Home » Gjesteinnlegg » Gjesteinnlegg av Synne!

Gjesteinnlegg av Synne!

Min venninne Synne blogger om hverdagsgleder, reiser, fine ting og deler bilder fra hverdagen sin på http://etdrysskanel.wordpress.com. Synne er en fantastisk god skribent, med masse humor å by på. Idag har hun forfattet et gjesteinnlegg til meg! All tekst, og alle bilder, er Synnes. Kos dere!

Ti tips for å snu en dårlig dag

Alle har dårlige dager innimellom. Spørsmålet er hvordan man håndterer dem! Her er ti ting som kanskje kan få deg til å føle deg bedre.

IMG_7337

– Ta på deg noe fint
Hvem sier at man ikke kan pynte seg litt på en helt vanlig dag, om så bare for seg selv? Enten du vil finne frem din mest glitrende hårspenne, iføre deg en søt kjole, male leppene røde eller trippe rundt i de pene skoene som du vanligvis bare brukes på fest; peis på! Det vil få deg til å rette deg opp og smile når du ser deg selv i speilet. Du er fin, både inni og utenpå!

– Gå ut
Iblant har man mest lyst til å bli inne, kanskje til og med på sofaen eller i senga, absolutt hele dagen. Nettopp i slike tilfeller er det viktig å ta en tur ut! Det trenger ikke være noen alvorlig ekskursjon, bare stikk ut og gå noen kvartaler og og få litt lys og litt luft. Det har kroppen og hodet så godt av – og kanskje du vil treffe noen du kjenner, eller se en søt hund, eller finne en tjuekroning på gata som du kan kjøpe is for? Man vet aldri!

IMG_7260

– Sett det i perspektiv
Du har sannsynligvis alle kroppsdeler i behold. Du har trolig et hjem og en familie. Nordmenn vinner i Lotto i det øyeblikket de blir født. Uansett hva som er i veien, uansett hva som er grunnen til at du har en dårlig dag, er det veldig mange som skulle ønske at de levde ditt liv. Du har så mye å være glad og takknemlig for, om du bare tenker etter. For mange kan det være kjekt å se saken fra en slik vinkel; i det store bildet har vi muligens liten grunn til å være nedfor. Kanskje må man bare tenke “skjerp deg, heldiggrisen”!

– Skriv et kort eller et brev
Er du blant dem som har noen postkort liggende i en skuff? La dem komme til sin rett med en hyggelig hilsen på! (Og om du ikke har noen kort fra før, kan du jo skaffe et par når du er ute, hoho.) God, gammeldags brevpost er personlig og sjarmerende, og gir glede både til den som skriver og den som leser. Å rable ned noen ord på et postkort tar bare minutter, og frimerket koster bare en tier, og det er hyggelig å tenke på at kortet vil glede mottakeren når det finner frem. Så kommer det noe godt ut av dagen likevel!

IMG_7332

– Ta et varmt bad eller en lang dusj
Bekymringer hører ikke hjemme på badet. Legg dem igjen utenfor døra og la det varme vannet løse opp spenninger i kroppen. Du kan bruke så lang tid du bare vil. Du kan synge av full hals eller finne frem alskens badesalter og bobleskum. Du kan tegne i duggen på speilet etterpå, og føle deg ren og pen og avslappet. Deilig.

– Spill en plate du ikke har hørt på lenge
Husker du i gamle dager, når man tok en CD ut av omslaget, plasserte den i en spiller og lyttet på hele fra ende til annen? I dagens digitaliserte samfunn med filer og spillelister er albumformatet blitt litt glemt. Vi plukker vilkårlige enkeltlåter og hører dem slik det passer oss, og det er praktisk, men musikken mister kontinuitetsaspektet. Har du noen album som du har hørt så ofte at du vet nøyaktig hvordan neste låt begynner når den forrige er slutt? Finn dem frem i dag. La dem ta deg med tilbake til den tida da du spilte dem konstant, kanskje på et annet sted, med en annen hårsveis og andre drømmer. Slike velkjente album er små tidsmaskiner, og de gir musikken noe ekstra i overgangen fra ett spor til et annet. Det er fint å sette låtene i sammenheng og la dem påvirke hverandre, og det er fint å vite at akkurat slik var det artisten ville at du skulle høre musikken deres.

– Se outtakes fra favorittserien din
Internett er en uutømmelig kilde til enkel underholdning. På dager når man ikke orker å se nyheter eller dokumentarer, og ikke egentlig er i humør til noe som helst, kan man alltids søke på outtakes + [valgfri, god serie] på Youtube. Det er så morsomt å se at skuespillerne morer seg på settet, og man får liksom innpass i en hemmelig klubb bak kulissene, og dessuten er det litt som å tilbringe tid med noen man kjenner godt. Dette er tross alt figurer man har et forhold til, og plutselig glemmer de hva de skal si eller snubler i en ledning, akkurat slik som oss.

IMG_6509

– Bak noe
Det er noe litt magisk ved å få tilfeldige ingredienser til å bli noe helt nytt. Noe ferskt og varmt og velduftende. Finn frem et forkle hvis du har, og bruk en oppskrift i en bok, på en nettside eller fra hukommelsen, og la hjemmebaksten heve (!) dagen til et nytt nivå. Du kan til og med jukse litt ved å bruke en pose fra butikken, for resultatet er det samme; det sprer seg en nydelig lukt, og du kan nyte tilfredsstillelsen av å ha skapt noe, og du får noe å kose deg med. Dessuten kan du invitere venner for å hjelpe deg med å spise opp, eller du kan dele restene med kolleger eller medstudenter dagen etter. Full klaff!

– Send en melding til en gammel bekjent
Alle blir glade for å få uventede meldinger med koselig innhold. Kontaktlisten på mobilen din er sikkert full av folk som du har tilbragt mye tid sammen med i perioder, og som du setter stor pris på, men som du ikke snakker så ofte med lenger. Hvorfor ikke sende dem en melding? Sånn bare fordi? Du kan gjøre det enkelt: “Hei, kom til å tenke på deg! Ha en fin dag!” Det koster deg ikke en kalori, og det er en fin, liten gest. Ikke bare kan du se for deg smilet deres når konvolutten dukker opp på displayet og de leser beskjeden fra deg, men hvis du er heldig, får du et hyggelig svar tilbake. Vinn-vinn!

IMG_7294

– Legg vekk den dårlige samvittigheten
Prøv, i hvert fall. Det er ikke alltid så lett, særlig ikke når man føler seg helt ubrukelig, men det er viktig å innse at alle har det slik iblant. Alle er litt utenfor innimellom, selv om folk er ulikt disponert. Kanskje har du mange dårlige dager, og kanskje har du få. Faktum er uansett at alle og enhver har dårlige dager, og om du klarer å gjøre det beste ut av  situasjonen, trenger du ikke ha dårlig samvittighet. Du gjør ditt beste, og ingen kan forvente mer. I morgen er en ny dag, og det kan faktisk bli den beste dagen i livet ditt.

Lykke til!

Det finnes mange måter å lokke frem smilet på. Hvis du har noen hemmelige knep som du bruker, må du gjerne dele dem i kommentarfeltet.

Vi fortjener flest mulig gode dager, alle sammen!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. For noen fine tips! Skal definitivt benytte meg av flere av dem ettersom jeg ikke helt har hatt det beste året så langt, og spesielt noen kjipe par uker i det siste :)

    1. Så fint at Synnes tips falt i smak! Ønsker deg alt godt, og håper livet smiler til deg snart igjen!

  2. Tirsdager er mine ikke-favorittdager, og i håp om en gladere hverdag innførte jeg kjoletirsdager, fordi jeg blir alltid glad, om bare litt, når jeg har på meg kjole. Det hjalp, og hjelper fortsatt å kle seg litt fint selv om det er en helt vanlig dårlig dag! :)

    1. Så lort med kjoletirsdag, og så hyggelig at det har virket som det skulle! Ønsker deg god dager!

  3. Kjempebra tips :D Vi har vel til tider et ganske negativt syn på ting. Når en ting går galt, så gjør alt det på en måte ;) Vi er utrolig heldige som bor i Norge og har alt tilrettelagt ;D En ting som hjelper meg er å lese en god bok ^^

Kommentarer deaktivert.