Home » Interiør » Hyacinthus orientalis

Hyacinthus orientalis

IMG_5751
Mamma har fylt huset med hyacinter hver eneste jul, så lenge jeg kan huske, og lukten av dem, sammen med Kongerøkelse, er hva jeg forbinder aller sterkest med jul. Disse små løkblomstene som finnes i forskjellige farger, som vokser og blomstrer etter en liten tid i husvarmen, må jeg derfor ha til jul som voksen, for å komme i skikkelig julestemning. Minst én hyacint, gjerne flere!

I år har jeg vært lur og kjøpt inn et par allerede nå, sånn at de rekker å blomstre til vi skal finne fram julepynten første søndag i advent (29. november, iik!). Foreløpig ser de litt malplassert ut der de står i hvert sitt kaffikrus, men når vinduskarmen skifter til julepryd, da skal de nok komme til sin rett!
Rekk opp handa dere som også kjøper inn juleplanter? I så fall hvilke?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Jeg skal skaffe meg den største julestjerna jeg kan finne, og noen minier til å ha rundtomkring :-)

  2. Vi pleide i mange år å ha julestjerner, men fant ut at jeg reagerer på dem, så da ble det slutt på det :/

    1. Åh, så dumt! Åsmund er også allergisk mot dem.. Men, jeg har hørt at man kan knipe av selve blomsten (den lille gule i midten), så kan det være du ikke reagerer på den! Vi har ikke testa det ut hos oss, men det kunne kanskje ha vært verdt et forsøk?

  3. Rød azalea! Liten og tett i bladverket, med røde og fine blomster. Har for første gang noe annet enn ti hybelkvadrat som skal pyntes jul, og det blir så gøy og spennende :D

    1. De er så fiiine!! Hoho, så deilig med mer plass å pynte på! Kooos deg med juleforberedelsene!

Kommentarer deaktivert.