Home » Bakverk » Oppskrifter » Julebaksten på plass

Julebaksten på plass

I år har vi bakt julekaker, hele tre slag! Det er tre slag fler enn i fjor, det. Hoho!:

Pepperkaker, i form av katter, griser, lam og kameler. Sjokoladekuler med havregryn og kokos (skikkelig gode!), og kokosmakroner. Vi bakte ikke så store porsjoner, ettersom vi reiser på juleferie om ikke så alt for lenge. Bare sånn akkurat passe nok til at vi kan kose oss skikkelig med julebakst i tida før det :-)

Har dere bakt noen julekaker i år? Eller satser dere på kjøpekaker?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Jeg har fått kokosmakroner av min farmor, brune pinner og julenøtter av moren min – og snart reiser jeg ‘hjem på ferie’, så det har holdt denne tiden jeg har vært her jeg bor nå ;) Masse mer venter hjemme, det tør jeg vedde på. Ellers har jeg back Maryland Cookies – ikke så julete, men veldig veldig gode!

  1. Så mye godt! :-) Koselig å få hjemmelagde julekaker! Tror nok det venter mer enn nok hjemme i Risør også, hehe! Marylandkjeks høres ikke så kjipt ut det heller, jul eller ei:>

 2. Så flinke dere er!! Vi er ingen kakemonser og hverken baker eller kjøper, men jeg bruker å få en boks med barndommens favorittjulekaker av onkelen min. Det holder i massevis ;) Hos oss går det mere i sjokolade og potetgull (dessverre, kanskje? ;) ). God helg og klem fra Anette :)

 3. Jeg har siste eksamen den 17.desember og drar hjem til jul den 20, så på meg blir det nok bare butikk kaker. Men jeg syns de er ganske gode, så det går greit :)

 4. De sjokoladekulene (eller havrekuler som jeg og familien kaller dem) er min favoritt når det kommer til julekaker :’D

  1. Havrekuler er vel kanskje egentlig et litt mer passende navn, hehe:-) Det skjønner jeg godt, for de er sååå gode!

 5. Jeg skal bake en kjeks-versjon av kanelboller! Vi drar også hjemover om ikke så lenge, men jeg vil bake ekstra mye slik at vi har utover ny-året også, hihi!

 6. Å, jeg er så glad i kakaokuler med havre i! Har du en oppskrift på de? :D

 7. Åh! Fekk lyst på pepperkaker no!
  Bakar vanlegvis rundstykke, kanelsnurrar og surmjølksplettar. Mor bakar skuffekaker, japsbollar og Berits brune pinnar. Går alltid opp i vekt i jola. Altfor mykje godt å eta.

  1. Du får legge til pepperkaker på årets bakeliste;-)! Høres ut som om det er mye godt som vanker i jula hos dere, ja!

 8. åååååå, nam! Kan du legge ut oppskriftene? Mamma ble sååå nysgjerrig på kokosmakronene dine! Sitèrer henne “ååh, hvordan kan hun lage så fine kokosmakroner? mine flyter jo bare ut” haha ^^

 9. Må først gjøre meg ferdig med alle eksamner, så bærer turen hjem til familien og pusene! Venter masse baking, tenker meg at det ser ca slik ut: berlinerkranser, goro, fattigmann, krumkaker, delfiakake, oreokuler og pepperkaker. Men aller mest tidskrevende og irriterende, lefse! Blir helt sprø av det, men ÅH så godt det er:D Kos deg masse i førjulstiden, synes nesten den er hyggeligere enn selve julen jeg.

  1. Masse digg! Lefse er sjukt godt :-D Venter nok det hos mine foreldre også (kjøpt fra noen lokale produsenter, riktignok). Takk for det; kos deg supermasse selv! Førjul, jul og romjul; alt er så fint!:-D

 10. Julebakst er så koselig! Vet ikke om det blir så mange sorter her i år. Men vi bakte pepperkaker i dag, og de ble skikkelig gode:). Hurra for jul!:)

 11. Jeg har ikke bakt en julekake siden jeg var liten, men så spiser jeg heller ikke julekaker. Men synes pepperkaker lukter godt så må ha noen på lur som jeg kan sitte frem til kaffen når gjester dumper innom. Pleier også og kjøpe mormors sjokoladeflarn av det lokale idrettslaget som går til inntekt av deres årlige idrettsleir i mai, men det er mest for å støtte :)

 12. Skal faktisk lure meg til å få kommentert nu jeg. :D
  Ja, jeg har bakt julebakst.. veeeeldig mye kan noen si. Grunn?

  Slik er det når man går vg” matfag, har jobb på et bakeri og samtidig har vært utplassert i en bedrift før jul.. så julebakst har jeg neeesten fått langt opp i halsen~

 13. Ååw, så koselig;) Kanskje jeg får en smaksprøve på onsdag? Hiihihihi<3
  Jeg skal på bakedag hos Cathrine som vanlig neste helg, og da blir det pepperkakebaking:)

 14. Til nå har e lagd hjemmelaga marsipan, negerboller (eller sjokoladekuler som du kaller det for) og snickerssnacks :-) Risboller skal e lage imorra :-) E så godt med julegodis :-)

Kommentarer deaktivert.