Home » DIY » Innkjøp og gaver » Noen av høstens smakfulle gleder

Noen av høstens smakfulle gleder

I helga var jeg en liten tur hjemme i Risør, for å tilbringe tid med familien min, kose med pusene, treffe Victoria, slappe av og senke skuldrene. Det var absolutt ikke feil, og virkelig en alle tiders koselig helg! Tomhendt slapp jeg å reise tilbake fra Risør; jeg fikk nemlig med meg masser av herlige saker!:
img_5936
Plommesaft fra mammas venninne Maria, laget av plommer fra mamma og pappas hage. Innmari god! Mammas syltede gresskar (en favoritt! Kjempegodt i f.eks fiskesuppe, mmm!) fra egen gresskaravling, mammas hjemmelagde tyttebærsyltetøy med selvplukkede tyttebær og eple fra egen hage i, samt en pose full av forskjellige eplesorter, plukket i egen hage. Alt sammen økologisk dyrket. O’lykke! Nå blir det eplepai på menyen, og ellers må jeg finne på noe å lage av resten av dem! Saft, mos, kanskje noe helt annet (tips?)… Uansett: Nam!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Mmm, herlig! Hva med å lage en varm eplekompott med vaniljeis til? Eller bakt eple fylt med mandel og kanelfyll? :-)

  1. Forresten, kunne du kanskje lagd et lite innlegg om hva du syntes om de kjøtterstatningene du kjøpte for ikke lenge siden?
   Samboern og jeg prøver å redusere kjøttinntaket, og vil gjerne vite hva som funker eller ei. :-)

 2. Å, så mye godt! Jeg har også gledet meg over epler fra hagen denne høsten, og vært så heldig å få nyplukkede tyttebær og ferske kantareller etter at svigermor har vært på skogstur, hoho.
  Så spennende med syltet gresskar, og plommesaft! Jeg har ikke smakt noen av delene, tror jeg.
  Epler er jo forresten godt i mat også – for eksempel i råkostsalat, bakt i ovn sammen med rotgrønnsaker, eller i couscous!

  1. Jaaa, dere er såå heldige som har så mye digg i egen hage! Herlig med selvplukka sopp også, mmm! Syltet gresskar er så sykt godt, og plommesaften var helt upåklagelig. Nam! Ja, det har du helt rett i; jeg glemmer liksom litt at epler kan brukes i middag også! Det var et veldig bra tips!

 3. Holaa. Sendte deg mail med jobb-mailen via bloggen, men veit ikke om den ble sendt riktig. Vi skal starte med å samarbeide litt med blogger/instagrammere og lurte på om du ville vært interessert i det! :-D

  Hilsen Michelle
  Flying Tiger

 4. Ååååå *emojimedhjerteøyne*. Syltet gresskar høres bare helt fantastisk ut!? Jeg er svak for alt som er syltet, det går ned på høykant. Fikk alltid sylteagurk i jule/bursdagsgave da jeg var mindre, haha. Ellers syns jeg eplepai er en særdeles god måte å spise eplene på! Eller bare knaske de freske! Du kan eventuelt prøve å tørke noen, om du liker det?

  Jeg var også hjemme på langhelg, og jeg fikk fylt opp fryseren med elgkjøtt og hjemmesnekra grønnsaker. Det er jo noe helt annet å kunne spise mat som er blitt behandlet bra, føler meg så heldig som har muligheten til å få gjøre det :)

  1. Det er kjempegodt! Hehe, samma her, i grunn! Så vittig at du fikk det til bursdagsgave, hoho! Ja, det er veldig fint med kortreist mat.

 5. Vi fikk en haug med epler fra hagen til en vi kjenner som alltid ender opp med å ikke bruke dem og vi smeller som regel alt sammen i eplekaker, haha. Tror kanskje vi har et usunt forhold til hva epler kan brukes til?

 6. Jeg selv tenkte å begi meg ut på å lage eplesmør, så jeg ble smålig misunnelig av å se at du har så mye fine eplesorter :D

Kommentarer deaktivert.