Home » Stas og moro » Englandstur i mai/juni i boks!

Englandstur i mai/juni i boks!

Tirsdag 29. mai setter Ane og jeg oss på flyet mot det store utland for å besøke vår gode venn Silje! Som nevnt på bloggen tidligere bor Silje i Colchester i Essex hvor hun studerer, og i februar i fjor var Ane og jeg der på besøk. Den gangen bodde vi i London og møtte Silje der, pluss at vi tok en dagstur til Colchester hvor vi fikk sett skolen og boplassen hennes. Denne gangen skal Ane og jeg bo hos Silje i Colchester, og sammen skal vi prøve å få til en natt på hotell i London, alle tre. Dermed får vi sett og opplevd mye i både Colchester og London, for flyet vårt kjører oss ikke tilbake til Norge igjen før lørdag 2. juni! Å, jeg gleder meg, jippii! Sist var dere supre til å komme med Londontips, og mange av dem kom til nytte. Men, såklart spør jeg dere igjen: Har dere tips til steder å se, ting å gjøre og å oppleve i London? Innlegget fra vår forrige Englandstur finner dere ved å trykke her, forresten. På forhånd; tusen takk!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. ahhhh, jeg skal til London neste uke på klassetur : D det vil si Southampton med en dag innom London..fordi vi skal besøke et av universitetene vi kan studere videre på.
  Jeg gleder meg utrolig mye. London er en så fin by, og England er et fantastisk land (jeg flytter til wolverhampton i høst for å gå skole)

  Hvis du ikke har vært innom madame Tussauds så anbefaler jeg det. Det er et voksmuseum. Ellers så vet jeg ikke hvor mye turistmenneske du er, men da jeg var der så passet jeg på å få med meg det meste av de der store turistattraksjonene, som london eye, og tower of london xD jeg elsker gammel engelsk historie, så det siste var utrolig flott å gå på.

 2. Camden Market var helt fantastisk, jeg vil og anbefale å gå ned til Notting Hill (pga masse market) på lørdager, da de fleste bodene er åpne. Holdt på å kjøpe et fungerende polaroidkamera fra 1980-tallet, og det var utrolig mye fint der :-) Bare pass på lommebøker osv :)

 3. Eg var i London for nokon veker siden, og det eg anbefaler mest er å prøve å ete på “dyre” restauranter. Eg og kjærasten var på Gordon Ramsay sin restaurant, og har aldri ete så god mat før! Litt dyrt er det, men verdt pengane! Og så ville eg sjekka ut Science Museum, veldig veldig kjekt!

 4. Dra på musikal! Og om dere får sjansen, dra til Bighton med toget! En helt fantastisk by, med strandpromenade :)

 5. Hei, Ina! : D
  Jeg var innom Lush i går og pratet litt med deg. Har alltid fått et veldig godt inntrykk av deg på bloggen, og du er jo ordentlig herlig i virkeligheten!

  I London ville jeg ha besøkt så mange musikkbutikker som mulig c:
  God tur!

  1. Hei Ingeborg! Så koselig at du la igjen kommentaren! Var veldig hyggelig at du kom innom og sa hei også:-D Håper dere rakk toget greit! Og, takk for det:>

 6. Har noen tips om steder du kan besøke:

  Books for cooks – En bokhandel med bare kokebøker :)
  4 Blenheim Crescent, Nothing Hill, London.

  Forbidden Planet – Awesome lekebutikk!
  179 Shaftesbury Avenue, London.

  Borough Market – Matmarked.

  The Great Frog – Nydelige smykker!
  10 Ganton Street, London.

  :)

 7. Iih! Det blir sikkert superfint:D
  Jeg husker knapt vår Londontur fordi vi begge var syke og hele turen er blurry:P

 8. Jeg anbefaler Primark! det er en h&m lignende klesbutikk der klærne er dobbelt så billige og til samme kvalitet :-)

 9. Wohoo! London er min definitive favorittby! Camden er jo et must for alle som liker sjarm og uavhengige butikker og kaféer, og det samme gjelder Notting Hill m/Portobello Road og Covent Garden. Oxford Street og Regent Street for mer strømlinjeformet og eksklusiv shopping. Harrod’s og Hamley’s er to eventyrland for alle som er estetiske, nysgjerrige og barnlige, og Trocadero er en slags enorm lekeverden med spill, automater, kino, trampoliner og neonlys. Hyde Park er veldig fin, særlig om sommeren, og å rusle langs Themsen er alltid koselig, kanskje kombinert med en runde eller to i The Eye. Tower of London er interessant, og det naturhistoriske museet, og det kryr jo av kunstgallerier, og The Dungeon er et slags museum som viser frem de groteske sidene av Englands historie, som kan anbefales for dem som er i kontakt med sin mørke og morbide side. Herlighet, jeg må bare flytte til London etterhvert.

 10. Jeg anbefaler dere å dra til tate modern. Om dere har lyst på en fin spasertur så ta båt eller tuben ned til The Tower bridge og gå på “Queens walk” langs sørsiden av Themsen til dere kommer til Tate modern. Kjempemye fint å se, mange små kafeer og puber og man ser hele byen på nordsida og båtlivet på elva. Tate modern er museum for moderne kunst og selve bygget er en opplevelse i seg selv. De har også mange spennende installasjoner og kjente kunstverk.

  Vi var oppe i London Eye akkurat i det det ble mørkt og det var fantastisk flott og like ved hjulet ligger sushirerstauranten YO! sushi som er verdt ett besøk om dere liker den slags. Akvariet ligger også i nærheten, med rokker, pingviner, frosker, hai og havskilpadder. Det tar ikke så lang tid å gå igjennom, kanskje en times tid, og det er absolutt verdt det.

  Jeg fant forresten bloggen din da jeg søkte etter London-tips i fjor før vi skulle ta turen og ble glad da du hadde så mange flotte bilder derfra. Vi tok turen til Camden etter å ha sett dem og det angret vi ikke på. Spennende bydel. :)

  Dere får nok en fantastisk tur uansett hva dere velger. Afternoon tea på et velrenommert sted blir aldri feil og bruk masse tid i parkene! God tur.

 11. Covent Garden kan anbefalast med artige gateartistar av alle slag. I påska var eg og såg to musikalar: We will rock you, som kan anbefalast om du likar musikken, og Phantom of the opera, som er gudommeleg vakker. Du bør helst like filmen, då. Eg var også innom Victoria and Albert Museum. Eg likar dei fleste museum, men eg var ikkje akkurat overbegeistra over dette… Men det har nett opna ei utstilling der som heiter British Design 1948-2012. Sidan vi verken hadde tid eller pengar, såg vi ikkje den, men eg kan tenkje meg at den er betre enn resten av museet, som for øvrig er gratis.

  Kos deg!!

 12. Hei! Jeg har bodd i London i over 5 aar, og er det noe jeg ikke faar nok av saa er det Bick Lane og Old Street. Med pop-up butikker og cafeer er det alltid noe nytt og spennende paa gang. Definitely worth a look :)

Kommentarer deaktivert.