Home » Lister » Nr. 15: En rar/fin drøm du har hatt

Nr. 15: En rar/fin drøm du har hatt

Jeg husker ofte drømmene mine, og drømmer mye. Mest om realistiske ting, med en tvist av fantasi. Drømmen jeg deler med dere i dette innlegget, er en jeg stadig vekk drømte versjoner av da jeg jobbet på Lush. Litt historie: Lush-butikken jeg jobbet på, ligger på kjøpesenteret Byporten. Som på sentre flest, er det sånn at når senteret stenger om kvelden, stenges alle butikkene samtidig. På Byporten er det klokka ni, og idet butikkene stengte, var det om å gjøre at butikken var tom for kunder, slik at man fikk stengt butikken i tide. Stresset rundt de siste minuttene før stengingen var i travle perioder intenst, og dette resulterte i drømmer, nærmere bestemt kaotiske mareritt:

DSCF2452
Bilde fra 29. mars 2014

Drøm/mareritt:
Sjefen min ringte meg idet jeg holdt på å åpne butikken på morgenen, og sa at hun var blitt syk. Alle de andre ansatte var også syke eller bortreist, og ingen kunne derfor jobbe. Ingen kom til stengevakta, og jeg ble altså mutters alene på jobb i hele åpningstiden (10-21). Det var naturligvis SUPERtravelt den dagen, stappfull butikk, uten noe som helst oversikt. Jeg mista kontrollen helt (kontroll er viktig for meg, så dette var med andre ord en ubehagelig drøm!). Som det ofte gjør i drømmer, hoppet tiden fram til stengetid, og jeg fikk såklart ikke stengt butikken. Det vil si, jeg fikk dratt inntil døra, men jeg fikk ikke låst! Dermed fortsatte kunder å strømme inn i butikken, mens alle butikkene på senteret hadde stengt, og vekterne hadde dratt hjem for dagen. Igjen sto jeg, alene på Lush, i fullt kaos, og prøvde å få alt unna. Ikke rakk jeg ringe etter hjelp heller, før jeg måtte betjene noen. Så fort jeg trodde jeg hadde fått ut den siste kunden, og skulle begynne på kassaoppgjøret, kom en ny kunde seg inn i butikken. Det tok aldri slutt! “Jeg har jobbet 14 timer i strekk nå, butikken stengte egentlig for flere timer siden, og den siste t-banen hjem har gått” sa jeg til en mannlig kunde, mens jeg pakket ned varene hans. “Jaja, sånn er det å jobbe i butikk!” smilte han, og gikk. Midt oppi styret ble det morgen, og åpningsvakten kom på jobb, helt sjokkert. “Jeg fikk aldri stengt! Måtte bare bli værende her og betjene butikken hele natta!” fortalte jeg avløseren, og så våknet jeg av vekkerklokka. Helt stressa i kroppen, og skikkelig, skikkelig sur over at folk kunne være så frekke og ikke respektere åpningstidene. Haha!

Så! Fortell om noe rart eller fint dere har drømt, da?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Oi, haha! Som ei som jobber i butikk, så hørtes det der ut som et skikkelig mareritt!
  Min rareste drøm hadde jeg når jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg drømte at jeg og en drøss med venner var og hadde det gøy ved havet, og at min beste venninne falt i vannet. Ingen kunne svømme utenom meg, men jeg kunne ikke redde henne, for jeg hadde jo ikke på meg REGNTØY! hahaha!

  1. Ja, GJETT! Fysj! Haha, ånei, klart du måtte ha REGNTØY for å svømme. Gir masse mening…! Haha!

 2. Off! Det der husker jeg godt fra jobben i butikk, hadde mareritt nesten hver natt, jeg var så stresset! Spesielt i oppstarten da, det roet seg jo ganske kraftig da jeg begynte å få kontroll på alt som skulle gjøres :P Men ekkelt likevel da!

  1. Skjønner jeg godt! Tror det er mange butikkansatte som har lignende drømmer. Ikke særlig moro, selv om de er vittige å se tilbake på!

 3. Det er nok mange andre butikkansatte som har hatt lignende drømmer, haha!
  Jeg kjenner meg godt igjen i dette med kontrollbehov – jeg hater å miste kontrollen, og de fleste stressdrømmene mine relaterer seg til nettopp å ha null følelse av kontroll. En annen gjentakelse hos meg er å miste tenner(!) i drømmene, noe som visstnok også skal være et tegn på at du er redd for å miste kontrollen. Hahah, like fælt hver gang!

  1. Enig! Du, det med tenner drømmer jeg også OFTE. Æsj, det er så ekkelt. Tenner som detter ut, er løse eller lignende. Ofte! Irsj. Nei, det virker som vi liker å ha kontroll, ja!

 4. Haha, det hørtes ut som en veldig slitsom drøm.
  En gang drømte jeg at min bestevenninne fridde til meg (jeg svarte selvfølgelig ja), så ble moren hennes sur på oss fordi hun “ikke fikk med seg noen ting”. Plutselig var min bestevenninne, jeg og foreldrene hennes ute og spiste – moren hennes var høygravid så hun forsvant på toalettet etterhvert. Da hun hadde vært borte en stund ble vi bekymret og gikk for å se etter henne i tilfellet vannet hennes var gått. Jeg våkna før vi fant henne da x) Jeg husker mye detaljer fra denne drømmen, forkortet det veldig ned her. Min bestevenninne og jeg har ledd mye av dette i ettertid :P

  1. Haha, ja, det var rett og slett helt fælt! HOhoho, for en fin drøm! Det høres i alle fall veldig hyggelig ut, om enn litt snodig. Kan tenke meg dere har ledd godt av den, ja!

 5. Uff, jobbdrømmer er fæle. Og det å våkne med hjertet i halsen på den måten er ingen god opplevelse. Når jeg jobbet ved siden av studiene pleide jeg å drømme at jeg la meg på disken og sovnet. Men den aller rareste drømmen jeg har hatt, var at min kjærestes bestemor forvandlet seg om til en saftig vannmelon, som døde da jeg spiste opp melonen med skje. Da jeg innså hva som hadde skjedd prøvde jeg febrilsk å redde henne ved å skrape restene sammen på bunn av melonen. Også ble hele familien sint da jeg satt med et vannmelonskall i fanget haha!
  Ha en fin dag videre, fineste Ina! Klem <3

  1. Haha, huff, måtte le av den vannmelonen, altså! Ånei ånei! Ha en finfin dag du også, tusen takk!

Kommentarer deaktivert.