Home » Bakverk » DIY » Helgekos » Julebakst med tre slag

Julebakst med tre slag

I tillegg til å pynte til jul og å gjøre rent på søndag, bakte vi også julekaker! Det var med andre ord en veldig flittig søndag i den lille leiligheten vår, og kakeresultatet ble tre forskjellige slags nydelige kaker. Etter Åsmunds ønske ble det sjokoladerisboller, som jeg puttet i små muffinsformer for å unngå så mye gris:
IMG_6742
Vi bakte også honningkaker etter oppskrift i et magasin, og med honning fra svigermors bier! Kjempekoselig!:
IMG_6748
Honningkakene fikk bli hjerter, stjerner og blomster. Vi lagde også pepperkaker, som vi dekorerte med melisglasur. Pepperkakedeigen ble til griser, sauer, nisser, damer, trær, katter og måner. Finfint! Flesteparten av kakeformene har jeg fra jeg var liten, da vi bakte hos mormor og bestefar. Det er så hyggelig å bruke dem nå i voksen alder, og kjenne barndomsminnene strømme på!:
IMG_6757
De nyinnkjøpte, gamle kakeboksene kom til nytte!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Dette så utrolig koselig ut! Tror du at du kanskje kan legge ut oppskriften på honningkakene? De så veldig fristende ut :D

    1. Det var det! Åsmund, som ikke har hatt julestemning siden han var barn, sa til og med at han fikk det! Hoho! Ja, det kan jeg nok få til!

  2. Ååh, sjokoladerisboller er såå godt! Mamma gleder seg skikkelig til å lage kokosmakroner, og vi har brukt samme oppskrift som jeg spurt deg om for noen år siden, hun elsker de!

    1. De er helt syyykt gode, hoho! Åhh, er det sant?! Så utrolig koselig å høre!! Du får hilse henne å si at jeg synes det er superhyggelig å høre!

Kommentarer deaktivert.