Home » Favoritter » Tanker » Tilbakeblikk » Krydderjenter, Girlpower og nittitallet

Krydderjenter, Girlpower og nittitallet

how-the-spice-girls-made-me-a-better-global-citize__1500x670_q85_crop_subsampling-2
2440748.main_image Spice-Girls

Ah, Spice Girls!
I år er det 20 år siden de virkelig slo igjennom med låta Wannabe, og tok verden med en enorm storm. Et års tid etter sånn ca, da jeg gikk i førsteklasse på barneskolen, ble jeg også hodestups betatt av denne jentegruppa, i likhet med resten av jentene i vårt langstrakte land.

Spice Girls-feberen herjet i noen år, og jeg var forelska i både Geri og Emma (enda Mel B og Mel C nok er de to jeg liker best i voksen alder!), fikk tak i CD’ene som jeg spilte på repeat til det uendelige, fikk videokasetter med konsertopptak og selveste Spice Girls the Movie, fikk Spice Girls-klær, samlet på Spice Girls-kort (dette var en stor greie, og jeg var besatt!), fantaserte og drømte med bort. Alt som hadde med Spice Girls å gjøre var brennaktuelt for meg, og jeg sugde til meg alt som en svamp. Sang med på sangene, og ønsket å bli like kul som dem når jeg ble voksen.

Der og da føltes det som om mitt liv som fangirl varte i evigheter, men når jeg ser tilbake på det nå, så ser jeg at det ikke gjorde det i det hele tatt; jeg sluttet å like dem ikke såå lenge etter at Geri forlot gruppa i 1998, men tid føles jo så annerledes når man er barn. Kanskje digget jeg dem i et par år, totalt?

Spice Girls frontet Girlpower, at vi jenter er sterke, at vi kan være råtøffe og få til ting, selv om vi sminker oss og kler oss pent; man må ikke være enten eller! De pushet grenser, var innovative og spennende, rett og slett et friskt pust! Det tror jeg var bra forbilder for en 6 årig Ina :-) Jeg husker jeg drømte om piercing i tunga, nesa og etterhvert øyebrynet fordi noen av jentene i gruppa hadde det, samt kule små tatoveringer. Kule hårfrisyrer og fargerike klær sto også på ønskelista, og selv nå når jeg ser tilbake på dem og hvordan de var da jeg forgudet dem, synes jeg de ser innmari bra ut! Musikken er fortsatt fengende, og jeg har null problemer med å høre på de gamle favorittene den dag idag!

spice-girls-hd-wallpapers-top-hd-desktop-wallpapers-of-spice-girls-free-download

Jeg har en del bilder fra min tid som Spice Girls-fan, og dette er nok kanskje det morsomste. Herlighet så tøff jeg følte meg i dette antrekket, idet jeg poserte for mamma eller pappa som knipset bildet, på utsiden av barndomshjemmet mitt. Det ser jo ikke ut i måneskinn, hverken antrekket eller poseringa, men det er det som gjør det så herlig, haha!:
011

Og til slutt, mine topp tre favorittsanger fra mine dager som Spice Girls-fan! Jeg elsket også musikkvideone til disse sangene; jentene var jo så pene, de hadde så kule klær, var så tøffe og sang så nydelig. Dessuten er Wannabe spesielt kul, siden den er filmet i kun et segment!:

Så folkens! Fortell meg!:
– Hadde dere noe forhold til Spice Girls? Fortell!
– Hvem var deres favorittkrydderjente?
– Hvilken var deres favorittsang?
– Hvor gamle var dere da dere var fans?
– Hva samlet dere på av Spice Girls-merch?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Ahhh 90-tallet! <3 Kjenner meg igjen i det meste du skriver her ja (født i 91)! Har til og med klistra Spice Girls godteripapir i glansboka mi xD Var nok mest glad i Baby Spice og Wannabe var favoritten. Har fortsatt vhs med filmen deres <3

 2. Åh, Spice Girls <3 Og generelt 90tallet, med jenter som både var pene, fargerike og badass. Føler nesten vi har gått litt tilbake etter det :(
  Jeg elsket Spice Girls fra jeg var ca 7 til jeg var ca 9, et par år altså. Alle jentene gjorde jo det, mens det ikke var så veldig "lov" for guttene å like dem. Victoria var min favoritt, jeg er egentlig ikke så sikker på hvorfor, det var ingen andre som likte henne, haha. Kanskje det var nettopp derfor.
  Jeg samlet på Spice Girls-bilder som vi satte i spesielle album, og klistremerkene som kom ut da filmen kom. Og filmen, da. Den så jeg så mange ganger at jeg fremdeles kan den ca utenat :)

  1. Enig!! Ja, det føler jeg også at vi har, i grunn. Var jo Aqua-Lene også (heit!), på den tida. Kan skrive under på det med å kunne filmen utenat, haha! Jeg så den jo igjen her forleden, og kunne ca alt på rams. Moro! Så kult at du likte Victoria egentlig, for som du sier så var det jo “ingen” som likte ho! Det bar tider, ass!

 3. OMG! jeg eeelsket spaisgøls :’D geri og emma var vel mine favoritter blandt dem. Jeg samla på kort (hadde albumet óg, høhø), klistremerker og klær. Husker jeg hadde Victoria og Geri i barbiedukker. Herregud så stort det måtte ha vært!

  1. Hoho! Hadde album også, knis! Jeg var jo ikke noe særlig Barbiefan, men husker jeg så langt etter de dukkene der, asså. Ja, det var så kult!

 4. Ååh ja jeg var kjempefan av spice girls! :-D jeg var 7/8 år og sang med av hjertens lyst til wannabe (og traff sikkert bare 20% av ordene sånn engelsk-messig) :’D min favoritt spicegirl var Emma, og jeg husker at jeg gikk med håret i topper slik som hun hadde :-D jeg hadde t-skjorte og film med jentene, og følte meg sååå kul ikledd den skjorta! Hoho, det var tider :-D

  1. Hihi, ååå! Det med å syne med på sanger som barn er egentlig veldig vittig. Du verden så mye feil og rart som kommer ut! Hoho, ja, det var det virkelig!

 5. Å så gøy!!! Spice Girls var jo livet!!! Jeg bytta favoritt fra Victoria til Mel C etterhvert, og jeg var så heldig å få gå på konsert med dem her i Oslo, sammen med ei venninne. Det var rett etter at Geri hadde forlatt gruppa husker jeg. Favorittsanger er nesten de samme som dine: Who do you think you are (min daværende bestevenninne og jeg lagde dans til denne låta hihi), 2 become 1, Do it og Mama. Ellers gikk det i plakater og bilder av merch, et par t-skjorter og så klart albumene! Filmen så jeg et par ganger, men ønsker meg den faktisk på DVD nå haha :-D

  Takk for dette innlegget som gjenopplivet min barndom noen minutter :-D

  1. Wooooow, tenk at du fikk se dem opptre! Herregud så utrolig kult! Det hadde liksom langt ifra vært det samme å se fem opptre idag. Kjenner jeg ble litt misunnelig nå! Vittig med dansen også, hoho! Do it hadde jeg glemt litt, den likte jeg jo også kjempegodt! Takk for en veldig koselig tilbakemelding! Yay for Spice Girls!

 6. The lady is a vamp!!! Hører på spice girls høøøyt i bilen med gamle venner haha!

 7. Haha, så morsomt at du har skrevet om Spice Girls! Jeg satt akkurat og diskuterte dem med familien istad :D Jeg var en fan, men ikke hardbarka. Vi i min gjeng var nemlig for opptatt av Backstreet boys og Hanson ;) Det må forøvrig nevnes at de to bandene fortsatt lager musikk (og fortsatt gir meg liiiiiitt stjerner i øynene, haha!!). Ahh, nostalgi altså :)

  1. Haha, herlig!! Åh, jeg kom liksom ikke dit at jeg likte de banda der, men de var jo på samme populæritetsnivå som Krydderjentene i grunn! Hoho!

 8. Så herlig bilde! ^^ Jeg var også hodestups i et par år, da jeg var seks-sju. Jeg likte Baby Spice best, men det gjorde venninnen min også, så jeg fikk ikke lov til å “ha” henne og måtte trøste meg med Posh som “favoritt” xD Nå i dag tror jeg derimot Scary Spice er på toppen!
  CD’ene hører jeg fortsatt på, de får meg bestandig i skikkelig pepp-humør ^^

Kommentarer deaktivert.