Home » By Request » Om Åsmunds dreads, av Åsmund

Om Åsmunds dreads, av Åsmund

Jeg har fått noen spørsmål om å lage et innlegg om Åsmunds dreads, og det skal dere få! I stedet for at jeg babler en hel masse om Åsmunds hår, skal han få skrive dette innlegget selv :-) Har dere spørsmål er det bare  slenge de ut i kommentarfeltet, så svarer vi!

Fra naturens side har jeg stritt og tykt hår, og etter å ha latt det gro siden før vi flytta til Oslo (august 2009), var jeg våren 2010 ganske lei av den kjedelige frisyren. I et par måneder funderte jeg på hva jeg skulle gjøre med håret, og fant etterhvert ut av at jeg ville få meg dreads! Noe ina, som synes det var veldig kult, støttet fullt ut!

23. april 2010 dro jeg til et studio som lager dreads (vil ikke nevne navn her, for av nyere erfaring har de tidvis en ganske uproff profil når det gjelder service), og fikk dreadet mitt eget hår inn i dreadextensions av ekte hår tilnærmet min egen hårfarge. Jeg gikk da fra halvlangt hår til dreads, som dette:

Å ta dreads var noe av det vondeste jeg har opplevd, men absolutt verdt det. De første tre-fire nettene med dreads fikk jeg ikke sove, for hodebunnen var skikkelig sår, og smerten vedvarte i 2-3 uker. Grunnen til at det gjorde så vondt var at håret mitt var såpass kort da jeg tok dem, og derfor måtte det dreades ekstra stramt (hadde vært mindre smertefullt om håret var lengre i utgangspunktet, altså). Den første tida var dreadsene stramme, og sto litt hit og dit, men etter en tid ble de sånn jeg liker dem. Her er bilder med ca et års mellomrom:

En av fordelene med dreads er at håret ikke blir fett, så jeg vasker det ikke oftere enn tre-fire ganger i måneden. Det tar i overkant av et døgn før håret tørker (dreadsene blir også skikkelig tunge når de er våte!), og det utgjør ikke noe forskjell på hvordan de ser ut og er om jeg vasker dem oftere. Å få flytende sjampo fordelt i dreads er ikke så lett, for man behøver ekstremt mye sjampo, og det er ikke lett å få jobbet den jevnt ut i håret uten å bruke halve flaksa. Derfor sverger jeg til sjampobarene fra Lush, og det siste året har jeg holdt meg til den som heter New (ekstra stimulerende ingredienser for hodebunnen i den, noe som er bra i forhold til dreads). Sjampo i fast form er ekstremt mye lettere å fordele jevnt i håret/hodebunnen, og man slipper å bruke mer enn man trenger:

Et par bilder fra våren i år:

Etter at jeg fikk dem, har jeg ikke gjort stort for å vedlikeholde dem. Det håre som vokser ut, dreades naturlig inn i de eksisterene dreadsene, og det er en del løst hår innimellom dredsene. Håret har blitt såpass langt på de to og et halvt årene jeg har hatt dem, at mange av extensions har jeg tatt ut. Ideelt sett burde jeg ha fått dreadet håret på nytt, men det i seg selv vil bli tidkrevende, dyrt og vondt, og er derfor noe jeg rett og slett ikke gidder. Jeg bruker uansett nesten alltid å ha håret oppsatt, og da synes jeg de ser kule ut sånn som de er nå (noe også ina er enig i, hehe!). Her er et bilde av dem utslått, tatt for et par dager siden:

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. ååh, gasm. jeg har lyst på dreads, men må la håret mitt vokse ut litt først. sykt kult! elsker det når det er litt løst hår innimellom, ser kulere ut da!

  1. Jeg husker ikke helt, men mellom 3000 og 5000 kroner. Husker jeg fikk litt avslag i prisen, fordi jeg var student. Er helt sikkert forskjellig pris fra studio til studio, og om man bare bruker sitt eget hår, eller får extensions i tillegg. -Åsmund

 2. Hei Åsmund!
  Så bra du ser ut med dreads! :) Tror ikke du hadde det når jeg møtte deg i dyreparken? Var vel kanskje i 2009 det. Er enig i at det ser bra ut med litt begge deler, selv har jeg tidligere syns det har sett litt shabby ut, men jeg syns virkelig du passer det! Stor forandring fra 2009, det er helt sikkert! :)

  – Terese

  1. Takk for det. Nei, det hadde jeg ikke. Det var før vi flytta til Oslo, og jeg tror du har rett i at det var i 2009. – Åsmund

 3. Hvordan er det med hygiene inne i dreadsene? Har hørt at det mugner og er generelt superekkelt.. Det er dumt, i og med at jeg, etter å ha sett disse bildene, ELSKER det! (Du kler dem virkelig, Åsmund :-) )

  1. Vel, hvis man vasker dem skikkelig ofte, sånn at de konstant er fuktige fordi de ikke rekker å tørke, kan det sikkert råtne inni. Fordi jeg vasker mine såpass sjeldent, får de tørke skikkelig mellom hver vask, så det er ikke noe problem. De gangene jeg har tatt ut noen av mine extensions, har det ikke vært annet en tettpakka hår, og kanskje litt lo fra klær, inni:) Takk. – Åsmund

 4. Aawh, lille Åsmund uten dreads, så søt, hihi! :D Men du er så fin med dreads altså, skikkelig kjekkas, ha! :D

 5. Åh, nå fikk jeg et skikkelig savn etter dreadsene mine :( Hadde de i bortimot 4 og et halv år, men til sommeren er det alt to år siden jeg klipte de bort. Er det noe jeg virkelig savner med de, så er det at det er så himla lettvint :D
  Uansett! Dreadsene dine er awesome! :D

 6. KULT!
  Digger gutter som tør å gjøre annet enn den mainstreama linja. Du kler dreads :-)

  1. Det blir tungt, men ikke så tungt at håret løsner liksom. Mister hår som vanlig, men blir ikke tynn i håret, hehe! – Åsmund

 7. Å, Åsmund, din heldiggris – du har sånne dreads som jeg har lyst på, men ikke har tid eller tålmodighet til å få (pluss at jeg er litt for glad i håret jeg har nå). Absolutt veldig kledlig! Tommel opp for innlegget og deg og håret. : )

 8. Snabla fine dread, for det første. Men jeg lurer på et par ting, vet ikke om du kan svare på alt, de vennene jeg har som har dreads har nemlig ikke kunnet svare, og dersom jeg bestemmer meg for å ta dreads, er det ting jeg gjerne ville visst på forhånd ;)

  1. Går det an å farge dreads? I og med at jeg farger håret i dag bil jeg gjerna evt ha dreads i samme farge.
  2. Lukter de? Har en kompis jeg husker hadde honningluktende dreads, men om dette kom naturlig vet jeg ikke :P
  3. Hvor lang tid tar det å TA dreads? Jeg har ganske tjukt hår, så regner med det tar litt tid….!

  Ha en finfin lørdag!

  1. Tusen takk for det!
   1. Ja, det går an å farge dem, men de er litt som en svamp; de suger til seg væske, så det går med mye farge av gangen! Men hvis det er sånn at du allerede har håret i en farge, dreader det, og vil få etterveksten i samme farge, kan du jo bare farge etterveksten (selv om det er litt knotete).
   2. Det kommer ekstremt an på hvor ofte man vasker dem, og hva man vasker dem med. Mine lukter hår, hehe. Ina har heller aldri klaget:)
   3. Da jeg tok dem, tok det flere timer. 3-5 +/- timer er ikke uvanlig! Kommer an på håret, og på teknikken/skillsa til den som gjør det. Finn en plass du vil få tatt dem, og forhør deg om hvor lang tid det vil ta.
   Ha en fin lørdag du også!
   – Åsmund

   1. Takketakk for svar… Så var det bare å finne utav hvor man kan få gjort det her i nærheten… Og om jeg er villig til å utsette meg selv for det… Vet det er vondt, men da jeg leste det du skrev ble jeg litt paff… er nokså hårsår fra før :P

 9. Må bare gjenkommentere – såklart kan man få fargede dreads, det har jeg jo SETT… Men mener jeg har hørt at fargen vil klumpe seg, at det ikke kan skylles ut på samme måte, og setter mye farge av på alt du egentlig kommer borti…. Helt feil kanskje?

  1. Det har jeg aldri hørt noe om (har heller aldri farget mine). Kan ikke se for meg det, egentlig! Er vel bare å skylle grundig? – Åsmund

 10. hihi dine dreads er litt lik mine!
  jeg blir så glad av å se dreads som ikke er super perfekte!
  jeg har ikke gjort noe med mine jeg heller… så de gjør som de vil og er ikke symetriske eller rette.
  liker at det er litt “rotete” eller naturlig.

  <3

 11. Elsker dreads! De har utviklet seg kjempe fint! Savner mine fra sommeren. Men jeg bare juksa med syntetiske jeg fletta inn:P

 12. Så morsomt å høre fra Åsmund! Du kler dreads skikkelig godt, synes jeg. Fortsatt god helg til dere begge!

 13. Åh, så gøy med dette blogg innlegget!
  Tusen takk for innsyn, håper du står på videre,
  de ser fantastiske ut!
  Dere er så flotte <3

Kommentarer deaktivert.