Home » Tanker » Høstmørket byr på tungsinn

Høstmørket byr på tungsinn

mew sentrum scene 2015 publikum
Mew på Sentrum Scene, 25/10/2015. Ser dere meg, eller? Foto: Mew Official

mew sentrum scene oslo 2015

Høstmørket sniker seg på, også mentalt. Hodet fylles med tanker, og jeg sitter igjen med en tomhetsfølelse i kropp og sinn. Post-depp etter to fantastiske Mew-konserter gjør at jeg kikker på billetter til noen av showene de skal ha i andre land i løpet av høsten/vinteren (woops!). I et par måneder hadde jeg gledet meg så innmari til disse konsertene, og de siste ukene ikke hatt så mye mer enn nettopp de i tankene, og nå sitter jeg igjen veldig fornøyd, men melankolsk, og med denne tilsynelatende umettelige tomhetsfølelsen. Som etter å ha gledet seg til julaften i månedsvis som barn, og første juledag igrunn var ganske kjip, fordi den ikke inneholdt presanger, forventning og spenning. Mørket som stadig senker seg tidligere om ettermiddagene hjelper heller ikke på humøret, og jeg tenker at jeg bør gå til innkjøp av D-vitaminer. At jeg burde ditt, og burde datt, men akkurat nå ikke orker. Det er rot på golvet, rot i hodet. Hodet er forøvrig også fylt med andre tanker, som jeg ikke helt kan dele her enda, men som setter meg i en enda sterkere zombietilstand, og gjør at det meste av dagligdagse oppgaver blir et stort tiltakmoment. Bare å skrive dette innlegget, å dele disse tankene med dere, føles som en skyhøy dørstokk.

Jeg tror jeg deler dette med dere av to grunner: 1. For å vise at heller ikke mitt liv bare inneholder regnbuer, kos og smil, men at det er mørke og tunge daler i blant. 2. For å be om en slags tillatelse til å ta bloggen litt som det kommer framover, til jeg kjenner at jeg får hodet over vann igjen (det kan ta noen dager, eller noen uker. Jeg aner ikke!). Jeg kan vel telle på én hånd de gangene jeg har bedt om noe sånt i løpet av alle disse årene som blogger, så jeg håper dere tillater og tilgir meg det.

Å skrive hjelper, og å dele det hjelper, alltid. Kanskje dere kan fylle kommentarfeltet på dette innlegget med ord som gjør dere glade og smilende, som for eksempel “kattunger” eller “eplekake”? Så kan vi alle lese igjennom dem, smile litt for oss selv, og kjenne at den sorte klumpen i magen vokser seg litt mindre for hvert smil <3 Takk!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Retrotapet, blåtrikken (mormor kaller t-banen for trikken og trikken for blåtrikken), Aardvark (Blackadder-referanse), Aurora Borealis, skyvedørsgarderobe (fant en gratis på finn som vi skal hente i kveld!), loppemarked og aeropress.

 2. Lykke til med det du strever med, og ta tiden du trenger – vi blogglesere blir her uansett :) legger ved mitt favorittsitat: “Vi trenger både oppturer og nedturer her i livet – oppturer til å leve på og nedturer til å lære av” ❤️

 3. Kjære Ina. Jeg håper tungsinnet letter snart og at du går bedre tider i møte. Kjenner selv støtt og stadig på slike følelser og vet hvor tungt det kan være. Så flott at du tør å sette litt ord på det. Det er godt og viktig å kunne dele med seg selv.

  Når jeg trenger noe å distrahere meg er det et par ting som hjelper på dårlige dager. Først google Gloster Canaries <3, eller se youtube videoen om 'Criminal Penguin', og sist, men ikke minst se youtube videoer av Patrick The Wombat som er en av de eldste wombatene i dyrehage som nylig fylte 30 år og har nå anskaffet seg en tinderkonto.

  1. Tusen takk for det! Jeg skal sjekke ut tipsene dine til kvelden. Vi har det nok alle sånn i blant, i større eller mindre grad, og det hjelper veldig å prate om og å sette ord på detdet!

 4. En varm dusj etter en lang tur i høstværet, en god armkrok som er trygg, lukten av en ny våken baby som smiler mot deg, en stor kopp med kakao med masse masse krem og serie titting til rompa gjør vondt. Puse kos og indisk mat<3 <3<3

 5. Jeg har faktisk også vært litt tung til sinns i det siste, til tross for at alt egentlig er bra og jeg har utrolig mye å glede meg over, av samme grunn: Hadde gledet meg til Back to the Future Day i MANGE ÅR, og så var det hele over så altfor fort! Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, og tror at det er helt naturlig å ha det slik iblant. Snart dukker det opp noe nytt å se fram til, og dessuten kommer hverdagsgleden tilbake når man minst venter det, hihi. Du må selvfølgelig bare ta den tida du trenger inntil skrivelysten melder seg igjen – du fortjener en pustepause etter en så hektisk periode, og iblant er det viktig og riktig å tenke litt på seg selv. Stor klem til deg <3
  Forresten: Sjokolade, oppdagelsesferd, pandabjørn, vintagekjole, hjemmebakst!

  1. Synnefine, vi er i samme båt asså! Ja, det blir jo bra, for det er jo ikke egentlig noe å deppe over, men sånn er nå allikevel hodet i blant. Sender deg mange klemmer og gode tanker, og tusen takk for fine ord!!

 6. Takk for at du deler, Ina! Og du treng absolutt ikkje be om tillatelse til å sette deg sjølv først (du er viktigare enn bloggen).

  Her kjem mine fine ord: Kastanjenøtter, gløgg, varm tekopp, kattepels, skjerf, ulltøfler, kladdkake, biblioteksbesøk, familie, klem, dagslys, nyrydda klesskåp, heimelaga indisk middag. :)

 7. Hode mitt er helt tomt, har tunge tider selv.
  Hører veldig mye på musikk, alt fra a til å!
  Også har man deler av den tekst som på et merkelig vis treffer! Hihi

  “You’re tall just like a giraffe
  You have to climb to find its head
  But if there’s a glitch
  You’re an ostrich
  You’ve got your head in the sand”

  Kan sende det vakreste ordet jeg vet om: Kjærlighet! <3

 8. Kan jeg få lov til å si -takk-? Det at du tør/orker å skrive og publisere et innlegg som dette er en av grunnene til at jeg har fulgt deg i mange år og kommer til å fortsette med det i (forhåpentligvis) mange år til. Ja, du er fargerik, og ja, du har en glad, positiv og oppmuntrende blogg i hverdagen (jeg digger det, du er en stor kontrast til meg ;) ), men det betyr jo ikke at du ikke kjenner på tunge dager du også! Tomhet etter store opplevelser, tunghet i mørket, og den uendelige skulle og burde gjort-lista… Du er ikke alene! Så takk for at du deler det, og får meg og andre til å forstå at vi er heller ikke alene.

  Pust. Hvil. Kos. Smil til sola når du ser henne.

 9. jeg liker ordet sukkulent veldig godt :):):)
  også må du google bilder av en akselot, så blir man happy spaghetti

 10. Vi er noen jenter i Risør (eldre enn deg, så vi er kanskje damer) som snakket om deg i helga. Vi har lest at du har lyst å flytte hjem og starte kafe her. Og vet du hva: Vi gleder oss SÅ! Som Risør trenger impulsene en åpen fargeklatt som deg kan bringe inn. En kafe med farger i den hvite byen. Gidder du flytte sånn ca nå – og få i gang et sted som lukter sjel og miljø?

  1. Så koselig at dere pratet om meg og drømmen min! Hadde jeg kunnet, skulle jeg ha åpnet den igår. Dere er hjertelig velkommen den dagen den blir en realitet<3! Jeg gleder meg!

 11. Har absolutt forståelse av at man må ta vare på seg selv, tror mange kan kjenne seg igjen i den. Ta all den tid du trenger, det er ingen hast! Kjenner selv at mørket kommer liiiitt for fort.

  Kokos, månefase, globus, bursdag, rusletur, mint, skjære, Boston terrier (har sååå lyst på en liten slik terrier, de er så nusselige)

 12. Kjenner meg så igjen i post konsert depprisjon! Føler alltid på en tomhetsfølelse når jeg kommer hjem fra Roskilde (som er et av årets høydepunkt for meg).

  Pass på deg selv, og la bogg og lesere komme etter.

  Prøv å gjøre noe du liker, legg deg nydusja i nyvaska sengetøy, kjøp julete. selv om det bare er oktober, har den er en lukt som i alle fall gjør meg glad!

 13. Vet du, du er så veldig ikke alene i den sinnsstemningen. Høstdepresjon er noe dritt, uansett hvilken form den kommer i, og jeg er mildt sagt lite begeistret for månedene oktober og november. Det som er bra er at oktober er straks over, og da er det bare en liten måned til julemåneden er i gang! Så jeg innleder den positive listen min med:

  JUUUUUUUL med masse god mat, familietid, gaver (hihi), forhåpentligvis for deg litt fri, kattekos!!!, base i snøen, kald på nesa, store vinterkåper, hvit snø med flagrende snøkrystaller, sitte inne under teppe og se utover kulda :) Se så mange fine ting selv en sommerjente kan finne ved vinteren :D Og når jula er over er vi med en gang på “riktig” side av mørket og kulda, og det går fortere enn svint mot vår og sommer igjen :)

  1. Takk<3 Jeg elsker høsten, og pleier ikke å ha det sånn på denne årstiden, men sånn ble det nå. Æsj. Tusen takk for lista! Jula er her snart<3

 14. Pusekatt. Veranda. Reptil. Spurv. Bongotromme. Sennepsgul. Mamma. Trapp. Øgle. Firfisle.

  Det var mine fine ord. Som bloggleser kommenterer jeg sjelden, men nå må jeg bare. Jeg leser bloggen din fast fordi den er så full av fine farger og inspirasjon. Også liker jeg at du deler tanker for jeg kjenner meg igjen i mye. Entusiasme for ting som ikke alle andre deler og sånn. :) Jeg er bipolar, og nå som det går mot vinter kjenner jeg også på et mørke. Selv om man vet at det går over er det likevel tungt å stå opp og leve. Det er da man må passe på seg selv. For eksempel med egenpleie med lushprodukter, en god kopp te og ei bok? Eller unne seg opplevelser som Mewkonsert! :) Selv skal jeg på Mötorhead i desember!
  Jeg har også en valp på 5 mnd som gir meg mye glede! Stikk gjerne innom meg på instagram (jeg heter Beateplatypus der) for å se søte bilder av henne. Hun er veldig søt og heter Frøken. :) Uansett, ta den tiden du trenger slik at du føler deg 100%. Klem fra meg og Frøken. :)

  1. Åå, Frøken (tok en titt nå)<3!Tusen takk for en fin kommentar, Beate! Kos deg på Mötorhead-konsert, snart. Klem tilbake<3

 15. Jag har också en tendens att bli tungsint och vemodig med jämna mellanrum, ibland varar det en kort period och ibland lite längre, men jag tänker att det är ju en del av livet.
  Vi kan inte vara på topp jämt, och man behöver nog lite omväxling för att kunna njuta fullt ut när allt är som bäst!
  Saker som är extra fina: kattgos, Downton Abbey, höstluft, kärlek, Fazerchoklad och snart jul!
  Kram karin

 16. Det er bra at du deler og selv om du egentlig ikke trenger tillatelse så ta den tiden du trenger <3

  Pusekos, ullsokker, dyrekos, eventyr, hyttetur, pjuskregn, paraplyvær, nordlys, måneskinn, fullmåne, stjernehimmel, Sidensvans, gresskarpai (:

 17. Mummitroll (fordi det minner om din blogg), boxerlabber (fordi jeg har en sprellende hund på fanget), forventningsfrihet (fordi det er en alternativ tittel til et prosjekt (som frem til i dag har hatt en elendig arbeidstittel)

  Ellers liker jeg bringebær og gorilla og, som deg, eplekake. Rosinbolle er også et godt ord!!! Og markblomster. Og smilerynker også, det liker jeg :-)

  Sender deg noen ekstra gode tanker, Ina. Jeg har erfaring med depresjon og tider med nedstemthet. For meg har det hjulpet å sitte i det, akseptere at jeg er litt melankolsk, være litt lei meg – kanskje uten en spesifikk grunn, det finnes ikke alltid en årsak – og minne meg på at det på sikt vil gå over (uten å sette en tidsgrense). Som du skriver: noen dager, noen uker, jeg vet ikke.

  Sorry, du ba ikke om råd, men jeg lar det stå likevel. Sender gode tanker inntil du skriver igjen – når enn det føles riktig :-)

  1. For noen herlige ord<3 Tusen takk, jeg er nok som deg, at det å akseptere, være midt i det, fungerer aller best. Bare det å fortelle det her, få så mange fine tilbakemeldinger fra dere.. Det hjelper veldig<3 Takk!

 18. Jeg tror det beste mann kan gjøre når humøret er mørkt, er å tillate seg å ta det med ro, ikke stresse med alt som skulle vært gjort. Fyll dagene med mer av det som får deg til å føle deg bedre, om det så er familie, en hobby, naturopplevelser, fotografering eller bare avslapping med kaffe og sjokolade.

 19. Vart inspirert til å kommentere då eg såg alle dei andre fine kommentarane.

  Mine ord er: Sjølvstrikka strikkagenser, tatovering, vintersko, lys, varme, blome, von, natt, kjærleik.

 20. Jeg har en liten rosa lykkebok der jeg skriver ned ting som gjør meg glad hver måned. Den hjelper meg til å minnes på alt det fine i hverdagen når jeg trenger det mest :) Deler gjerne noen av mine hverdagsgleder… Kattepus, kattunge, date, kladdkake, høstblader, regnværsdag, ullsokker, kråker, bibliotek, barnebøker, ny mummikopp, kattekos, kjærester, kaffe, pakke i posten, norsk film, pasta, cheddar, helg, bruktbutikk, minigris, bananbrød, kakao med krem, duftlys, pledd, konfekt, druejuice, punchboller, mazariner, roser, avocadoplante… :) I tillegg må jeg anbefale en av mine yndlingsbøker som du helt sikkert allerede har lest, nemlig “Hvem skal trøste knøttet?” av Tove Jansson. Den gjør meg alltid varm i hjertet.
  Og forresten…når jeg føler på tungsinnet er din blogg en av tingene som kan muntre meg opp! :)

  1. Tusen takk for en veldig fin liste (kråker<3!)! Det er en veldig fin bok, og takk for at jeg/bloggen er med på å muntre opp<3!

 21. Hei Ina.

  Tror vi er veldig mange som synes hverdagen blir litt tyngre på denne tiden av året. Takk for at du deler egne tanker, og setter i gang mine. Jeg begynte raskt å tenke på ord og ting jeg kan glede meg over når jeg smilende leste andres ord. Selv når du har det mørkt, har du evnen til å spre lys til oss andre! Det er en fin egenskap.

  Mine ord: Kjærleik(må være på nynorsk selv om jeg skriver bokmål), nordavind, fjell, akebakke, eplekinn, julekjole, strikketøy, språk, evner, regnhyr, imidlertid og polkagris.

 22. bakte epler i ovnen med smør, sukker og kanel
  et stort varmt skjerf rundt halsen og halve hodet også
  å ha en man er skikkelig glad i
  blå orkidé
  pysjamasbukse
  å være inne når det er grått og ekkelt ute
  boller/kanelboller/eplekake/sitronformkake
  krydderte, blomsterkopp, blomsterboks
  myke gensere

  takk for at du deler tanker og følelser. det er modig og du er tøff og jeg heier masse på deg! ta bloggen som det kommer og som det passer, og ta vare på deg selv.

  store internettklemmer. <3

  (jeg syns også det hjelper å se frem til konserter og musikkopplevelser, så jeg har like godt kjøpt billetter til to karpe diem-konserter på rad til våren. det tenker jeg på og tenker at det er litt crazy, litt som mew-turen din til london, og det gjør meg glad.)

Kommentarer deaktivert.