Home » Lister » Nr. 18: Noe som rører deg

Nr. 18: Noe som rører deg

IMG_0194
Jeg er ganske lettrørt, og kunne ramset opp mye her. Som f.eks Åsmunds kjærlighet til meg, fin musikk eller vakker natur. Men, jeg tenkte jeg skulle nevne noe helt annet, nemlig: eldre/gamle mennesker.

Jeg innbiller meg at det jeg ofte kjenner i magen når jeg ser eldre mennesker, er det samme mange kjenner når de ser babyer/små barn. Jeg føler en enorm omsorg for dem, og får lyst til å prate med dem, hjelpe dem og være der for dem, enda de er totalt fremmede. Jeg tenker på hvor mye kunnskap de sitter inne med, alle opplevelsene de har hatt gjennom livet, og tankene deres rundt fortid og nåtid. De er skjøre, men samtidig så utrolig sterke, og jeg ser så opp til dem som har kjempet for at vi skal kunne leve livene våre som vi gjør idag. Det som konkret rører meg ved mange eldre/gamle er deres takknemlighet over enkle ting, kjærligheten de har for sine medmennesker og alle historiene de har fra sin oppvekst og barndom. Å se et eldre menneske lyse opp når jeg hjelper dem med noe, eller smiler til dem på gata, er helt fantastisk. Det kan virkelig gjøre hele dagen min.

Joda; det finnes grusomme og fæle eldre også; de er da bare mennesker! Eldre kan være helt forferdelig frekke og slemme på lik linje med oss unge, men sånn generelt liker jeg dem svært godt. Om kafédriften min går skeis, håper jeg på å jobbe med eldre, og hvis ikke håper jeg kaféen får besøk av mange gamle som kommer for å kose seg med kake og kaffi, mens de mimrer tilbake til gamledager.

Hva blir dere rørt av?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Dette var helt nydelig skrevet, Ina, noe av det fineste jeg har lest på lenge.

    Jeg blir også veldig rørt av eldre. For et par dager siden sa jeg “hei” og “have a good day” til en gammel mann. Han var så fin, hadde på seg hatt og smilte liksom litt sjenert. Da han svarte: “thanks for noticing me” hadde han tårer i øynene. Og jeg begynte å gråte etterpå, for noe av det tristeste som finnes er tanken på hvor ensomme enkelte er. Ikke bare eldre, så klart.

    I tillegg blir jeg veldig rørt av dyr.

    1. Åå, tusen takk for at du delte denne historien, for nå ble jeg skikkelig rørt! Så trist og fint på samme tid. Takk!

Kommentarer deaktivert.