Home » Innkjøp og gaver » Innkjøp fra antikk og samlermesse

Innkjøp fra antikk og samlermesse

Husker dere at jeg for en drøy uke siden blogget om en antikk og samlermesse jeg hadde besøkt, og at jeg der gjorde et innkjøp fra 1800-tallet som hadde med tannhelse å gjøre? Vel, det var denne artige saken her!:
IMG_1876
Rett og slett en tannpastakrukke, fra ca 1890! Jeg hadde ikke sett lignende før, og falt pladask for denne morsomme krukka. Etter å ha lett litt på nett, kom jeg fram til at dette merket var riktig så populært i England den gang, og at disse krukkene befant seg i mange velstående hjem. Tannpastaen ble laget av forkullet og pulverisert arecanøtt, etter hva jeg har forstått, og gjorde tennene hvite og fine. Den eneste ulempen viste seg derimot å være at arecanøtten var både kreftfremkallende og ikke særlig bra for helsa generelt.. Pytt, pytt!:
ddd
Tegning lånt herfra

IMG_1875
Veldig søt og morsom er i alle fall tannpastakrukka, og jeg er glad for å ha slått til på den. Den vitner om en svunnen tid, designet er fint og fontene som er brukt er veldig fine! Eller hva synes dere?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Artig artefakt! Skal du ha noe oppi den eller skal den stå til pynt? :)
  Spennende med loppemarkedet, spesielt hvis det er mulig å finne skikkelig gamle ting! Selv ble jeg nylig ferdig med å rydde i mormors ting og underveis fant jeg mye kult, blant annet en lysestake med ugle på, som viste seg å være fra viktoriatiden o_O

  1. Ikke sant! Jeg tenker nok først og fremst og ha den til pynt i vinduskarmen ved kontorpulten min. Men, kanskje finner jeg noe å ha oppi den i tillegg?? Så koselig og fint det må ha vært. Og æææ, gøy med en så gammel gjenstand!! Gratulerer!

   1. Ja, det har vært litt av en skattejakt, for jo flere skap eller kofferter (fant hele 24 kofferter til sammen!) eller esker jeg åpnet, jo flere skatter kom frem i dagslys. Helt utrolig :)
    Hvis du har lyst til å se bilde av uglelysestaken, kan du søke på #MormorsSkattkammer på Instagram :)

Kommentarer deaktivert.