Home » Mitt Oslo » Mitt Oslo, del I

Mitt Oslo, del I

Fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt om mine favorittplasser i Oslo (spisesteder, kafeer, butikker og den slags), og det kan jeg såklart få til! Dere har helt sikkert lest om stedene på andre blogger (eller her på min blogg for den saks skyld) mange ganger før, men det skader vel ikke? Har også laget en egen kategori som heter Mitt Oslo hvor dette, og kommende innlegg, kommer til å havne :-) Here it goes!:

New Anarkali
Thorvald Meyers gate 76, Grünerløkka – rett ved trikkestoppet Nybrua. Nettsiden finnes her

New Anarkali oppdaget Åsmund og jeg rett etter at vi flytta til Oslo, og vårt aller første besøk der var 26. august 2009 (!), og siden den gang har vi vært der sånn ca en gang i måneden. Hoho! Det i seg selv sier vel litt om hvor bra maten er der?! Vi har tatt med så og si alt av venner, familie og kjente til denne fantastiske perlen, og det er virkelig det alleraller beste spisestedet i Oslo, etter min mening. I alle fall om man elsker indisk mat, koselige omgivelser, god service og ikke vil betale tusenvis av kroner for maten. Alt av vegetarmat på menyen er supergodt, og garlic naan og sweet lassi må med! Absolutt verdt et besøk (eller ti!)!

Liebling
Øvrefoss 4, Grünerløkka – helt i toppen av Markveien. Facebooksiden finnes her

Berlininspirert kafé med liten butikk i lokalene. Serverer meget god frokost og lunsjmat, nyyydelig lemonade og god kaffi. Lokalet er superfint, lyst og koselig, og hver gang jeg er innom er det massevis av andre kafegjengere der. Populært av en grunn, altså! Butikken har alt mulig fint, som bartevoks og klær, til helt greie priser. Det perfekte stedet for frokost med en god venn, hverdag eller helg. Liebling er dessuten også tilrettelagt for rullestol, noe som i min bok får et pluss!

Vega
Akersgata 74,  inngang Kurbadet – Buss 37 mot Nydalen T, fra Jernbanetorget. Gå av på stoppet Nordahl Bruns gate. Hjemmesiden finnes her

Vega serverer hjemmelaget vegetarmat fra buffé, har eget bakeri, og har enda tilgode å skuffe meg smaksmessig. Lokalene er kanskje ikke verdens fineste, men maten er helt utrolig god! Smakfulle og spennende vegetarretter fra hele verden, til en billig penge. Kan det bli bedre? Stort utvalg er det også. Her bør man dra med superapetitt, for det går ikke an å reise fra Vega uten å være stappmett

Café Vespa
Københavngate 2, rett ved Sofienbergparken – trikk 11, 12 eller 13 fra Jernbanetorget, og gå av på stoppet Olaf Ryes plass. Facebookside finnes her

Café Vespa ligger litt bortgjemt, men er så absolutt en skatt i kaféOslo! Skikkelig koselig atmosfære og innredning, med italienskinspirert meny. Her får man superdigg kaffi av mange slag, dagens suppe (som etter hva jeg har forstått alltid er vegansk!), bakeverk og brødmat med godt pålegg, samt mye mer spennende. Café Vespa selger også pasta, oliven og andre typiske italienske saker. Herlig kafé å besøke en regnfull formiddag, eller å kjøpe med snæks til å nyte i parken på!

Fuglen
Universitetsgaten 2, inngang Pilestredet – Kjør kollektivt (buss eller trikk), gå av på Stortinget. Hjemmeside finnes her

Atter en litt bortgjemt skatt er Fuglen, med sitt lekre 50- og 60-tallsinteriør. Herlig! Dagtid er Fuglen prisvinnende kaffi, smakfull te og andre forfriskninger, samt verdens beste brownie, kjeks, andre bakverk og påsmurt brødmat (inkludert vegetariske alternativer!). Kveldstid er Fuglen en spennende cocktailbar med, som alltid, hyggelig atmosfære, selv for oss som ikke drikker. Fantastisk!

Kaffeglasset
Osterhaus gate 14A, sånn egentlig i Torggata, i enden mot Jakob Kirke – Buss 34 Tåsen eller 54 Kjelsås Stasjon, og gå av på stoppet Jakob Kirke. Hjemmesiden finnes her

At Kaffeglasset ligger i Torggata, samme gate som Pinpoint ligger i, passer bra. Stedet er nemlig perfekt for en smoothie, en kopp god te eller kaffi etter arbeidstid med fine venner, eller for å spise lunsj. Ikke superbra vegetartilbud her, men de som jobber der er villige til å gjøre endringer i rettene for at de skal kunne passe oss ikkekjøttspisere også. Dessuten er kakene her helt sjukt gode!

Cafe Mono / Q
Pløensgate 4, inngang i Strøget Passasjen (der Pinpoint Ligger!), rett ved Youngstorget – Ærlig talt gåavstand fra Jernbanetorget! Hjemmesiden finnes her

Mono har vært stamstedet til noen av mine Oslovenninner siden før jeg flytta hit, og såklart har jeg også blitt med dit til nå og da! På matfronten er nøtte- og linseburgeren favoritten, stekte potetbåter er super snæks, og dagens suppe pleier også å falle i smak! Mono er som regel der Mari og jeg havner hvis vi skal “ta en kaffi etter jobb”, og blir da sittende ved bordene ute og drikke svart kaffi, og prate. Veldig koselig plass, sentralt og tilrettelagt for rullestolbrukere!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Så fin Oslo-guide! Vi har også New Anarkali som vår store favoritt. Vi gikk dit første gang helt tilfeldig på 17. mai i 2008, og etter det har vi bare kommet igjen og igjen og igjen og igjen. :)

 2. Superfin guide, som jeg kommer til å bruke neste gang jeg skal til Oslo!:)
  New Anarkali var jeg på ved siste besøk(to ganger) og der serverte de helt sjuuukt god mat. Man går derfra stappmett og med nydelige indiske smaker i munnen<3

  1. Veldig glad for at den falt i smak, og du får si ifra om du får brukt den! Åååh, ja, maten der er egentlig ubeskrivelig god! Føler veldig med det ;-)!

 3. Jeg kan skrive under på samtlige anbefalinger – disse er blant mine favoritter også! Flotte bilder som gir en følelse av stemningen på de ulike stedene. Gleder meg til fortsettelsen!

  1. Hurra! Tror du og jeg har ganske så lik smak når det kommer til dette, ja:-)! Takk for bildeskryt!

 4. Hei! mange fine steder i guiden! Elsker Liebling og Vega :) Og noen av stedene har jeg ikke vært på ennå, får nesten ta turen snart!

  Kan du si til Rakel at jeg fikk virus av å gå inn på bloggen hennes? Sannsynligvis en reklame, tenker jeg. Tør ikke gå inn der igjen for å si fra til henne, men tenkte det var greit å si fra! Takk :)

  1. Takk for skryt av guiden! Du får si ifra om du besøker noen av de andre stedene, og hva du i så fall synes om dem:> Kan ikke helt skjønne hva du mener du skal ha fått virus av? Hva er det du opplever som problem? :-S

   1. Gikk inn på bloggen hennes og vips! så fikk jeg virus. Trojaner. Men det kan jo ha kommet av noe annet også! Virusprogrammet oppdaget det med en gang, så det gikk bra :)

    1. Hmmm, skjønner. Hvis det hadde kommet derfra, hadde det sikkert vært flere av oss som hadde fått det, så jeg klarer ikke helt å få det til å stemme at det kom fra hennes blogg? Jaja, uansett, ingen skade skjedd heldigvis! :-)

 5. Alt sammen ser kjempegodt ut! Har vært på New Anarkali etter tips fra deg, – hva er det du spiser på det øverste bildet?

  1. Fornøyd med New Anarkali? :-) Retten på det øverste av matbildene er aloo matter; potet og erter. Supergodt!

  1. Så bra du setter pris på den! Si ifra om du tar turen innom noen av stedene, og hva du i så fall synes om dem!

 6. For et fint innlegg! Alle stedene er såå fine og har supergod mat! Har dog ikke vært på Fuglen eller cafè Vespa enda:P <3 <3

 7. En veldig fin Oslo guide, og veldig nyttig! :) Drar til Oslo neste uke så må få se om jeg får sjekket noen av de stedene! :)

  1. Ooo, god tur! Koselig at den falt i smak :-) Du får si ifra om du får besøkt noen av stedene!

 8. Å, kjempegøy innlegg! Har veldig lyst å bli bedre kjent i Oslo, og er så mye kjekkere å prøve ting som andre anbefaler, enn å bare velge på måfå. :)

Kommentarer deaktivert.