Home » Lister » Tanker » Tilbakeblikk » Om dama bak bloggen, del II

Om dama bak bloggen, del II

IMG_2546
Inspirert av Elsas nylige innlegg, og det faktum at dere likte så godt da jeg postet innlegget “Om dama bak bloggen“, kommer dette!:

 • Jeg heter Ina Veronica og er født ca ti over ni på morgenen, 3. januar 1991. Oppvokst i Risør

 • Som baby var jeg stille og rolig, og enkel å ha med å gjøre, i følge mitt opphav. Elsket å ligge på teppe på golvet, og å krabbe ut på kjøkkenet for å spise rå purre fra kjøleskapet. Jepp, helt sant!

 • Som lite barn var jeg sart, sær og “særrete”/furtete for ingenting. Kunne f.eks late som om jeg datt/slo meg, bare for å få en grunn for å sutre, noe mamma etter hvert ble rimelig lei (skjønner henne GODT, haha!)

 • Som litt større barn var jeg en skikkelig sta guttejente, som nektet å gå i skjørt og kjoler, alltid hadde skrubbsår på knærne, og katteklor på armene. Tyggistatoveringer også! Lekte i trærne, var sjefete ovenfor de andre barna og forgudet Løvenes Konge, og alt som hadde med den filmen å gjøre. Med vennene mine lekte jeg med Simba-figurer, lekte at jeg var Simba, sjørøver og dinosaur

 •  Jeg ble tidlig psykisk moden, og kom i puberteten før alle de andre jentene i klassen min, og ble skikkelig guttegæren. Jeg gjorde aldri noe tenåringsopprør mot foreldrene mine, og startet puberteten med å være usikker og trist, skjult av et tøft ytre. Trøst fant jeg i familie og de få nære vennene jeg hadde, samt musikk. Mew reddet meg da jeg oppdaget dem i 2003, og siden har de stått meg så innmari nært

 • Mandag 26. april 2004 var jeg en korthåret 13 åring med et hode fullt av kaos, og sommerfugler i magen. For den dagen ble jeg kjæreste med Åsmund, og verden ble sakte men sikkert et mye bedre sted å være. Vi hadde våre utfordringer, men det var hele tiden oss, og vi var aldri usikre på vår kjærlighet til hverandre

 • Jeg oppdaget gleden ved å fotografere rundt konfirmasjonsalder, og får meg da mitt aller første kamera. Siden den gangen har jeg vært hekta, og jeg drar ikke på noen som helst utflukt uten minst et kamera i ryggsekken (gjerne flere!). Samtidig som jeg konfirmeres, farger jeg håret for første gang, og siden da har det vært alle regnbuens farger

 • Piercing har interessert meg i flere år allerede da jeg tar hull i nesa på en luguber tattoosjappe i Arendal som 16 åring, og sommeren 2008 reiser jeg fra Risør til Oslo for å pierce meg på Pinpoint. Morsomt at jeg skulle begynne å jobbe der bare noen år etterpå! Den første tatoveringen kommer like etter at jeg har fylt 18 år (også denne reiser jeg til Oslo for å skaffe meg, klok av skade!), og siden har jeg vært hekta på begge deler

 • I det jeg ble 18 år hadde omlag 30 kilo sneket seg på kroppen min i løpet av de siste par årene, og jeg bestemte meg resolutt for å komme tilbake til normalvekta. Rundt den samme tida raste verden min sammen da Åsmund fortalte at skolen han ville søke på, kun fantes i Oslo. Avstandsforhold var uaktuelt, og å flytte til store, ukjente, og skumle Oslo, var min største skrekk

 • Mine to aller nærmeste og beste venner, Ane og Silje Elisabeth, har jeg hatt fra jeg var barn. Ane har holdt ut med meg i over 20 år allerede, og Silje Elisabeth kommer hakk i hæl. Jeg drømmer om at vi i framtida får være gamle, rynkete, og søte damer sammen

 • 5. august 2009, fortsatt 18 år, kjørte vi avsted med flyttelasset vårt til Oslo, og vår lille studentleilighet på Sagene. Det første halvåret i Oslo ble for meg helt forferdelig, med depresjon, angst, eksplosive sinneutbrudd, og sorg. Jeg gråt meg i søvn hver eneste kveld, slet med å søke jobb (jeg hadde jo ikke noe erfaring!), og prøvde så godt jeg kunne å ikke gå i oppløsning. Åsmund trøstet så godt han kunne, og med et ukesbudsjett på ca 500,- som skulle rekke til alt, prøvde vi så godt vi kunne å få ting til å gå rundt

 • Jeg sluttet å spise kjøtt i slutten av august 2009, og har ikke sett meg tilbake siden. Den dag i dag spiser jeg sjømat kun når jeg får det servert, og ellers lever jeg helt vegetarisk. Å ta det valget er et av de beste jeg har gjort! Dyr betyr enormt mye for meg, og å være dyrevennlig er viktig i valg av kosmetikk, klær, interiør, og politikk

 • Tidlig i januar 2010, jeg har nettopp fylt 19 år, og begynner i min aller første jobb. Kollegene mine er dekket i piercinger og tatoveringer, og introduserer meg for et miljø hvor jeg blir varmt tatt imot fra dag én. Jeg opplever mestring, får ansvar, og knytter nære vennskap, vokser meg sterk på erfaringer, og suger til meg all kunnskap som en svamp

 • Oktober 2010, jeg er ferdig opplært i resepsjonistjobben, og alt den innebærer, på Pinpoint, og trapper ned i en deltidsstilling. Samtidig får jeg enda en jobb, som selger på Lush! Atter en gang nye, spennende kolleger, nye arbeidsoppgaver, og ny kunnskap. Nye vennskap knyttes, og når jula kommer det året har vi endelig ok økonomi! Jeg føler meg glad og flink, og livet smiler!

 • 1. juli 2013 går Åsmund ned på kne og frir til meg, og året etter, 26. juli 2014, gifter vi oss. Det er den varmeste dagen i året, og jeg står brud i en fantastisk kjole med farger, blomster og Mummitroll. Seremonien dekkes av lokalavisa, og bryllupsfesten blir en drøm av en hagefest, med nær familie og venner, god mat, latter og tårer. Virkelig den fineste dagen i vårt liv!

 •  Stillingen min på Pinpoint øker sommeren 2014, og i august har jeg vemodig min siste vakt på Lush. Jeg går over til å jobbe (i prinsippet) 100% på Pinpoint, får enda mer ansvar, tilegner meg enda mer kunnskap, og går inn i rollen som fungerende fulltidsansatt med rakt hode

 • Åsmund og jeg drømmer om, og planlegger, livet vårt i Risør, for vi skal tilbake. Forhåpentligvis i løpet av de nærmeste to årene, håper vi. Vi har for lengst bestemt oss for et barnfritt liv sammen, i et gulmalt hus fylt med kattepuser og farger. Jeg drømmer om å åpne en kafé i hjembyen vår, fotografere mer, og å leve et rolig småbyliv
Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Å, det er jo litt gøy å lese sånn “utdrag”, selv om man har fulgt deg lenge! Og jeg gleder meg til å komme på besøk på kaféen ;-)

 2. Kjempefint innlegg, Ina! :-D jeg er en fast leser og har vært det lenge, så føler at jeg “kjenner” deg ganske godt – allikevel er det kjempekoselig med et sånt innlegg! Gleder meg til å fortsette å følge dere på veien mot Risør, jeg tviler ikke på at du vil lykkes med kafédrømmen din. Bare se på hva du har oppnådd i Oslo, byen som du absolutt ikke trivdes i til å begynne med! Jeg har så stor respekt for deg altså. :-D klem! <3

  1. Ååå, innmari fin kommentar, tusen hjertelig takk!! STOOOOOR klem til deg (håper du fortsetter å henge med så lenge bloggen lever!)

 3. Det er når jeg leser dette innlegget, at det går opp for meg hvor lenge jeg har fulgt deg. Siden før Lush! Er vi vikelige i 2016 nå? Tiden går så altfooor fort!!

 4. For et utrolig koselig innlegg, jeg tok meg selv i å sitte og smile flere ganger :) Det er godt å lese hvor langt du har kommet, og hvor bra du og Åsmund har det sammen :) Jeg håper at du fortsetter å blogge i maaaange år til, for jeg vil virkelig høre om hvordan livet deres blir tilbake i Risør!! <3

  1. Ååå, smelt, takk! Jeg håper også det blir mange flere år med blogg, og jeg gleder meg allerede til å blogge om Risør-livet. Åh, det blir bra!

 5. Siden innlegget handler om deg så tenkte jeg at jeg kunne spørre om noe jeg har lurt litt på en stund. Du trenger absolutt ikke svare om du ikke vil, altså! Men er det en spesiell grunn til at du velger å ha Pinpoint bak navnet ditt på Facebook og ikke etternavnet? :-)

  1. Det kan jeg så absolutt svare på! Jeg liker rett og slett ikke å ha mitt fulle navn på nettet, så da er Ina Pinpoint bedre (på den måten er det også lettere for “kolleger” rundt om i verden å finne meg, hehe!)

 6. har lest på bloggen din lenge likte detta innlegget like godt som alt det andre du skriver at du sliter med angst osv. kan du lage et innlegg på det om hvordan du takler angst om du har det enda var foresten jeg spurte om makeup videoen for jul :P

  1. Hei! Så koselig at du likte det! Jeg har nok ikke angst nå mer, så jeg har dessverre ikke noe særlig å komme med. Ha en fin uke! (sminkevideo er på planen, forresten!)

 7. Husker det første blogginnlegget jeg leste hos deg; du var i Risør og du hadde badet med noen venner (tror det var en brygge inne i bildet også), én av dem hadde dreadlocks og du skrev at de “kunne brukes til så mangt” med et bilde av deg med dreadlock’en over overleppa som en bart. Dette må ha vært sommeren ’09? Tror dere flyttet til Oslo etter at jeg leste det første innlegget … Det er ganske sært at jeg husker akkurat det innlegget/første gang jeg var inne på bloggen din, og enda særere at det fortsatt sitter friskt i minnet etter syv år! Dæven, jeg har fulgt bloggen din i nesten syv år.. Time really does fly when you’re having fun :-)

  1. Haha, så utrolig kult! Det stemmer, det var Victoria som hadde dreads, og jeg tror du har rett i at det var den sommeren der. Rart hvordan noen ting bare fester deg sånn som det. Uansett er det veldig koselig at du fortsatt henger med her! Takk!!

 8. Ååå, du fine Ina! Gleder meg til café drømmen din er i live! Da har jeg en god grunn til å dra til Risør, hihi
  <3

 9. Det siste punktet er så fint! Jeg gleder meg til å følge dere når dere flytter tilbake til Risør. Det er veldig rart å lese alle disse punktene og HUSKE når det faktisk skjedde. Tiden flyr, altså.

  1. Så koselig!! Jeg glede reg bare mer og mer til å blogge om ferden til Risør, og livet vi skal etablere der. Det blir så bra! Hehe, ja, da har du hengt med en stund, hoho!

Kommentarer deaktivert.