Home » Reiser » Klar for Tyskland (og muligens noen andre land?)

Klar for Tyskland (og muligens noen andre land?)

IMG_7407
Ferdigpakket, og klar for å gjøre meg i stand til avreisen. Min onkel, mormor, Rannei Christine og jeg reiser nemlig avgårde på biltur i Europa idag, og først ut et en fergetur til Tyskland. Vi kjører ombord i Kielferga klokka 14, og legger til kai i Kiel i morgen formiddag, nærmere bestemt klokka 10. Med andre ord har vi en lang båttur foran oss! Jeg som vanligvis blir skikkelig uvel på slike ferger, gruer meg for selve båtturen.. Reisesyketabeletter er kjøpt inn, og jeg håper det vil gå fint!

Bortsett fra DET gleder jeg meg veldig til tur! Vi har planlagt svært lite, annet enn at vi kjører mye, ser mye og opplever mye. Jeg tar med meg dataen, men det er ikke sikkert det er WiFi der vi tilbringer nettene underveis, så jeg kan derfor absolutt ikke garantere for at det blir hyppig blogging av den grunn. Skal allikevel knipse masse bilder, blogge og laste opp bilder på Instagram (heter mewkid der!) når det lar seg gjøre. Vi snakkes!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. God tur! (Har faktisk nettopp lært hvorfor man blir kvalm av buss og båt o.l. Forstyrrelser i balanseorganet i det indre øret forteller at du er i bevegelse, mens kroppen sier den står i ro. Hjernen tolker da de motstridende signalene som matforgiftning og skaper kvalme slik at man kan kvitte seg med giften. Ikke så nyttig kanskje, men jeg synes det var litt interessant.)

 2. Vet ikke om du har vært på Kielferga før, men hvis ikke så kan jeg betrygge deg med at det føles ikke ut som man er på en båt! Den er såpass stor, at det skal ganske mye til før man merker bølgene (heldigivs!) :-) God tur!

  1. Tusen takk for det! Erfaringsmessig reagerer jeg somregel på både store og små ferger, men jeg har ikke kjørt med nøyaktig Kielferga før. Håper du har rett, hihi!

 3. Jeg har så dårlig samvittighet. Jeg er blir megasløv når det gjelder å lese bloggen din. Jeg har jo fulgt deg siden 2008/9 (HERREGUD er det så lenge!?) og nå har jeg bare vært skikkelig dårlig. Det er vel ett år siden jeg leste fast, og da skylder jeg på instagram. Jeg har følt at jeg får med meg det viktigste der og de beste bildene. Men nå skal jeg ta meg sammen! Du fortjener jo hver eneste kommentar du får, og enda mer. Du får ha god tur til Europa! Jeg tar turen om to-tre uker til Berlin, Brussel og Amsterdam på mini-interrail. Det blir kjempegøy og jeg satser på mange fotomuligheter! Du må hvertfall kose deg masse, så er jeg her i kommentarfeltet når du kommer tilbake, haha!

  1. Ååå, ja, det er lenge!! Vel, for min del er Instagram bare en bi-ting hvor jeg legger ut en sjelden gang, i forhold til bloggen, hvor jeg oppdaterer tre ganger om dagen. Sånn sett er det lurere å følge meg her, haha! Uansett. Tusen takk for at du følger, enten her eller der! Det setter jeg stor pris på!!

 4. Goo tur! Har tidligere jobbet ombord som kokkelærling på Color Fantasy (vet ikke om det er Magic eller Fantasy du tar), men har bare opplevd biiiiiittelitt sjøgang på vinterstid. Båtene er såppas store at det er stort sett/nesten alltid rolig hele veien :-)
  Anbefaler en liten tur oppe i Observation ved utseiling og ta en kaffe og spise rekesmørbrød/kake (Da jeg jobba i a la carte – resturangen pleide vi å lage en nydelig sopplasagne som vegetaralternativ. Pizzaene i pizzarian er også veldig gode. Nå er det riktignok et par år siden jeg jobba der, og stor mulighet at det er endret på, men go tur!

  1. Og PS… Mobildata og å ringe ut fra skipet fra mobilen når båten drar ut av landet er ikke anbefalt.. Det koster flesk!

  2. Ja, sant det! Tuuusen takk! Nå er vi på vei, og det går helt ok. Er svimmel, men ikke kvalm. Tusen takk for tipsene!

 5. God tur! Håper du koser deg masse!

  Selv blir jeg kjempefort kvalm selv, enten det er bil/buss eller båt, så føler med deg. Tar alltid 1-2 reisesyketabletter 1 time før avreise. Det som også hjelper meg 100% er å sitte oppe og utep å dekk, da merker jeg INGENTING til bølger og den friske lufta hjelper veldig :-)

  1. Tuuusen takk! Ja, det blir jeg også ofte! Hehe, tenkte å sitte på dekk, men det blåste etterhvert så mye at jeg var redd for å blåse overende! Helt seriøst. Iiih! Nå er det heldigvis overstått, og bilkjøringa idag har gått som en lek. Hurra!

Kommentarer deaktivert.