Home » DIY » Interiør » Hvordan gikk det egentlig med stiklingene?

Hvordan gikk det egentlig med stiklingene?

I midten av mars satte jeg for første gang stiklinger, og plantet noen frø, i en liten såeske som fikk stå i vinduskarmen på kontoret (innlegg om det her). Jeg tok stiklinger av to av pelargoniene mine (den ene med runde blader, kjøpt på Plantasjen i fjor sommer, og den andre med spisse blader, opprinnelig en plante fra en stikling jeg fikk av mamma i fjor sommer), og sådde noen frø. Sånn her så det ut da:
IMG_5855


Så, i midten av mai var stiklingene vokst seg så store at de trengte sine egne potter, med mer jord og mer plass til å strekke på beina sine. Dermed plantet vi om (innlegg om det her):
IMG_3800
Og satte pottene på den nyinnkjøpte benken fra IKEA, rett ved vinduet i stua, slik at de skulle få mest mulig lys:
IMG_3813


Og det kan man si har vært vellykka! De to mamma-pelargoniene har vokst seg digre, og har allerede båret blomster en gang i sommer. Den med runde blader står på pidestallen til venstre, og den med spisse blader står bakerst på benken (den har vokst seg stor i bredden, og ikke i høyden).

Klatreplanten som bare var et lite frø, har vokst seg stor med digre blader, og kveiler seg opp rundt pinnene vi har satt i potta. Den vokser seriøst så mye at vi lett ser forskjell fra dag til dag, og jeg gleder meg til det kommer blomster på den! Åsmund er så søt når han hver dag sjekker den ut, og kommer med oppdateringer på hvor mye mer den har vokst siden dagen i forveien:
IMG_1096
Pelargoniene har også vokst seg betraktelig større, og det ser virkelig ut til at de stortrives i sitt nye miljø. Nå gleder jeg meg til å se hvor mye de vokser i sommerferien, og krysser fingrene for at alle sammen overlever!:
IMG_1092

Det har vært så moro å få til stiklingene! Å kunne trylle fram nye planter på den måten kjennes så godt, og å følge med på utviklingen deres har vært veldig fint. Jeg gleder meg til å sette nye stiklinger til neste vår, og ser fram til den dagen vi får et hus hvor jeg kan fylle alle vinduskarmene med pelargonier. Hihi!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Så fine! Jeg elsker planter! :-D Når jeg dro på ferie satt jeg små-/ og store flasker i alle pottene (opp-ned) med vann og alle overlevde :-D

Kommentarer deaktivert.