Home » Mitt Oslo » Mitt Oslo, del II

Mitt Oslo, del II

Nighthawk Diner
Seilduksgata 15, Grünerløkka. Rett ved Birkelunden. Nettsiden finnes her

Klassisk amerikansk diner, med retrointeriør og ansatte kledd i retrouniformer. Utrolig populært sted midt på Løkka, så bli ikke sjokkert om du må vente i kø på å få et bord! Det er verdt det :-) Her serveres det blant annet deilige burgere, sandwicher og pannekaker. Det finnes masse digg for oss som ikke spiser kjøtt å velge i, og milkshakene er til å dø for (særlig King Kong!). Kjøttet som serveres her er økologisk, noe som er et stort pluss! Anbefaler Nighthawk for en sen helgefrokost, eller en venninnelunsj midt i uka. På kveldene er det mye folk, mye stemmer og mye musikk, noe som kan bli i det meste laget for meg.

Villa Paradiso
Olaf Ryes Plass 8, Grünerløkka. Rett ved trikkestoppet Olav Ryes Plass og Parkteateret. Nettside finnes her

Italienskinspirert perle med bøttevis av sjarm. Her får du sånn cirka byens beste pizzaer, noe som er verdt et besøk i seg selv for oss pizzaelskere, med ekstra sans for det autentiske. Sørg for å få en vindusplass, så kan du skue ut over livet på Grünerløkka mens du nyter maten. Lysekroner i taket, herlige dufter fra det åpne kjøkkenet og observant betjening. Her går det også an å arrangere møter og kurs, bursdager og bryllup, da de har mulighet til å tilrettelegge for prosjektor, pc og dvd-spiller. Ikke dumt!

Rice Bowl
Youngs gate 4, like ved Youngstorget og Brugata. Nettside finnes her

Som med Nighthawk Diner er dette et sted du ofte må vente i kø på å få bord. Det lille lokalet kunne trengt en oppussing, og jeg kan mildt sagt ikke si jeg noen gang har vært veldig fornøyd med servicen her, men det veier maten virkelig opp for. Med en stor meny hvor alle rettene kan gjøres vegetariske eller veganske er dette himmelen for oss som ikke spiser kjøtt og er glad i thaimat. Be om tofu i vegetarretten din, og du vil ikke bli skuffet! Nydelig mat til veldig kjekke priser er ikke å forrakte. Her er det mulig å bestille takeaway, noe som kan være greit med tanke på at det ikke er like lett å få bord bestandig.

Grünerløkka Bakeri
Thorvald Meyers gate 72 B, Grünerløkka, like ved trikkestoppet Nybrua. Nettside finnes her

Utrolig koselig kafé nederst Thorvald Meyers gate, som ikke engang har rundet året. Her lages alt fra bunnen av, og som navnet tilsier bakes også alt av brød og kaker på stedet. Kaffien her er nydelig, brødet fantastisk og lokalet veldig lyst og koselig. Perfekt for en kakebit og en kaffikopp, eller en nydelig lunsjsalat med et glass saft til, over en god bok eller ilag med fine venner. På menyen finnes kjøttfrie retter å velge i, de fleste med masse god ost i (jeg elsker god ost!). Her selges også blant annet kaffi og te i løsvekt, så du kan få med deg de gode smakene hjem.

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Fy søren, nå gjorde du meg sulten ! Ser ut til at jeg må dra inn til Oslo for å spise middag i nærmeste fremtid ♥

 2. Ååh, skulle ønske jeg bodde i nærheten av Oslo! Alle stedene ser virkelig flotte ut, og kunne virkelig tenkt meg å prøvd ut de supersøte milkshakene på The Nighthawk Diner!

 3. Hihi, liker at jeg hadde tatt med akkurat de samme stedene hvis jeg skulle lage et “mitt Oslo”-innlegg! Du tar så fine bilder, altså!

 4. Sukk, sier jeg bare og kjenner at nå er det alt for langt fra Helgelandskysten og til hovedstaden!! Men nå har jeg jo noen flotte tips til den dagen turen går dit :):)

  1. Regner med det finnes fine steder også der du bor! Ja, her har du i alle fall noen hovedstadtips, den dagen ferden går hit!

 5. Kan si meg enig med Villa Paradisio! <3

  Rice Bowl virker spennende. Har du planer om å lage flere slike innlegg? Det håper jeg, for du har kjempefine tips! Forøvrig, har du vært på Cocoa and the gogo som også ligger på Grünerløkka?

  – Regine

  1. Ja, det har jeg! Skrev om Cocoa første gang 22. mai i 2011 (her er innlegget: http://mewkid.net/22052011/), og etter det har jeg vært der endel ganger, enten for å sitte ned, eller for å kjøpe noe til å ha med meg (her: http://mewkid.net/tirsdagskos-for-regnet-kom/ , her: http://mewkid.net/kjaerestedagsondag-i-slutten-av-februar/ , her: http://mewkid.net/20052012/ og her: http://mewkid.net/septembersondag-med-ane/). Skal nok dit førstkommende søndag også, hihi! Og! Ei jeg kjenner fra Risør jobber der :-) Så Cocoa er absolutt ikke ukjent. Den blir med i del III ;-) Du sjekket ut del I?

   1. Omnomnom <3 Du har gitt masse gode tips i Mitt Oslo 1 og 2! Håper del 3 kommer før sommerferien begynner, for da er jeg tilbake i min kjære hjemby! <3
    Fikk veldig lyst på mango og jordbærsmoothie!

    – Regine

    1. Så bra! Tja, vi får se! Det tok jo ganske så lang tid fra del en ble postet, til nummer to var på plass. Skal se om jeg klarer å være litt flinkere med del tre, isåfall. Har jo ikke vært sååå mye tilbakemeldinger på “Mitt Oslo”, så da blir det heller ikke det jeg prioriterer først. Men! I’ll try:* (samma her!)

Kommentarer deaktivert.