Home » Drikke » Oppskrifter » Mmmmmm, hjemmelaget iskaffi

Mmmmmm, hjemmelaget iskaffi

IMG_0714

Hver gang jeg blogger om hjemmelaget iskaffi, spør dere om oppskrift. Vel, det er jo absolutt noe av det letteste i verden, så å kalle dette en oppskrift er kanskje en overdrivelse, men her kommer i alle fall min versjon av hjemmelaget iskaffi!

Du trenger:
– Skikkelig god espressokaffi, malt til espressokanne
(For eksempel Black Cat, Stockfleths, Kaffebrenneriet og Starbucks selger god kaffi i løsvekt. Spør om hjelp fra betjeningen, så får du en espresso som passer deg!)
– Espressokanne
(Vi har to forskjellige Bialettikanner, som på bildet. De kommer i forskjellige størrelser, og kan kjøpes på blant annet Jernia og kjøkkenforretninger)
– Melk
(Jeg bruker oftest Styrk fra Tine, som inneholder ekstra proteiner. Bruk gjerne annen kumelk, eller plantemelk! Havremelk smaker best i iskaffi, synes jeg) 
– 3-5 istbiter

Om ønskelig: Melkeskummer for fænsi melkeskum til å ha på toppen, og sukker eller annen søtning. Jeg er ikke glad i kaffi med sukker/søtning, men det går fint an å tilsette det om ønskelig!

Sånn her gjør du:
Brygg espressoen som forklart på emballasjen kanna kommer i. Hell ønskelig mengde melk i et glass, deretter espressoen (samt sukker/søtning om du ønsker det), og så isbiter. Om ønskelig melkeskum på toppen av dette igjen. Tada! Smaker best drukket med et ekstra fint sugerør, hihi!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Når jeg våknet i dag tenkte jeg “jeg vil ha kaffe”, men det er utrolig varmt i Uddevalla i dag så jeg vil ikke at den skulle være varm. Og da kom jeg på at du la ut denne oppskrifta så jeg fortet meg innom bloggen din og lagde en nyyyydelig iskaffe. Tusen takk for at du deler oppskrifter Ina! ♥

Kommentarer deaktivert.