Home » Reiser » København-tips? Jatakk!

København-tips? Jatakk!

købiss
Bilde lånt herfra
Åsmund og jeg fantaserer så smått om en aldri så liten helgetur til Danmarks hovedstad i løpet av seinsommeren/ tidlig høst, og har såvidt begynt å planlegge i det små. Selv har jeg aldri vært i København, og Åsmund har ikke vært der på mange, mange år. Siden dere har vært så flinke til å gi oss finfine tips i forkant av tidligere reiser, tenkte jeg å fyre løs igjen:
Har dere noen København-tips til oss?
Hotell med sjarm, nydelige spisesteder, hyggelige kaféer, morsomme butikker, ting å gjøre, ting å se?
Vi blir veldig glade for tips, så på forhånd mange takk!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Anbefaler FIAT, en italiensk restaurant som ligger ved Kongens Nytorv :) Masse god mat, inkludert tapas, pizza og pasta :)

 2. Vil anbefale Tivoli, selv om det er dyrt. Det er mange kule karuseller der og masse fint å se på^^
  Og du må besøke Søstrene Grene som ligger i Strøget – hele 3 etasjer!
  Ved fint vær,mså kan man bli med på en båttur nede ved Nyhavn, da får du se mye av København^^
  Ripley’s Belive it or Not har mye rart å se på og passer veldig fint om det regner ;)

  1. Woow, tre etasjer, hoho! Jeg kan ikke ta karuseller dessverre, men det kan Åssi! Båttur høresogså veldig fint ut, egentlig.. Takk for tipsene!

 3. supermarie.net har just vært i kbh og hadde noen tips på bloggen sin :) cbh downtown hostel var et av dem, trur jeg :)

 4. For mat: Torvehallerne (mathallen) ved Nørreport for lunsj. Copenhagen Street Food på papirøen hvis været er fint. Kødbyens matmarked på lørdag om været er fint. WEDOFOOD har de beste måltidsalater. Cafe N i Blågårdsgade har god vegetar mat. Det har også Mahalle i Birkegade og Morgenstedet i Christiania. Cofoco.dk har mange restauranter som man kan få en tre retters til 300 danske kroner. Mange av restaurantene tilpasser til vegetar/pesicaner meny om man spør på forhånd. Host og Vespa er favoritter. Kiin kiin for gourmet thai mat. Og min egen bedrift, men vet ikke om det blir spam å skrive det her?

  Cafer: I sentrum: The Living room og Log Lady i Studiestræde. Diverse cafer i øvre del av Istedsgade, side gatene og Enghave plads (kaffe og vinyl, juice og bogcafen er blant favorittene). Diverse cafer i Blågårdsgade. København er en skikkelig cafe by:)

  Museer: Glypoteket (gratis på søndager). Statens museum for kunst faste utstillinger er alltid gratis. Louisiana er utenfor København men verdt turen!

  Gå tur: Botanisk have, Kongens have og Frederiksberg have er alle fine. Christiania (det er mye mer enn bare røyking, Masse morsom hjemmesnekret hus og kunst å se på og selv en hestefarm helt i enden). Søene (de kunstige innsjøene mitt i byen).

  Lei en sykkel. Da får du sett mye mer av byen:) Ellers har København et veldig bra offentlig transport system.

  Om du drar til Tivoli så sjekk ut fredagsrock.dk Hver fredag til en gang i september er det konsert (og masse mennesker) i hagen. Det er inkludert i prisen, men ikke dagen å dra om man bare vil tusle rundt der inne. De har og fyrverkeri hver helg men det kan man fint se utenifra.

  Om det mot all formoding er badevær så kan du bade ved Islands Brygge og Amager Strand. Det regner og blåser ganske mye i København.

  For litt mer spesielle klesbutikker sjekk øvre del av Istedsgade og Elmegade (og området rundt).

  Mellom 21 og 30 august er det Copenhagen Cooking festival.

  Sjekk ut aok.dk for ting som skjer i byen.

  Visit Denmark har også mye bra tips online:)

  1. Wow, tusen takk for en kjempespennende og inspirerende liste! Her var det mange punkter som virker veldig fristende! Perfekt! Neinei, absolutt ikke spam: del gjerne ditt sted, det er bare moro! Tusen takk for at du tok deg tid til å lage denne fine lista. Jeg håper også andre vil finne noe nyttig her!

   1. Det var fint du ble inspirert:) Om det er noe du lurer på så bare spør:)

    Selv om Nyhavn er kjempefin så ville jeg styrt unna å spise der. De aller fleste stedene der er sikkelig turistfeller.

    København må ha de beste brunch steder i verden. Det er veldig vanlig her å gå ut å spise lunsj/brunsj i helgene (som heter frokost på dansk, men også morgenmad (norsk frokost) spises på cafe). Det er så mange gode steder å gå at jeg glemte å nevne noen av de beste. Som granola, grød, the yougurt shop, 42 raw og Møller Kaffe og Køkken (frokost tapas). Jeg er litt opphengt i mat… Min bedrift er http://www.cookwithalocal.net skulle dere ha lyst å lage mat sammen med noen. Vi er ganske nye så det kommer mer på siden etterhvert.

    1. Tusen takk, det skal jeg benytte meg av! Og takk for “advarselen”. Turistfellene kan ofte være greit å styre unna. Det er derfor det er så kjekt å spørre dere som leser bloggen om hjelp, for dere har alltid så mange gode tips! Jeg kjenner jeg får vann i munnen av matpraten…Mmm! (Matopphengt selv, hoho!). Bedriften din virker kjempefin! Takk for at du delte linken!

 5. Det som er fint med Tivoli, er at man kun betaler entré (99 DKK) hvis man ikke ønsker å ta karuseller. Det er masse fint å se på – teater, ballet, tivoliets gardeparade, lysshowet “Tivoli Illuminationer” (anbefales) og mer – alt dette er inkludert i inngangsbilletten. Program ligger ut på hjemmesidene deres.

  Anbefaler også Sing Tehus (Skindergade 25) til deg som er så glad i te!

  1. Åh, DET er jo genialt! En hindrings eller to kan vi saktens avse. Herlig! Tusen takk for tips, og ikke minst til teplassen!

 6. Hvis dere vil ha en gratis guide på sykkel rundt i denne deilige byen så kan jeg stille opp! Nå har jeg bodd her i to år og kan gjerne finne noen fine steder, ellers er sykkel den beste måten å dekke store områder på kort tid! :) ta gjerne kontakt på email hvis dere vil ha en privat guide i noen timer!

   1. Jeg stiller gjerne opp! (Så lenge det ikke er 3-6 sept, for da er jeg hjemme i Bergen ;)

 7. Hvis I gerne vil på havne-/kanalrundfart, så koster det kun 40,- med Netto-bådene. Ellers er der også bådbusser, hvor man kan hoppe af og på som man har lyst. Det koster en almindelig busbillet/klip.

 8. Har bare vært i København en kort tur før men da sov vi på Copenhagen Downtown Hostel. Om dere ser etter noe stort og fint, er kanskje ikke dette stedet for dere. Det er veldig hipster-aktig, billig med litt små rom, ok senger og et litt rart dusjoppsett på toalettet. Da vi reiste ville vi bare finne noe billig siden vi bare skulle sove to netter og vi ikke hadde tenkt å sitte på hotellet hele turen :P

  Utenom finnes det en photobutikk et kvartal oppforbi Strøget (handlegaten/gågaten) som heter Photografica. Her har de både nytt og gammelt fotoutstyr samt fotofilm og polaroidfilm. Jeg var på jakt etter fotofilm og polaroidfilm og her hadde de et utvalg jeg kunne sette pris på (: Selv om dere ikke skal ha noe så kan jeg anbefale dere å stikke innom (:

Kommentarer deaktivert.