. Fint at du opplyser, viktig :)

  1. Gjør det, gjør det! Ja, ikke sant, jeg er helt enig. Jeg skjønner også at det er mange som sikkert ikke tenker på at en skal merke sponsede poster, så det kan være greit å poste for informasjonens skyld også!

 5. Fint innlegg! Synes absolutt man skal kunne tjene penger på bloggen sin, så lenge ikke annonser tar over. En annen ting… Kunne du skrevet noe om hvordan du fører blogginntekter i selvangivelsen? Jeg finner det ingen plass, og det er ingen som har skrevet om det som jeg ser?

  1. Takk! Ja, helt enig. Du finner informasjon om det her: http://www.skatteetaten.no/nn/Bedrift-og-organisasjon/Starte-bedrift/Jeg-vil-i-gang/Hobby-eller-naring/Blogger-du/ og her: http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/Starte-bedrift/Jeg-vil-i-gang/Hobby-eller-naring/Blogging-og-skatt/ . Det er altså litt forskjellig i forhold til hvor mye du tjener på det, hvilke utgifter du har, osv. Om du er usikker, kan du kontakte skattekontoret, så vil de kunne hjelpe deg :-)

   1. Jeg har satt meg veldig godt inn i hva de skriver hos Skatteetaten. Jeg lurte bare på hvordan man konkret setter det på selvangivelsen, under hvilke punkt liksom, haha. Jeg kan selvfølgelig høre med Skatteetaten, men hadde vært greit å høre med en blogger som kan det :)

    1. Aha, da så! Da må du nok høre med noen andre enn meg, for jeg har ikke en inntekt på bloggingen som regnes som skattepliktig. Om det endrer seg, skal jeg naturligvis komme tilbake til det, men per dags dato er beløpene jeg får inn via blogg så små, at om det fortsetter på samme sett som nå, vil jeg for eksempel i løpet av året tjene rett i overkant av hva det siste objektivet mitt kostet. Medregnet både gaveverdier og utbetalinger. Med andre ord er bloggingen absolutt på “betalt hobby”-nivå, og ikke en virksomhet (enda!).

     1. Ah! Skjønner! Jeg har nok langt i fra noen virksomhet selv, men jeg har hørt at man uansett må sette det på selvangivelsen. Blir så forvirret, fordi det er ikke noen helt klare regler på dette føler jeg.

     2. Det er visst ikke så lett, nei! Jeg er enig. I forhold til hva jeg har lest og fått opplyst, går det litt på skjønn. Det er klart at en inntekt på 100.000,- i året, eller sponsede varer for tilsvarende sum, må føres opp. Men, en totalsum på rundt 10.000-20.000 i året er langt ifra nok til å dekke eventuell lønn til seg selv, og utgifter i forbindelse med virksomheten, så da går det under hobbyvirksomhet, etter hva jeg har fått opplyst. Er enig i at det skulle vært litt klarere retningslinjer på dette.

     3. Kan hende det kommer klarere retningslinjer på det etterhvert, men jeg føler også at når jeg tjener såpass lite som jeg faktisk gjør (og ingenting er stabile inntekter) så går det som hobby.

     4. Jepp, det gjør det helt sikkert! Mye har jo skjedd bare de siste årene. Ja, det er jo også et godt poeng! At ikke noe av det er stabilt!

     5. Blir spennende å se hva som skjer fremover. Du må gjerne oppdatere oss om du finner ut noe viktig, hehe.

 6. Jeg tror du, som et unntak i bloggverdenen, virkelig mener det når du skriver når du sier at du kun velger ut det du kan identifisere deg med mht sponset innlegg. Og sånn sett vil det jo matche resten av det du skriver, så – ikke noe problem! :)

  1. Tusen takk!! Ja, det har f.eks kommet spørsmål om innlegg omhandlende forskjellige bettingsider/nettspill, voksenlekesaker, piercingsmykker av lav kvalitet og selvbruningsgreier, for å nevne noe. Jeg har også fått henvendelser fra aktører som ønsker å kjøpe skjult reklame (dvs at innlegget ikke merkes). Så joda, det er mye dere har “””gått glipp av””” her inne, hehehehe! ;-D

 7. Helt enig at det er fullstendig okay at du tjener penger på samarbeid og at du har annonser! Virkelig! :) Og det er fint å vite (og merke) at det er så gjennomtenkt. På flere blogger er det jo små firkanter hvor det dukker opp ”hva som helst”, mens hos deg er det jo veldig ryddig og tydelig. – Gjennomført og bra, som resten av bloggen :)!

 8. For meg virker det som du har et grundig gjennomtenkt og godt syn på dette, og det synes jeg er veldig bra! Det er nok mange ukritiske bloggere der ute, og at du ikke promoterer for eksempel betting/nettspill er supert, da jeg tror mange sliter med avhengighet til dette. Jeg kommer ikke til å slutte å lese bloggen din med det første, kjør på sier nå jeg! :-)

  1. Tusen takk, det er veldig gjennomtenkt i alle ledd. Ja, det er hva jeg tenker også. Det er ikke noe jeg selv er interessert i, eller har noe positivt syn på heller. Takk!

 9. Når det gjøres på denne måten ser jeg absolutt ikke noe problem med reklame og sponsete innlegg. Litt verre med de bloggene som sier ja til alt av tilbud de får og reklamerer for alt mulig tull. Hender faktisk at jeg får noen slike mailer selv, noe jeg syns er veldig rart siden jeg knapt har lesere. Forstår ikke helt hva de folka driver med noen ganger :P

  1. Tusen takk! Ja, det finnes en del av de, ja. Hah, så moro! De hiver seg på der de kan, tror jeg.

Kommentarer deaktivert.