Home » Reiser » Göteborg i februar

Göteborg i februar

UltraA6-120-Goteborg
Juhuuu! Åsmund og jeg har booket oss en aldri så liten helgetur til Sverige i februar!
Turen går med buss til Göteborg, og vi gleder oss skikkelig allerede. Begge har vi vært på Liseberg da vi var barn (det skal vi ikke denne gang, altså), men jeg kan ikke huske å ha vært i selve byen før og er derfor veldig spent på hva den har å by på. Så spør jeg dere da, kjære lesere:
Har dere noen tips til ting å gjøre og å se i Göteborg?
– Bra spisesteder?
– Fine butikker?
– Museer?
– Ting vi bare MÅ få med oss?

På forhånd tusen takk! :-)

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Haga! Kjempekoseleg område med verdas største (no joke) og beste kanelsnurrar! Eit ‘must’, utan tvil. :)

 2. Ååå, så herlig! Sånne helgeturer er så kos!
  Det er lenge siden jeg har vært i Gøteborg, men mener husker at Universeum var gøy, med morro for store og små. Ligger ved Liseberg tror jeg. Skulle anbefale en flott restaurant vi var å spise på, men den hadde selvfølgelig lagt ned…
  :-)

  1. Ja, helt knall! Det er så greit å ta det i helger sånn, for da trenger ikke ta seg fri fra jobb. Takk for tips! Så dumt at den hadde lagt ned..!

 3. Åh vad roligt att ni kommer till min stad!
  Jag rekommenderar er att ta spårvagnen till Järntorget och sedan strosa genom Haga tillbaka till stan, där finns det gott om mysiga butiker och Cafeér.
  Om ni är intresserade av konst så får ni inte missa Göteborgs Konstmuseum som liger längst upp på Avenyn, ett stnkast därifrån ligger Soup’n Bagel som alltid serverar vegetariska soppor och bagelln får man komponera själv.
  Ni får heller inte missa 4-gott som har bästa lösgodisutbudet, haha!

 4. Åh, Gøteborg <3 Er antageligvis min favorittby i hele verden, hvertfall av alle steder jeg har vært.

  Cafe Hangmattan har lunsj buffe og en haug med smoothies. Holder til på karl johansgatan. De har forøvrig et vegetariansk og vegansk utvalg av mat!

  Syster Marmelad har også god mat og er 100% vegatariansk og vegansk. Ligger på mariagatan.

  Cafe Pomerans på Blasvadersgatan tilbyr vegansk og vegetariansk pizza med kjøtterstatning og vegansk ost. Kjempe god mat der også om du ønsker klassisk fastfood.

  Ellers er jeg personlig veldig begeistret for Universum. Masse forskjellig å titte på, men kanskje ikke din kopp med te i forhold til at de har store akvariumer etc.

  Vil du shoppe anbefaler jeg Femman som ligger på Nordstan.

 5. Dere burde sjekke ut Haga-området (såklart), veldig fint område i Gøteborg! Om været er bra burde dere ta turen opp til Skansen Kronan, der er det fin utsikt over byen, og i området ligger Restaurang Solrosen (ganske bra vegetarmat, etter hva jeg husker).

  1. Tusen takk! Haga er tydeligvis et must, etter tilbakemeldingene på denne posten å dømme, hehe! God veggismat blir aldri feil.

 6. Åh jag måste tillägga eftersom du älskar te precis som jag, på Kahls kaffe och tehandel i Nordstan sinns det två teer som heter Vårkänsla och Kustfägring som jag tror att du kommer tycka jättemycket om!

 7. Har hatt et par turer til Gøteborg, så kan komme med stedene jeg har likt hvertfall :D

  Du må jo selvfølgelig innom Gudrun Sjöden-butikken, siden du er deg :D
  Vi har alltid tatt en tur innom Universeum også (ligger rett vedsiden av Liseberg), veldig mye morsomt der. Synes kanskje det er litt dyrt for inngangsbilletter, men om du vil se (levende) dyr og utstillinger (ala den interaktive “leke”-delen hos Teknisk Museum) så kan det være verdt prisen.

  De har også en mathall som har mye spennende og god mat, denne ligger ganske så midt i sentrum, så lett å komme seg frem til :)

  Det er også et asiatisk spisested som vi ALLTID kjøpte mat hos.. men jeg husker jo søren ikke navnet. MEN, jeg husker at de lå rett bak mathallen. De har nyyydelige nuddelretter, for en rimelig penge og STOOORE porsjoner :D

  Håper dere får en fin-fin tur!

  1. Jaaa! Den leste jeg jo da du postet den, men det var flott du minte meg på dem, for den hadde jeg helt glemt. Takk! Tar en ny titt NÅ! God (snart) helg, fina!

 8. Göteborg har så mye bra veggismat!!
  Yammi Kitchen – koreansk/japansk sted med flere vegetarretter. anbefaler bibimbapen, men sterk!
  Two little birds – ligger rett ved siden av, koselig vegetarisk kafé
  Kellys – ligger enda lengre ned i samme gate. Ganske brunt sted, men billig og digg veggispizza
  Jonsborg – gatekjøkken med masse veggismat, OG! –> lengre opp i samme gate ligger en butikk som har sånn 90% mummiting. Bare gå oppover mot götaplatsen, så ligger den på høyre side.

  Husker ikke hva vi gjorde der bortsett fra liseberg og botanisk hage (som ikke var spess bra). Vi var på kino husker jeg, og… jeg tror egentlig vi bare spiste 24/7. Hilsen matvraket.

Kommentarer deaktivert.