Home » Innkjøp og gaver » Mine Mummikopper, januar 2013

Mine Mummikopper, januar 2013

Til jul og bursdag fikk jeg tilsammen 7 Mummikopper (Filifjonka, Mymlen, Totiki, Tufsla og Vifsla, Mummimamma, Mummipappa og Hufsa) i presanger av venner og familie. Av koppene fra det faste sortimentet mangler jeg altså bare Stinky for å ha en komplett samling! Det er ikke dårlig, med tanke på at jeg begynte Mummikoppsamlingen etter at jeg fikk Kjærlighetskoppen (den lyserosa med Mummi og  Snorkfrøken på) av Ane til bursdagen min i fjor. Ett år har gått, og jeg er oppe i 22 kopper, woho!
IMG_8279

Flesteparten av koppene har jeg fått i gave av venner og familie, og det er vanskelig å velge seg én favoritt blant dem. Alle betyr noe for meg på hver sin måte, alt etter hvem jeg fikk den av og til hvilken anledning. Til daglig bor de på hylla på skrivepulten min hvor de pynter opp, pluss at jeg drikker te eller kaffi av dem stadig vekk. Har vi gjester, får gjestene velge seg en Mummikopp å bruke, og det er alltid moro å se hvem som velger hva:
IMG_8274

Så! Om dere samler på Mummikopper; hvilke har dere? Og klarer dere velge en favoritt blant dem? 

Translation:
My current Moominmug collection

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Wow så mange! Jeg har 14 kopper! Har noen favoritter, men det endrer seg.
  Jeg syns også det er fint å se hvilken kopp gjestene mine velger!
  Til jul fikk jeg 6 mummitallerkener! De er SÅÅ fine!

 2. Nå har du snart flere enn meg altså – jeg har 22 her i byen. Mamma og pappa fikk mummimamma og mummipappa, så jeg må kjøpe nye av dem, hihi, ellers hadde jeg hatt 24. Jeg har ikke den rosa med hun som gifter seg (er ikke det moren til Sniff?), My-mamma-koppen, den gule med Mummi og ‘hesten’, eller vinterkoppen 2012. Ellers har jeg alle du har + stripete My, Mummi på eventyr (svart/hvit), Stinky + vinterkoppen fra 2010 (tror jeg det er). Har ingen klar favoritt, det kommer an på humøret og hva som skal være oppi :D

 3. De er så fine! Eg skulle gjerne ha samla på dei, men for 200 ,- stk er dei litt dyre for eit studentbudsjett. Eg har Kjærleikskoppen og den er perfekt for å drikke kaffe og te i, men eg skulle gjerne ha hatt alle, he he :-) Diggar Mummitrollet!

 4. Hei :) jeg samler på mummikoppene, men syns det er vanskelig, siden jeg er fattig student :( har fått til sammen 8 stk :) Lille my, snusmumrikken, kjærlighetskoppen, mummi, vinterkoppen, mymlen,og 2 stk av stinky, skal bytte den andre jeg fikk til jul! jeg prøver også og få tak i de som er limited sann som sirkus koppen (ellernoesant) og de gamle(men de er det så få av at de er svinedyre!) jeg har elsket mummi så lenge jeg kan huske, og har grytekluter, bøker osv.

  Kan si jeg har en favoritt, og det må være lille My. rett og slett fordi jeg har blitt kallt det så lenge jeg kan huske, jeg er liten, sta og går nesten med håret i dott hele tiden :)

  Morro og se du ha samlet så mange!

 5. Jeg er veldig glad i snusmumriken, men det er vel fordi jeg var “forelska” i han da jeg var liten, og at jeg derfor får gode vibber fra koppen :)

 6. samlingen din er fantastisk! er selv oppe i tolv eller tretten kopper, tror jeg. favorittene er politimesteren, fjomsedyret og mymlen tror jeg, filifjonka er også veldig fin. har veldig lyst på hemulen, for den er så lilla og fin, jeg skal sørge for å ta den med meg hjem neste gang jeg er og handler.

  1. De selges i de fleste butikker som selger kjøkkenutstyr (Jernia, f.eks), og pleier å koste 199,- :-)

 7. Jeg begynte å samle i oktober, tror jeg, og har nå ti kopper! Jeg har Snusmumrikken, Mummitrollet, Mummimamma, Kjærlighetskoppen, Lille My, Stinky, Hufsa, Hattifnattene, Tufsla & Vifsla og årets vinterkopp, og jeg klarer ikke velge noen favoritt! Men Kjærlighetskoppen fikk jeg av kjæresten så den er litt spesiell da :-)

 8. Synes de er veldig søte, men har bare en som var en gave for 1 år siden. Jeg har en som jeg dessverre ikke vet navnet på, men som er i svarthvit og med Mummi på

 9. Jeg tror jeg har alle de faste.. omtrent iallefall :) Favoritten min tror jeg er den grønne med politimesteren, han er så søt når han lister seg på baksiden av koppen :)

 10. Så fin samling og fine bilder! :) Jeg har 26 stykker, fikk min aller første som barn på tidlig 90-tallet, så jeg har sakte men sikkert samlet kopper i 20 år (ikke like raskt som deg med andre ord!).

 11. Jeg samler, men har riktignok ikke like mange som deg :) Den fineste jeg har er et mummikrus som ble produsert i 1991, den er det nok ikke alle som har :) fikk den for en veldig snill pris på Epla, og syns den er så flott at jeg ikke tør å bruke den. Ellers har jeg vinterkruset fra 2009 og 2012, lille my, hufsa, mymlen, hemulen, mummi, snorkfrøken, mummimamma, mummipappa, tofsan og vifslan, kjærlighetskruset, sniff, snusmumrikken og stinky.

 12. Åh, for en fin samling! Nydelige farger og motiver, elsker mummikoppene, må nok begynne å samle selv så jeg kan ta det med meg når jeg flytter hjemmefra om en stund, hihi. Elsker leiligheten deres, den er så søt og fargerik :)

 13. Det beste er å få mummikoppene som en overaskelse syns jeg :-) Har 26 stk! Og mangler 5 av sortimentet som er ute nå (lettere å liste opp disse enn omvendt: Mymlen, Mymlens mamma, Totikki, Hemulen og Sausedyret ) Gir blod så jeg får også noen kopper derifra, stor bonus! Har også sommer og vinter 10 11 og 12, Hurra Helsinki og Stockmann koppen. :-)
  Det kommer to nye kopper i vår faktisk, spennede å se hvem det er! Tipper på at det er nye av Mummi og Snokfrøken :-)

   1. Så vidt jeg vet er det 59 kopper blir regnet som totalen, men av disse er det bare 57 av koppene som har den “standard formen”, slik som koppene du har i din samling :)

 14. Jeg har hatt lyst på disse fine koppene så lenge. Kanskje jeg burde begynne å spørre de til bursdager og sånn jeg også :) Jeg synes de blir litt dyre, er de ikke rundt 150 kr? Syns bloggen din er veldig fin Ina, og din blidhet som du overfører og fargene gjør meg glad :)

  1. De er supre å ønske seg i presang! Vanligvis koster de 199,-. Det var veldig koselig sagt!! Tusen takk:-D

 15. De er kjempefine. Hadde jeg hatt råd, så skulle jeg vel ha kjøpt noen fler! Akkurat nå så har jeg sniffkoppen + skål som er lik (ønsket meg begge to) :)
  Sniff er min favorittfigur i Mummi, så det er den fineste koppen:)

 16. Sjøl har eg bare den lyserosa hvor Mummi og Snorkfrøken klemmer, men den fekk eg for å gi blod, så den e jo veldig spesiell for meg då ^^

 17. Åå så mange du har nå!! Jeg er så utrolig fascinert av mummikoppene. Selv har jeg 8 stykker nå. Fått flesteparten av de, men noen er kjøpt selv. Fikk vinterkoppen og de 4 små miniatyrkoppene (vinter) i julegave :) jeg har mymlen, snorkfrøken, kjærlighetskoppen, mummimamma, hemulen, vinterkoppen 2012, snusmumriken og fjomsedyret. Elskbare koppene mine! Håper 2013 byr på enda fler kopper i samlinga mi (og din) :-D

 18. Hm, jeg har i allefall 9 kopper nå tror jeg.
  Husker ikke hvilke, da de fleste ligger nedpakket, men har i allefall Mummipappa, Mummitrollet, Snorkfrøken, Stinky, Primadonnaens hest, og vinterkoppen fra 2011. Har også en kopp hvor Lille My blåser bobler, og tror det kanskje er sommerkoppen fra 2011, uten at jeg skal si det helt sikkert.

  Håper jeg klarer å samle alle. =) Er mye enklere å få hele samlingen når man bare trenger å tenke på de nye som kommer ut hver sommer og vinter. =)

 19. Det er farlig når du plutselig har alle som er tilgjengelig, haha. Jeg har begynt å kjøpe endel vintage-kopper også, men kommer nok aldri til å få komplett samling, da de dyreste går får flere titalls tusen kroner.. Så jeg holder meg til de “billige” jeg kommer over på ebay. :) Akkurat nå har jeg ca 38 kopper tror jeg, pluss endel skåler, fat, bestikk og andre ting.. Samler egentlig på alt som har med Mummi å gjøre :)

  Favoritten klarer jeg ikke å velge, men jeg er veldig glad i sommerkoppene og de gamle vinterkoppene, samt de spesielle seriene som eventyr, hurra og night sailing. Hvis jeg må velge ut én av de jeg har blir det kanskje night sailing :) Av de som er i salg fortsatt liker jeg veldig godt Mymlen. :)

 20. Superfin samling. Heldig! Har lyst til å begynne og samle selv. Får også lyst til å sortere og ordne på dine etter farger og figurer. ;P Kjæresten har den grønne Tufsla og Vifsla-koppen som han har fått i gave av sin beste venn (kos!), den får jeg alltid servert kaffen i om morgenen når jeg er på besøk. Så jeg kjenner meg igjen i det du sier at hver og en betyr noe for deg! Får lyst til å si at den oransje hattifnattkoppen er en favoritt, den stikker seg litt ut, så rar og knall…. Før jeg ser alle de andre og tenker, “Åh! Den der var jo søt…”

 21. Wow, for en fantastisk samling :) Jeg har ikke riktig så mange enda.. Enig, det er spennende å se hvilken kopp gjestene velger, jeg gjør dette ofte selv også. Og så er det spennende å se hvilken kopp jeg selv velger om morgenen, blir det Hufsa eller Hemulen idag liksom :) Favorittkoppen min er med Totiki! Det er ikke den vakreste, for det er for meg kjærlighetskoppen. Men jeg blir alltid så rolig av å holde rundt Totiki-koppen.

 22. Såå fine! :D
  Har ingen selv, men ønsker meg Snusmumrikken-koppen. Syntes den er så søt :)

 23. Åhh, så utrolig fin samling du har fått!

  Jeg har fått alle mine Mummikopper av venner og familie, og så langt har jeg: Mummitrollet, Kjærlighetskoppen(Mummi og Snorkfrøken), Mummimamma, Mummipappa og Lille My! Det er umulig å velge en favoritt blant disse fine koppene! :-)

 24. OI! :D gleder meg til å ha SÅ mange! :D
  Jeg har selv sommerkoppen(husker ikke hvilket år, men det er den du har med Dronten Edvard og Mummi), Mummimamma, Mummi, Kjærlighetskoppen, Sniff, Stinky, Hemulen, og Hattifnattene :) klarer ikke helt å bestemme meg for en favoritt, fordi da blir det “urettferdig” for de andre. Haha xD

 25. Jeg begynte ikke å samle før sommeren 2012, men så langt har jeg Hufsa, Snorkfrøken, Mummi, Mummipappa, Primadonnaen’s Hest, Mymlen’s Mamma, Mymlen, Filifjonka, Vinterkoppen for 2012 og Kjærlighetskoppen.

  Syntes alle koppene er så fine på sitt vis, så det er vanskelig å plukke en favoritt. Men jeg tror kanskje at Primadonnaen’s Hest og vinterkoppen for 2012 er de som er høyst oppe på lista. De har så fine farger og motiver.

 26. Samler ikke på dem selv, men jeg liker veldig godt kjærlighetskoppen og den med Sniff og pusekatten <3.

 27. jeg har samla i fem år, så begynner å bli en del :-) favoritten min er snusmumrikken, både karakteren og koppen er utrolig fin

 28. Jeg har bare stinky! Fikk den til jul av mamman og pappan til kjæresten min! :) Så det er min favoritt, haha!

 29. så fint! jeg har bare to nye og tre gamle jeg har hatt siden jeg var pitteliten, men jeg har veeldig lyst til å begynne å samle litt mer aktivt så jeg kan få fler. jeg er hardbarka mummifan, så det skulle bare mangle, har de gamle bøkene og slikt:)

 30. Jeg har kjærlighetskoppen, mummi, mummimamma og totiki. Har nettopp startet og samle, så det skal bli mange flere! Elsker de alle sammen. :)
  I tilleg til kroppene har jeg et fat med stett med Snorkfrøken på og en mugge/litermål med Mymlen på. Muggen er noe av det fineste jeg har!

 31. jeg liker at gjestene dine får velge :) hvis det hadde vært meg hadde jeg stått foran dem og bare sett på og tenkt og tenkt og kanskje bestemt meg 5 minutter senere (og så likevel valgt en annen til slutt, hihi).
  selv har jeg bare én mummikopp, den svart hvite som heter ‘eventyr’. jeg kjøpte den i Oslo etter at jeg ble ferdig med muntlig eksamen i norsk i fjor vinter. her i Belgia og hjemme i Nederland er det dessverre litt vanskelig å få tak i dem (de blir ikke salgt et eneste sted – så vidt jeg vet – og det er kjempedyrt med frakt), men jeg håper å ha en like stor samling en dag selv. de er bare så fine!

 32. Jeg pleier å kjøpe Mummikopper til kjæresten min til jul og bursdag, han var storfan når han var liten og det er jo en kjempe søt serie! (Planen er at vi skal ha disse koppene når vi flytter sammen, min slue plan) Koppene er jo så fine og fargerike. Tror han bare har 3/4, men det er en start! Jeg pleier også å kjøpe skålene som hører til!

 33. Tusen takk for innlegget!
  Jeg har mummimamma, mummipappa, snorkfrøken (sesongkopp tror jeg, fra pappas tid i blodbanken), kjærlighet, mymlen, sniff, lillemy og hemulen. De fire siste er de fineste i mine øyne :)

  Jeg har bursdag i februar og da ønsker jeg meg disse:
  1. Snusmumrikken
  2. Filifjonka
  3. Mymles mor
  4. Hattifnattene
  5. Snorkfrøken

  Fargemoro, fine, og den spesielle følelsen du får av å velge hvilken “person” (som du fikk koppen av), som du vil henge med under te/kaffe-koppen. Stas :)

 34. Har 38 kopper hittil, og har samlet rundt 2 år ca.
  Har så mange favoritter, så vanskelig å velge ut kun én.
  Stockmann, Christmas Suprise og Hurray koppene er topp 3.

  Nå er jeg kommet til et punkt der det begynner å bli mer og mer
  vanskelig å få tak i flere kopper. Men har snille venner og familie som hele tiden er på utkikk for meg, så i ny og ne kommer det et nytt medlem i mummikoppfamilien.
  Fikk en ny i dag faktisk, ‘Family’ heter den.

  http://i593.photobucket.com/albums/tt15/pootykamira/image_zpsbfa61841.jpg
  Lastet opp et bilde på photobucket av samlingen min :)

  Ønsker deg en kjempefin helg videre. :)

  1. Oho, takk! Jeg har ikke Mummi på Eventyr (har ikke funnet den noe sted!), men de andre har jeg heldigvis. Blir veldig spennende å se hva som kommer av nye saker:-D Er veldig spent merker jeg!

 35. Hei!

  De er bare sååå fine, jeg har 40 forskjellige til nå.
  Elsker dem, og vi bruker de til stadighet.
  Lykke til med samlingen din :)

 36. Heisann! Jeg har 45 kopper, (og dobbelt av noen) Jeg er på utkikk etter de som jeg ikke har. Jeg vet at det er 3 kopper jeg ikke har, som fantes på en brosjyre (første “serieutgivelsen”?) som jeg fikk med når jeg kjøpte mine 3 første… Det er de koppene som avbilder mer enn bare 1 av mummidyrene på. Den een er grønn og heter “kontoret” De andre husker jeg ikke hva heter…. Og av senere produksjon, mangler jeg muligens en vinterkopp + 2 sommerkopper. Vil gjerne ha dem alle…

Kommentarer deaktivert.