Home » Reiser » Fire land på én dag: Nederland, Eindhoven

Fire land på én dag: Nederland, Eindhoven

Siste stopp for bilturen vår på onsdag, var Eindhoven i Nederland. Da hadde vi våknet opp i Tyskland, kjørt derfra til Luxembourg, deretter til Belgia og til slutt altså endt opp i Nederland. Eindhoven er en by sør i Nederland, med et innbyggertall på størrelse mellom Stavanger og Bergen. Byen var varm og solfylt da vi kom i syvtida, og vi var slitne etter mye kjøring, og å ha sett så mye spennende. Dermed var gleden stor da vi fant et hotell som hadde plass til oss!

Hotellet var i tillegg en hotellkjede med fokus på miljø og på å tilrettelegge for funksjonshemmede, og Rannei Christine og jeg var så heldige å få dele et tilrettelagt rom. Gjett om hun ble glad over å kunne komme seg rundt på rommet selv, uten å måtte styre alt for mye! I tillegg var senga sånn ca den beste noen sinne. Hurra!:
IMG_8180
Vi hvilte oss litt med kaffi på hotellsenga, før det bar ut på byen for å kikke, og å finne noe middagsmat:
IMG_8191
Eindhoven, og Nederland generelt, var stappfull av sykler, og det var ordentlige sykkelveier over alt. SÅ KULT!:
IMG_8190
Middagen fant vi på et italienskinspirert spisested, og jeg spiste nydelig spagetti med masse grønnsaker oppi:
IMG_8216
Da vi slitne og mette spaserte tilbake til hotellet, var det enda ikke blitt helt mørkt, og det ble en god natts søvn.
IMG_8217
Torsdag morgen våknet jeg tidlig, stelte meg og trasket alene avsted for å finne en frokostplass som en hyggelig lokal Instagram-følger tipset meg om. Morgenen lå solfylt og fin, og byen var krydret med syklende mennesker, på vei til jobbene sine:
IMG_8232
Bakeriet hun hadde tipset om, viste seg å ha en økologisk profil! Tommel opp!:
IMG_8230
Nydelig brød med hjemmelaget hummus, appelsin og mangojuice og turens beste kaffi. Oh, sååå godt!:
IMG_8222
Klokka ble halv ti, og jeg spaserte tilbake til hotellet, forbi den nydelige kirken, tok atter en kaffikopp på hotellet, og troppet opp på Primark (iiih!) idet de åpnet dørene klokka 10. Der rasket jeg med meg alt mulig fint på en snau halvtime, før jeg pilte tilbake til hotellet, og vi sjekket ut. Lasset all bagasjen i bilen, og suste videre før det var rukket å bli formiddag:
IMG_8220

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentarer deaktivert.