Home » Risør » Stas og moro » Julaften, del II

Julaften, del II

Etter julevasken, var det på tide å sette i gang med siste del av julemiddagen! Mamma tok seg strengt tatt av alt, og hadde allerede kokkelert så og si hele dagen, men jeg måtte ordne min del av middagen. Som alle de andre kjøttfrie julaftenene jeg har hatt, har jeg spist den samme julemiddagen som resten av familien, men i stedet for svinesteik har jeg hatt mitt eget “kjøtt”. I år ble det ferdige schnitzeler, som jeg stekte i masse smør og pepper:
IMG_8394
Pappa og mamma var ikledd finstasen, og var så himla søte og fine og best!:
IMG_8398
Jeg hadde fått på meg julekjolen og røde sokker med pepperkakemenn på, hihi:
IMG_8415
Middagsbordet sto klart, salongbordet sto klart, og det luktet jul i hele huset:
IMG_8419
Mens vi ventet på gjestene, lekesloss pappa og jeg litt (pappa driver faktisk med jiu jitsu, hoho!), knis!:
IMG_8445
Gjestene, altså mormor, bestefar og onkel Andreas, kom på besøk, og julematen kom på bordet. Hurraaa og naaam! Vegetarschnitzel, potet, rødkål, surkål, rosenkål, gulrot, kokt eple med sviske, rørte tyttebær, tykk brun saus, tomat og agurk. Åh, så hiiimla godt!!!:
IMG_8454
Vi spiste oss altfor mette, men allikevel var det duket for dessert etterpå. Fruktsalat! Atter en gang: Nam!:
IMG_8481
Resten av julekvelden var det julekaker og kaffi, julegaver og hygge (viser fram gavene i neste post!). Åh, for en fin julekveld det ble! Julaften er alltid fin, men i år var det om mulig enda finere! Fornøyd!:
IMG_8501

Hvordan var deres julaften? Hva spiste dere, og hva gjorde dere? :-) God jul!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Åh så koslig! Foreldra dine så kjenpekoslige ut hihi :) jeg gikk også for vegetar julemat, nemlig bønnestek. Ha en god jul videre og godt nytt år fine Ina, som sprer jule og hverdagsglede med din flotte blogg <3

  1. Hihi, tuuusen takk for så fine ord! Lagde du bønnesteik på egenhånd, og ble den bra? Håper du får en herlig jul videre! Juleklem fram meg!

 2. Så flotte dere alle er, og så bra at kvelden/dagen var vellykket! Hos oss er det pinnekjøtt som er vanlig, noe jeg ikke er veeeldig glad i, men tradisjon er tradisjon!

 3. Vad härligt det låter!

  Min julafton var underbar som vanligt, paketbyte med sambon i sängen på morgonen, jag fick målarböcker för vuxna, pennor och två stora chokladaskar från Lindt hurra!
  Sedan åkte vi till mamma, kollade på Kalle Anka som är tradition och åt ett svenskt klassiskt julbord med lax, sill och massvis med annan mat.
  På kvällen spelade vi en omgång Trivial Pursuit som jag vann och satt sedan uppe med kortspel till tre på natten
  Jag älskar jul!

 4. Lagde steika helt på egenhånd og må få si at den ble veldig bra til at jeg aldri har gjort det før :)

 5. Å, det så koselig ut!
  Hvor har du fått tak i schnitzelen? Jeg har så lyst på, for jeg spiste det hele tiden før, men finner det plutselig ingen steder lenger.

Kommentarer deaktivert.