Home » Bakverk » DIY » Julebakst: oppskrift på krydrede honningkaker

Julebakst: oppskrift på krydrede honningkaker

IMG_6757
Oppskrift, med små endringer, hentet fra magasinet Lev Landlig nr.9/2015

Oppskriften gir ca 35 småkaker, avhengig av størrelsen på kakeformene

Du trenger:
– 150 g honing
– 100 g brunt sukker
– 125 g smør
– 2 ts malt ingefær
– 2 ts kanel
– 2 egg
– 1 økologisk sitron, vasket (kun skallet brukes)
– 500 g hvetemel
– 1 ts hornsalt
– Pepperkakeformer, eller andre former, til å lage selve kakefigurene

Sånn her gjør du:
1. Bland honning, sukker og smør i en kjele, og kok opp på svak varme. Rør om til alt sukker er helt oppløst, og avkjøl det til fingervarmt. 2. Pisk egg og riv skallet av sitronen sammen med eggene. Finn fram en stor bakebolle, og sikt hvetemel, hornsalt, ingefær og kanel over i bollen, og rør inn de piskede eggene og honningblandingen. Bland godt til det blir en jevn deig. 3. Sett deigen tildekket i et kjølig rom i omlag 30 minutter. 4. Forvarm ovnen til 200 grader, og kjevle ut deigen på en melet kjøkkenbenk. Deigen skal være ca 3 mm tykk. 5. Stikk ut kakefigurer og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, sett dem i ovnen på midterste rille, og la dem steke i 6-8 minutter. Akjøl på rist.

Kakene er fine som de er, eller så kan de dekoreres med melisglasur, nøtter (ha nøttene på før de går i ovnen), perlesukker eller lignende. Perfekt å gi bort på f.eks et norgesglass til jul, eller som vert-/vertinnegave i disse førjulstider!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Tusen takk for oppskrift! :) Jeg skal bake en haug av de her i Trondheim, fylle en kakeboks og ta med hjem til mamma og pappa til jul :D

Kommentarer deaktivert.